Välutrustad gård med möjlighet till djurhållning!

Utgångspris 1 500 000 kr · Nilsbyn Björkhaga, Dals Långed
Budgivning pågår

Högsta bud:
1 525 000 kr - Budgivare 2

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna mindre gård med möjlighet till djurhållning där bostadshuset löpande renoverats under senare år. Här erbjuds jordvärme från Thermia (2017), inkopplad fiber, nya 3-glasfönster PVC (2018) och trivsamt renoverade inre ytskikt. På gården finns en ladugård med tre boxar och möjlighet till djurhållning, ett fristående garage och endast 1km till badplats i sjön Råvarpen. Från balkongen kan avkopplande utsikt skådas över intilliggande åkermark och sjön som uppdagas i söder. Denna hemtrevliga gård bjuder på en kombinerad boarea/biarea om totalt 144 kvadratmeter vilket bland annat fördelas på tre sovrum, vardagsrum, kök med matsal samt flera uteplatser och en inglasad altan. I trädgården växer såväl äppleträd som körsbär och päron samt härliga blombuskar som syren och rhododendron. Här känner man sig enkelt som hemma, varmt välkomna!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Stall med möjlighet till djurhållning
  • Närhet till badplats i Råvarpen
  • Inkopplad fiber
  • Jordvärme (2017) och treglasfönster PVC (2018)
  • Dränerat med platonmatta

Planlösning

Entréplan

Hall – Genom ståtliga dubbeldörrar beträds den omfångsrika hallen. Här finns gott om utrymme till förvaring av ytterkläder och övrigt fristående möblemang, utrymmet får härligt ljusinsläpp från tre väderstreck och upplevs mycket ljust och välkomnande. När skorna tas av värmer mörkgrå klinkers med elgolvvärme skönt under fötterna, vidare är rummet inrett med vinröd träpanel på väggar och vitmålat tak. Utrymmet är även utrustat med luft-luftvärmepump.

Badrum – Med några nätta steg över trägolvet i den inre hallen hittas badrummet på höger hand. Rummet är ljust och trevligt inrett med terrakottafärgad våtrumsmatta, beige våtrumsvägg och trätak. I badrummet hittas toalettstol, handfat och dusch.

Vardagsrum – Vid beträdande innanför ytterdörren faller blicken direkt mot det centralt belägna vardagsrummet. Här möter ett ljuvligt trägolv under fötterna, väggarna är tapetserade med stilfulla tapeter i svartvit färgställning och vitmålat tak. Här erbjuds gott om plats för den större soffgruppen mellan den helglasade altandörren och ingången till kök och matsal. I hörnet bepryder en makalöst vacker kamin som sätter otrolig karaktär till rummet. Ett utmärkt ställe för familj och vänner att samlas med en popcornskål framför en bra film och en värmande brasa!

Inglasat uterum – Under såväl sommar, höst och vår kan detta njutbara inglasade uterum nyttjas. Här finns stora skjutpartier som öppnar upp mot intilliggande altan och i övrigt gott om plats för den större matgruppen. Utanför fönstren grönskar trädgården och utrymmet känns otroligt rofyllt och ombonat.

Altan – Vidare från det inglasade uterummet kan den lilla altanen beträdas vilket inhyser en nedsänkt pool där man gärna spenderar tid under de varma sommardagarna!

Matsal – Välkommen in i den avkopplande matsalen med otroligt stilfullt renoverad interiör. Det vackra trägolvet, den härligt mönstrade tapeten med matchande bröstpanel och det fina vitmålade trätaket sammansmälter väl med den lantliga idyll som uppdagas utanför fönstren. Denna lantliga stil känns som en självklarhet i denna miljö och bjuder på en inre harmoni. Rummet erbjuder gott om plats för den större matsalsgruppen och en direkt anslutning till såväl vardagsrum som kök. Från matsalen kan även altan i väst beträdas som bjuder på underbar eftermiddags- och kvällssol under grillkvällarna.

Kök – Likt intilliggande matsal uppdagas ett otroligt lantkök som känns som handen i handsken i denna idylliska miljö. Rummet har även här genomgående ljust trägolv, träpanel på väggar och vitmålat trätak. Köksinredningen är vit med dekorativt fasade luckor och stilrena svarta beslag, bakom arbetsbänken bekläder en stilfull tegelvägg och på den stora gashällen med frityrgrill kan hemmakocken experimentera fritt. Den intilliggande vedspisen är godkänd för eldning och kan värma köket skönt under kyliga mornar när första kaffekoppen intas. I övrigt är köket försett med kylskåp från Electrolux (2015), frysskåp, integrerad ugn, diskmaskin från Electrolux (2015) och köksfläkt bakom en omfångsrik mattsvart kåpa.

