Välskött villa med stor hemtrevnad och solig trädgård!

Utgångspris 650 000 kr · Almvägen 1, Billingsfors
Visningar
  • Tisdag 23 jul 16:00 - 16:45
    Anmäl dig för att få del av uppdaterad information om visning.
Boka här

Belägen i ett lugnt och familjevänligt område högt upp i Billingsfors hittas denna otroligt gemytliga villa där stor hemtrevnad och bekvämlighet erbjuds. Villan har löpande renoverats under senare år och erbjuder en bra balans mellan de sociala och privata ytorna med bland annat tre sovrum och stora sällskapsutrymmen inredda med ljusa och fräscha materialval. I den soliga trädgården med eftertraktat söderläge finns gott om plats för barnlek, odlingar i det härliga växthuset samt avkoppling på den soldränkta altanen. Under 2007 fick villan nytt tak och ett fristående garage med gästrum byggdes, badrum och tvättstuga renoverades 2011, köket renoverades 2012 och två sovrum försågs med 3-glasfönster under 2014. Inom gångavstånd nås fotbollsplan, skola och lugna skogsområden, ett underbart område för gammal som ung. Varmt välkomna att uppleva denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Lugnt och familjevänligt område
  • Nytt tak 2007
  • Löpande renoverat med ljus och fräsch interiör
  • Renoverat kök 2012 samt badrum och tvättstuga 2011
  • Fristående garage med gästrum byggd 2007

Planlösning

Entréplan

Hall – Via den rymliga verandan med dekorativa infällda spotligts välkomnar den luftiga hallen med härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för hatthylla, skoställ och övrigt önskvärt möblemang samt vidare ingång till badrum och tvättstuga på var sida om utrymmet. Rummet är stilrent inrett med ljust parkett, ljusgrå tapeter och vitmålat trätak. I rummet hittas även luft-luftvärmepump från Panasonic (2010).

Badrum – På vänster hand om hallen hittas det stora badrummet som renoverades 2011. Badrummet erbjuder gott om plats för förvaring längsmed den högra långsidan där bänkyta, skåp och lådor finns att tillgå. Rummet är i övrigt försett med vägghängd toalettstol, handfat och duschhörna med vikbara duschväggar vilket ger möjlighet till större golvyta när duschen ej används. Badrummet är inrett med grå våtrumsmatta på golv, ljusgrå våtrumstapet som kombineras med en dekorativ mönstrad fondvägg samt vita skivor i tak och genom det insynsskyddade fönstret i söder sprids härligt dagsljus till utrymmet.

Tvättstuga – På höger hand om hallen hittas den rymliga tvättstugan vilket även denna renoverades under 2011. Här finns gott om plats för sortering och vikning av tvätt samt gott om förvaringsutrymme i tre garderober. Tvättstugan är inredd med beige våtrumsmatta, vita våtrumstapeter och vita skivor i tak samt är försett med tvättmaskin från Cylinda (2016) och varmvattenberedare. Den praktiska tvätthon är ej inkopplad men kvarlämnas vid försäljning.

Sovrum – Mitt emot tvättstugan beträds bostadens första sovrum, ett ljust och harmoniskt utrymme för avkoppling. Här finns gott om plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som komplement till den platsbyggda förvaringen. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, målad vävtapet i ljusrosa nyans samt vita skivor i tak. Genom 3-glasfönstret i söder (2014) vilar en stilla utsikt över trädgården på villans baksida.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt sovrum hittas ytterligare ett sovrum i samma storlek. Även här finns gott om plats för enkelsäng samt övrigt önskvärt möblemang så som förslagsvis skrivbord eller förvaringsmöbel. Rummet har en ljus och harmonisk interiör med ljust laminatgolv, vävtapeter målade i en behagligt grön nyans samt vita skivor i tak. Även i detta sovrum hittas ett 3-glasfönster (2014) i söder med utsikt över trädgården.

Vardagsrum – Vidare från tidigare nämnda sovrum beträds vardagsrummet. Här finns vidare utgång till njutbar altan i soligt söderläge samt gott om ljusinsläpp via fönsterpartier och altandörr längst med rummets kortsida. Här finns gott om plats för soffgruppen och möjlighet till naturlig möblering med tv-bänk, soffa och matplats. Rummet är stilrent inrett med klassiskt parkettgolv, beigea väggar och vitmålat trätak.

Matsal – I villans norra del beträds den rymliga matsalen. Här finns gott om plats för den större matgruppen där familj och vänner kan samlas över en middag, spelkväll eller kafferep. I övrigt finns även vidare utgång till trädgården på villans framsida och plats för övrigt önskvärt möblemang. Rummet är ljust och trevligt inrett med klassiskt parkettgolv, ljusgröna tapeter som kombineras med en vacker fondvägg med blommönster i behagliga toner och vitmålat trätak.

Sovrum – På vänster hand om matsalen hittas villans största sovrum som idag nyttjas som tv-rum. Här finns gott om plats för dubbelsängen och utrymme till förvaringsmöblemang. Här erbjuds ett ljust och harmoniskt utrymme för avkoppling inrett med parkettgolv, beigea tapeter och vita skivor i tak.

Kök – På höger hand om matsalen hittas det trevliga köket där det erbjuds gott om plats till förberedelser av middagsbjudningen vid stora arbetsytor och med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Köket renoverades under 2011 och försågs med stilren inredning i högblankt vitt med beslag i rostfritt stål. Rummet är inrett med parkettgolv, gröna tapeter i dov nyans som kompletteras med praktiska väggskivor bakom arbetsytorna samt vita skivor i tak. Köket är försett med integrerad ugn och micro från Ikea (2012), kombinerad kyl/frys Cylinda (inköpt innan 2012), spishäll (inköpt innan 2012) samt fläkt från Frank (2019) och diskmaskin Electro Helios (2010, kopplas in med stickpropp).

Övriga byggnader

Garage – En rymlig garagebyggnad om ca 50 kvadratmeter uppförd 2007. Här erbjuds gott om plats för en bil, goda förvaringsmöjligheter samt ett praktiskt förrådsutrymme. Garaget är försett med elport och inhyser även ett trevligt gästrum i byggnadens södra del (el finns).

Växthus – Med belägenhet i soliga del av trädgården hittas detta härliga växthus där närodlade ingredienser till middagen kan odlas och en jordgubbe eller två tjuvätas. 

Övriga upplysningar

Larm – Fastigheten är utrustad med larm från Verisure som eventuellt medföljer vid försäljning.

Renoveringar

Fastigheten har löpande renoverats de senare åren enligt följande årtal:

2007 – Nytt plåttak med hjälp av hantverkare samt tillbyggnad av fristående garage med gästrum/förråd.

2009 – Farstu med infällds spotlights byggdes.

2010 – Luft-luftvärmepump från Panasonic installerades.

2011 – Badrum och tvättstuga renoverades med våtrumsmatta som sattes in av hantverkare.

2012 – Köket renoverades med inredning och utvalda vitvaror från Ikea.

2014 – De två mindre sovrummen försågs med 3-glasfönster.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
D
Prestandavärde
106
Utförd
2019-07-10
Taxeringsvärde
Byggnad
364000 kr
Tomt
59000 kr
Totalt
423000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
8
Totalt pantvärde
238000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus
Grund
Krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-luft värmepump, direktverkande el

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3173 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1250 kr/månad
Vatten/Avlopp
584 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Total driftskostnad
2121 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Almvägen 1, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.