Välplanerad souterrängvilla med härlig trädgård!

Utgångspris 425 000 kr · Övre Terrassgatan 20, Billingsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
370 000 kr - Budgivare 3

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med ljuvlig belägenhet på lugna Övre Terrassgatan hittas denna välplanerade souterrängvilla med fantastisk sjöutsikt över Laxsjön. Här erbjuds ett hemtrevligt boende där entréplanets 100 kvadratmeter erbjuder tre sovrum, luftigt vardagsrum, renoverat badrum och ett charmigt 50-talskök med anslutande matsal. Villan erbjuder även ett lika stort källarplan som disponerar bland annat gillestuga, tvättstuga, WC och två inredda rum. Utöver garaget i källarplan erbjuds en enklare carport med plats till en bil. Villan uppvärms med lättskött och bekymmersfri fjärrvärme och ligger belägen på en lagom stor tomt om 1170 kvadratmeter som besmyckas av härlig växtlighet med bland annat äppleträd, vinbärsbuskar och färgsprakande rhododendron. I Billingsfors centrum hittas matvarubutik samt restauranger och inom gångavstånd från huset nås lugna skogsområden att promenera i. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Magisk sjöutsikt över Laxsjön
  • Uppvuxen trädgård med äppleträd och vinbär
  • Bekymmersfri uppvärmning med fjärrvärme
  • Upp till 5 sovrum vid behov
  • Närhet till skog och natur

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en rymlig och öppen hall där gott om utrymme finns till valfritt fristående möblemang. Utrymmet har tidigare varit uppdelat i två rum men har öppnats upp och ger nu möjlighet till goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor. Rummet är inrett med praktiskt klinkergolv innanför ytterdörren och parkettgolv och plastmatta i övriga delar. Väggarna är beklädda med beigea tapeter och taket besmyckas av en diskret mönstrad tapet som skapar härlig karaktär till utrymmet.

Kök – Till höger om hallen ligger det gulliga 50-talsköket i mild gul nyans. Väggarna är målade i en ljusare gul ton och har en glad 50-talstapet som fondvägg in mot vardagsrummet, i övrigt är rummet inrett med beige plastmatta och vitmålat tak. Köket är utrustat med en retrospis (70cm) – funktion osäker samt en nyare kombinerad kyl/frys (ca 2010). Bakom diskbänken hittas en härlig serveringslucka vilken vetter in mot intilliggande matsal där middagen kan serveras till gästerna.

Matsal – Vidare från köket nås den mysiga matsalen med gott om ljusinsläpp från tre väderstreck. Här finns gott om plats till den större matgruppen och en naturlig samhörighet med intilliggande vardagsrum. Utrymmet är inrett med vackert parkettgolv, ljusa tapeter med mönster och vitmålat tak.

Vardagsrum – Med en häpnadsväckande sjöutsikt från högt läge avnjuts detta vardagsrum med plats för en social möblering som bjuder in till samtal. Rummet är likt intilliggande matsal inrett med parkettgolv, mönstrade tapeter med vit bas och vitmålat tak. I rummet finns trappan som leder vidare till gillestugan på källarplan där även trädgården med enkelhet kan beträdas.

Sovrum – Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det första sovrummet, ett mindre utrymme om 7 kvadratmeter med plats för enkelsäng och förslagsvis ett skrivbord. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, gröna tapeter och vitmålat tak. Sovrummet är utrustat med två platsbyggda garderober och har en rofylld sjöutsikt i öst.

Sovrum – Vidare finns ett större sovrum om 12 kvadratmeter vilket möjliggör möblering med dubbelsäng. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, bruna tapeter och vitmålat tak och försett med fyra garderober för goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Ett mellanstort sovrum om 10 kvadratmeter med möjlighet att möblera med enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som komplement till de fyra platsbyggda garderoberna. Rummet är inrett med ljus plastmatta, beigea tapeter och vitmålat tak. 

