Väl omhändertagen villa med vidsträckt sjöutsikt!

Utgångspris 750 000 kr · Övre Terrassgatan 17, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med vacker vidsträckt sjöutsikt över Laxsjön återfinns denna klassiskt inredda villa på 1,5 plan med källare. Med stora fönsterpartier och ljusa materialval erbjuds ett luftigt hem med genomtänkt planlösning. Mysiga sällskapsytor och möjlighet till ett flertal rum med många användningsmöjligheter finns att tillgå samt ekonomisk uppvärmning i form av pelletspanna och härlig godkänd öppen spis. Villan ligger i ett lugnt, barnvänligt område med närhet till förskola, fotbollsplan och grönområde. På villans baksida finns en lättskött, solig trädgård medan den magestiska sjöutsikten kan avnjutas från framsidan. Varmt välkomna till ett hem att trivas i – Övre Terrassgatan 17.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Genomtänkta materialval med hemkänsla
  • Uppfräschade badrum och kök
  • Nytt tak (2019)
  • Nyare fönster
  • Fiber inkopplad

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré – Välkommen in genom denna välkommande entré, smakfullt inrett i stillsamma toner. På golvet ligger klinkers i en behaglig mörk ton medan väggen beklädds av stilrena bröstpanelen samt ljusa tapeter. Vid entrén återfinns en trappa som med enkelhet förenar entréplanet med övre plan.

Hall – I direkt anslutning till den gemytliga entrén nås en gedigen hall, vilken agerar som en utmärkt knutpunkt för samtliga utrymmen på entréplanet. I stil med entrén är det en vacker bröstpanel i kombination med ljusa tapeter som smyckar väggarna, vitmålat tak samt ett genomgående laminatgolv.

Kök – Under 2019 fick köket en uppfräschning där den gamla platsbyggda inredningen målades vitt och kompletterades med ny arbetsbänk, stänkskydd, vitmålade bröstpaneler och tapeter i en behaglig ljusgrå ton. Utrymmet erhåller en äldre spis, fläkt från Admiral samt kylskåp (2015). Villans kök är i stil med det som kan förväntas av ett modernt sällskapsutrymme: praktiskt, stilrena designval, naturligt ljusinsläpp och påtaglig mysfaktor.

Vardagsrum – Förbi köket till husets sydöstra hörn väntar det mysiga vardagsrummet. Detta ombonade utrymme erbjuder en godkänd öppen spis med kassett, sagoliknande sjöutsikt över Laxsjön och direkt anslutning till härlig och soldränkt en altan. Med ett vackert parkettgolv, tapeter i ljus ton samt en kontrasterande fondvägg med blommotiv kommer timmarna med nära och kära att höja tillvaron till skyarna.

Rum – Vid entréplanets nordöstra hörn återfinns detta rum som idag nyttjas som matsal men som kan enkelt förvandas till sovrum. Utrymmet smyckats med ett gediget gråmålat trägolv, slående bröstpanel i kombination med tapeter i grå ton på väggarna samt ett klassiskt trätak. Rummet erbjuder även goda förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

Sovrum –Detta sovrum pryds av ett genomgående trägolv, livligt blåmålade väggar samt vitmålat tak. Med det stora fönstret i norr och rummets livliga framtoning passar detta utrymme utmärk som sovrum eller varför inte hemma kontor?

Bad – Entréplanets badrum är ett välskött utrymme som fräschades upp 2019 med modern interiör och ommålade våtrumsväggar samt golv. Vidare återfinns toalettstol, handfat samt en ståtlig dusch i hörnet av badrummet.

 

ÖVRE PLAN

Hall – Genom den praktiska trappan som återfinns vid entrén väntar övre plan där spatiöst sovrum, sällskapsutrymmen och goda förvaringsmöjligheter är redo för att tas i bruk. Hallen är övre plans centralpunkt och binder samman samtliga utrymmen på våningen på ett exceptionellt sätt. Utrymmet erbjuder detaljerade stilval i form av ljusa tapeter i diskreta mönster och vitmålad bröstpanel på väggarna, genomgående trägolv samt vitmålat tak.

Sovrum – På övre plan återfinns ett stort sovrum med plats för dubbelsängen. Sovrummet renoverades under 2021 med häpnadsväckande modern interiör. Väggarna pryds av vacker gråmelerade tapeter, laminatgolv i liknande kulör och nya vita skivor finns i tak. Vidare erbjuder sovrummet en vindsgarderob, vilken gör klädförvaringen till ett praktiskt inslag i vardagen.   

Rum – Parallellt till sovrummet återfinns ett utrymme som är möblerat till allrum men som kan med fördel användas som sovrum. I direkt anslutning till rummet nås ett praktiskt utrymme som nyttjas som kontor. Väggarna smyckas av tapeter i vitt- och tegelmotiv, ett genomgående trägolv samt vitmålat trätak.

WC – Övre plan erbjuder ett mindre men charmigt WC med livliga tapeter och vit bröstpanel på väggarna, målat golv samt vitmålat tak. I utrymmet återfinns handfat och toalett.

Rum – Vägg i vägg med det stora sovrummet återfinns ett mindre rum med vitmålat trätak och trägolv, samt vitmålade bröstpaneler. Utrymmet nyttjas för tillfället som ett sminkrum.

Förråd – Ett mindre förråd återfinns på övre plan med goda förvaringsmöjligheter.

 

KÄLLARE

Källare – I fastighetens källare återfinns en mindre matkällare, ett förråd, tvättstuga med två tvättmaskiner från Whirlpool (2015) och Siemens, pannrum med pellets/elpanna samt ett garage.

Övriga upplysningar

Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Fiber finns inkopplad.

Renoveringar

2019: Nytt tak inklusive vindskivor i plåt, hängrännor och stuprör, och omklädd skorsten, uppfräschning av köket, uppfräschning av badrummet, målat grunden, renoverat altanen inklusive nytt tak, ny trappa och ommålning, installerad fasadbelysning, byggt staket runt om trädgården. 2020: Ny VA ledningar från gatan till huset samt ny vattenmätare, renoverat sovrum på övre plan. 2021: Löpande målning och tapetsering.

Vid sitt förvärv av fastigheten 2019 fick ägarna information att följande renoveringar hade genomförts av tidigare ägare: Installerat nya fönster 2015-2016, dragit om elledningarna på entréplan och övre plan, fiber installerades.

Servitut

Avtalsservitut, Last
4, 1967-06-14

Avtalsservitut, Last
1, 1946-12-04

Avtalsservitut väg, Last
15-IM6-67/1535 – 1

Avtalsservitut villa mm, Last
15-IM6-46/792 – 1, 1956-10-31

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
144
Utförd
2021-03-12
Taxeringsvärde
Byggnad
240000 kr
Tomt
61000 kr
Totalt
301000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
611000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med kassett
Fönster
2-glas isolerglas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Pellets

Renhållning avser årsavgiften, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2258 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
1800 kr/månad
El
750 kr/månad
Vatten/Avlopp
567 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
98 kr/månad
Försäkring
375 kr/månad
Total driftskostnad
3631 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Övre Terrassgatan 17, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.