Välskött enplansvilla med njutbart läge!

Utgångspris 950 000 kr · Björkvägen 14, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med en rofylld och trivsam belägenhet i de centrala delarna av Bengtsfors hittas denna otroligt härliga enplansvilla med vackert uppvuxen trädgård. Villan har löpande renoverats under senare år med bland annat nytt kök, renoverat badrum, delvis nya 3-glasfönster, bergvärme och fiber. Här finns utrymme för umgänge med nära och kära såväl inomhus som på altanen i väst med stillsamt läge. I trädgården hittas mycket fruktträd och bärbuskar – päron, plommon, äpple och svarta vinbär kan enkelt plockas in från trädgården och vara del bland ingredienserna till 11-kaffets bakverk. Villans entréplan om 106 kvadratmeter erbjuder 2 sovrum, rymligt vardagsrum, matsal, renoverat kök och helkaklat badrum. Det lika stora källarplanet inhyser bland annat gillestuga, sovrum, duschrum med bastu, WC, hobbyrum, tvättstuga och bra förrådsutrymmen. Varmt välkomna att besöka denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bergvärme, fiber och delvis nya treglasfönster
  • Njutbar trädgård med flera uteplatser
  • Tre sovrum och stora sällskapsutrymmen
  • Lugn belägenhet ca 400m från centrum

Planlösning

Entréplan

Hall – Via en vackert stenlagd gång välkomnar den stora och ljusa hallen. Rummet är inrett i ljus färgskala med laminatgolv, ljusgrå tapeter med diskret mönster och vitmålad träpanel i tak. Innanför ytterdörren erbjuds goda förvaringsmöjligheter för garderober eller hatthylla och skoställ. Vidare öppnar hallen upp mot entréplanets övriga utrymmen samt inhyser trappan ner till källarplan.

Vardagsrum – På höger hand om hallen beträds det omfångsrika vardagsrummet med gott om utrymme för större möblemang. Genom det stora fönsterpartiet med 3-glasfönster i öst sprids härligt dagsljus in i rummet vilket tillsammans med ljusinsläppet från fönstret i norr skapar en trivsam miljö att vistas i.  Vardagsrummet är inrett med furugolv, vita tapeter och vitmålad träpanel i tak vilket skapar en klassisk och neutral bas för alla typer av inredningsstilar.

Matsal – Vidare in till villans mer centrala del möter den rymliga matsalen. Här finns gott om utrymme för större matgrupp vilket skapar möjlighet till trevliga middagsbjudningar. Matsalen har stora fönsterpartier och altandörr mot väst vilket leder vidare ut till altan med rofyllt läge. Matsalen är inredd med laminatgolv, vita tapeter och vitmålad träpanel i tak samt inhyser en platsbyggd städskrubb.

Badrum – Från matsalen beträds först en mindre hall med förvaringsmöjligheter vilket därefter leder vidare till entréplanets badrum. Utrymmet renoverades i början av 2000-talet och är inrett med beige klinkergolv med elgolvvärme (funktion osäker), vita helkaklade väggar och träpanel i tak. Rummet är utrustat med duschkabin, stor kommod med förvaringsmöjligheter, toalettstol och utrymme för fristående möblemang.

Kök – Välkommen in till entréplanets hjärta, ett stort och hemtrevligt kök där hemmakocken kan experimentera och husera fritt. Utrymmet renoverades och byggdes ut 2007–2008 och erbjuder nu stora arbetsbänkar, mycket förvaring i såväl skåp som lådor samt utrymme för matgrupp eller köksö. Från köket kan en mindre altan i söder beträdas där solens varma strålar kan avnjutas. Köket är utrustat med vitvaror från Cylinda så som spis (2013), kylskåp, frysskåp, köksfläkt (2014) och diskmaskin. I övrigt är rummet inrett med laminatgolv, vitmålad bröstpanel vilket kombineras med diskret småmönstrade tapeter, vitt kakel bakom arbetsytorna samt vitmålat trätak.