Badrum – Badrum i ljus färgskala med beige våtrumsmatta på golv, ljust kakel på väggarna samt vitmålat tak. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och duschhörna samt insynsskyddat fönster för gott ljusinsläpp.

 

Källarplan

Gillestuga – En trappa ner finns en social gillestuga med härlig utgång till trädgården i öst. Rummet möbleras naturligt runt den öppna spisen och erbjuder plats för den större soffgruppen. Gillestugan är inredd med heltäckningsmatta, ljus träpanel på väggarna och vitt putstak. Genom altandörren nås en ostörd del av trädgården som med fördel kan göras om till uteplats.

Hall – Vidare nås en hall som leder vidare till övriga utrymmen i källarplanet. Utrymmet har målat betonggolv, vita putsväggar samt betongtak.

Tvättstuga – En större tvättstuga med betong på golv, väggar och tak som leder vidare in till pannrummet. Tvättmaskin ur funktion.

Pannrum – Ett mindre pannrum vilket inhyst den tidigare oljepannan. Oljetanken finns kvar (ej i bruk) och numera uppvärms villan med lättskött fjärrvärme.

Matkällare – En mindre matkällare med gott om förvaringsmöjligheter.

WC – Lagom stor WC utrustad med toalettstol och handfat. Rummet är inrett med ljus plastmatta och träpanelsmönstrade tapeter.

Rum – Längre ner i hallen finns två inredda rum som förslagsvis kan nyttjas som kontor eller gym. Först ut hittas ett ljust utrymme inrett med laminatgolv, vita tapeter med diskret mönster och vitmålat putstak.

Rum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymmet finns ytterligare ett inrett rum. Detta utrymme är inrett med ljust laminatgolv, vita tapeter med diskret mönster och vitmålat putstak. 2-glasfönstret är utbytt under senare år.

Garage – Från hallen finns dörren vilken leder in till garaget som numer nyttjas som förrådsutrymme. Utrymmet är inrett med betong på golv, väggar och tak. På grund av växtlighet kan garaget ej nås med bil i nuläget.

 

Övriga byggnader

Carport – Carport finns på tomten med plats till en bil. 

 

Övriga upplysningar

Larm – Fastigheten är utrustad med larm från Verisure, möjlighet finns för köparen att överta abonnemanget.

Flyttstädning – Fastigheten har flyttstädats och kommer ej städas på nytt innan tillträde.

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul p.g.a. generationsskifte då fullständig kännedom om fastigheten saknas.

Energideklaration – Fastigheten har varit obebodd sedan 2017 är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

VA-ledningar Övre Terrassgatan – Under året 2020 kommer Bengtsfors kommun att förnya VA-ledningarna på Övre Terrassgatan. Bengtsfors kommun rekommenderar att de fastighetsägare som har gamla servisledningar (VA-ledningarna på fastighetsägarens tomtmark) byter ut dessa i samband med detta projekt. De fastighetsägare som har felkopplade dagvattenserviser är tvungna att åtgärda detta under projektets gång. Säljarna har beställt utbyte av ledningarna och kommer att stå för denna kostnad. Mer information och kontaktuppgifter hittas i bifogade filer.

Fiber – Fiber finns inte inkopplat till fastigheten. Inkopplingsavgiften för fiber ligger för närvarande på 18.000 kr (kostnad för grävning tillkommer).

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. De planerar att påbörja arbetet i Billingsfors under mars månad. Säljarna har bytt konsolen och förberett för installation. Se mer information i bifogad fil.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
251000 kr
Tomt
62000 kr
Totalt
313000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
160000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Suterräng
Grund
Källare/Suterräng
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Tegel
Takbeklädnad
Takpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis i källaren
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme

Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2348 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
2083 kr/månad
El
520 kr/månad
Vatten/Avlopp
392 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
333 kr/månad
Total driftskostnad
3419 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Övre Terrassgatan 20, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.