 

Övre plan

Hall – Via den vackra trätrappan beträds den möblerbara övre hallen. Utanför fönstren och på balkongen vilar en fridfull och stilla utsikt över åkermark och intilliggande sjön Råvarpen. Rummet är inrett med trägolv, bröstpanel och dekorativt mönstrad fondvägg i trappan som kombineras med i övrigt vitmålade väggar och vitmålat tak.

Sovrum – På vänster hand upp för trappan hittas det första sovrummet. Här finns möjlighet att möblera med såväl dubbelsäng som enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med vackert trägolv, blommönstrade tapeter i svartvit färgsättning med en neutralt ljusgrå fondvägg och vitmålat tak. Rummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i vindsgarderoben och utrymme som förberetts för att platsbygga garderober.

Sovrum – Vidare ner i hallen hittas det andra sovrummet. Rummet är inrett med mjuk heltäckningsmatta i ljusgrå nyans, väggar målade i mörkgrått med en beige fondvägg och vitmålat tak. Här erbjuds plats för den större sängen eller enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. I rummet hittas en praktisk vindsgarderob för goda förvaringsmöjligheter.

Rum – I denna ombonade vindsgarderob har ett sovrum inretts och erbjuder plats för enkelsängen, ett mysigt utrymme för det mindre barnet, rummet kan med fördel även nyttjas som klädkammare eller kontor beroende på behov. Utrymmet är vackert inrett med vitmålat trä på golv, väggar och tak.

 

Källarplan

Tvättstuga – Välkommen ner på källarplan. Här möter tvättstugan vilket är stilrent inredd med mörkgrå klinkers med behaglig elgolvvärme, vitmålade väggar och trätak. Utrymmet inhyser tvättmaskin, torktumlare, tvättho och jordvärmepump från Thermia (ca 2017). Från utrymmet hittas vidare utgång till trädgården om tvätten ska torkas ute i det fria.

Sovrum – Innanför tvättstugan hittas ett omfångsrikt sovrum utmärkt för tonåringen som önskar avskildhet eller att nyttja som gästrum. Utrymmet är inrett med mörkgrå heltäckningsmatta, vitmålad putsvägg och vitmålat trätak. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt önskvärt möblemang samt plats för soffgruppen, i övrigt inhyser rummet en värmande kamin som sprider härlig värme och hemtrevnad till utrymmet och goda förvaringsmöjligheter i platsbyggt förvaringsutrymme.

Klädkammare – Vidare från sovrummet hittas en praktisk klädkammare vilket är inrett med ljusgrå heltäckningsmatta, vitmålade putsväggar och vitmålat tak samt erbjuder goda klädförvaringsmöjligheter. 

Övriga byggnader

Uthus/Stall – Ett större uthus vilket inhyser ett stall med tre boxar, sadelmakeri, stort förrådsutrymme med loft, garage och gammalt hönshus. Byggnaden är uppförd på betongplatta med träpanel och eternittak. Stallet är inrett med betonggolv, träväggar och innertak i plåt. Sadelmakeriet är inrett med betonggolv samt träpanel på väggar och tak. El, vatten, avlopp och värmare återfinns i byggnaden.

Fristående garage – Ett isolerat fristående garage försett med el. Byggnaden är uppförd med betonggolv, träfasad och plåttak.

Övriga upplysningar

Renoveringar – 2017 försågs fastigheten med jordvärme från Thermia, 2018 byttes samtliga fönster ut till 3-glasfönster (PVC). I övrigt har fiber kopplats in, nya elledningar har dragits på entréplan och i källaren samt delvis på övre plan. Vid sitt förvärv fick säljarna informationen att tidigare ägare ska ha dränerat huset med platonmatta och brädfodrat om.

Fiber – Fiber finns inkopplat i fastigheten.

Vatten/Avlopp – Fastigheten är utrustad med äldre 2- eller 3-kammarbrunn utan markbädd, ej kontrollerad av Dalslands Miljö och Energiförbund. Vatten fås från borrad brunn med ny vattenpump.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
D
Prestandavärde
114
Utförd
2019-10-18
Taxeringsvärde
Byggnad
196000 kr
Tomt
153000 kr
Totalt
349000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
12
Totalt pantvärde
1375000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin, vedspis
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdragt
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn, enskilt avlopp (äldre)
Uppvärmning
Jordvärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2.618 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1026 kr/månad
Vatten/Avlopp
83 kr/månad
Sotning
83 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
396 kr/månad
Total driftskostnad
1676 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Nilsbyn Björkhaga, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.