Sovrum – Först ut hittas entréplanets mindre sovrum, ett trivsamt utrymme med plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett i neutral färgskala med ljusgrå tapeter och vitmålat tak. I rummet finns ett nytt treglasfönster som bjuder på njutbart ljusinsläpp från öst samt två platsbyggda garderober.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt sovrum hittas entréplanets största sovrum. Här erbjuds utrymme för dubbelsäng samt övrigt önskvärt möblemang som komplement till fyra platsbyggda garderober. Detta sovrum är inrett likt tidigare nämnt med trägolv, ljusgrå tapeter och vitmålat tak samt försett med treglasfönster i öst.

 

Källarplan

Gillestuga – Nedanför trappan från entréplanets hall beträds den otroligt rymliga och mysiga gillestugan. Här kan en brasa tändas i den originella öppna spisen med kassett och låta det rofyllda knastret och värmen fylla rummet. Här finns utrymme för stor soffgrupp att ta plats så att familjen kan fördelas på båda våningsplanen. Rummet är inrett med trägolv, vita tapeter och trätak samt får behagligt ljusinsläpp från flera fönster i norr och öst.

Pannrum – Innanför gillestugan hittas villans pannrum, utrymmet är inrett med betong på golv och väggar samt inhyser bergvärmepump från Thermia (2004), mjukstartare bytt 2020.

Skrubb – Under trappan hittas en praktisk skrubb vilket inhyser proppskåp och fiberanslutning.

Duschrum – Vidare genom gillestugan hittas en längre korridor som leder vidare till källarplanets övriga utrymmen. På höger hand hittas ett helkaklat duschrum med blått klinkergolv, vitt kakel på väggarna och vitmålat tak. Från duschrummet beträds en bastu vilket bland annat kan hjälpa till att tina frusna kroppar efter en kylig vinterpromenad.

Sovrum – Mitt emot duschrummet hittas källarplanets sovrum. Utrymmet renoverades ca 2014 och erbjuder plats för dubbelsäng eller enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Rummet inhyser platsbyggd garderob och är inrett med trägolv, vita tapeter och trätak samt får ljusinsläpp från två mindre fönster i öst.

WC – Vidare ner i korridoren hittas en rymlig WC försedd med toalettstol och handfat. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

Tvättstuga – Mitt emot källarplanets WC hittas en rymlig tvättstuga med gott om utrymme för sortering, upphängning och vikning av tvätt. Rummet är försett med tvättho, tvättmaskin från Cylinda, torktumlare från Siemens och en garderob. I övrigt är tvättstugan inredd med plastmatta på golv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

Hobbyrum – Beläget i källarplanets sydöstra hörn hittas ett rymligt hobbyrum med gott om utrymme för den händiga att vara kreativ. Rummet erbjuder såväl goda förvaringsmöjligheter som utrymme till arbetsbänk, verktyg och maskiner. Hobbyrummet är inrett med betonggolv, vitmålade betongväggar och trätak samt erbjuder vidare utgång till trädgården vid husets södra kortsida.

Förråd – Från hobbyrummet hittas ett stort förrådsutrymme med goda förvaringsmöjligheter.

Övriga utrymmen

Förråd – Tillbyggt på bostadens västra sida hittas ett praktiskt förrådsutrymme med förvaringsmöjlighet till trädgårdstillbehören.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Fastigheten har genomgått många renoveringar under senare år enligt följande: Renoverat badrum på entréplan i början av 2000-talet, byggt om kök och ändrat planlösning 2007–2008, installerat bergvärme 2004 med ny mjukstart 2020. 2012–2013 byggdes altan i väst och under 2014 byttes fönstren i öst ut till 3-glasfönster. 2017 tvättades och målades taket och i övrigt har fastigheten löpande tapetserats och fräschats upp.

Fiber – Fastigheten är utrustad med fiber.

Besiktning – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns hos mäklaren.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
C
Prestandavärde
70
Utförd
2020-06-11
Taxeringsvärde
Byggnad
501000 kr
Tomt
107000 kr
Totalt
608000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
170000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Mexitegel
Takbeklädnad
Betongtegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med braskassett
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4560 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden.

El
1357 kr/månad
Vatten/Avlopp
871 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
265 kr/månad
Total driftskostnad
2625 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Björkvägen 14, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.