Unik fastighet mitt emellan Östra och Västra Silen!

Utgångspris 3 995 000 kr · Krokfors skola, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Krokfors Skola – en vacker gedigen trävilla med timmerstomme beläget mitt emellan Östra och Västra Silens flödande vatten med sagolikt läge mitt i den svenska naturen. Den nu helrenoverade gamla skolan bedrevs mellan 1882 och 1963, dess charmiga detaljer har varsamt bevarats och uppdaterats till dagens standard i tidsenlig stil. Från den stora ostörda trädgården om 1960 kvadratmeter hittas trappan vilket leder ner till den gemensamma bryggan med soldäck där många härliga kvällsdopp kan avnjutas. Fastigheten ligger belägen i gemytliga Krokfors vilket nås två mil från centralorten Bengtsfors, i Krokfors finns en aktiv bygdegårdsförening vilket anordnar bland annat loppisar, julbord och tipspromenader. I övrigt finns oändligt med ostörd natur för lugna promenader, fiske och blåbärsplockning. En unik pärla som måste upplevas på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Tillgång till badbrygga ca 70m från fastigheten
  • Unik renoverad gammal skola med fristående gäststuga
  • Möjlighet att slussa genom Dalslands Kanal
  • Svårslagen sjöutsikt över Västra Silen
  • Underbar punschveranda med originalfönster

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in! Innanför ytterdörren möter en representativ hall som vittnar om vad övriga delar av fastigheten har att erbjuda. Den vackra ljusgrå panelen på väggarna leder blicken vidare upp till tak vilket bjuder på en extra luftig takhöjd. Blicken leds därefter fram mot det rymliga vardagsrummet med njutbar långtgående sjöutsikt över Västra Silen. Hallen är inredd med underbart ljust trägolv, ljusgrå träpanel på väggar och vitmålat trätak samt erbjuder goda ytor för klädförvaring och fristående möblemang. På vänster hand om hallen hittas en av ingångarna till bostadens badrum.

Vardagsrum – Från hallen passeras en vacker öppen spis med kassett vilket bjuder på otroligt stämningsfulla brasor under mörka kvällar och kyliga årstider, framför den öppna spisen ligger skifferplattor från Vårviks Kyrka vilken kan överblickas på andra sidan sjön. Vardagsrummet är rymligt och får stora mängder behagligt ljusinsläpp från flertalet spröjsade fönster, har goda ytor för möblemang att umgås vid och en social öppen planlösning mot intilliggande kök. Vardagsrummet är inrett likt intilliggande hall med ljust trägolv, ljusgrå träpanel på väggar och vitmålat trätak samt inhyser luft-luftvärmepump från Panasonic.

Kök – Det vackra platsbyggda köket från 2018 i en harmonisk lindblomsgrön nyans skapar en stor harmoni och binder samman färgskalan mellan ute och inne. Mitt i rummet stoltserar en köksö med vacker stenskiva av svensk granit och två praktiska sittplatser där frukosten kan bespisas och där sällskapet kan umgås med kocken under matlagningen. Köket är i övrigt inrett med ljust trägolv likt intilliggande utrymmen, ljusgrå träpanel på väggar och vitmålat trätak med infällda spotlights. Köket är utrustat med diskmaskin, kylskåp och frysskåp från Electrolux, spishäll, ugn från Husqvarna och köksfläkt från CT Thermex.

Punschveranda – Vidare från vardagsrummet beträds den unika punschverandan med en utsikt utöver det vanliga. I rummet erbjuds rofylldhet och möjlighet till avkoppling där tankarna kan samlas när blicken stilla vandrar mot Västra Silens glittrande vatten. Från punschverandan beträds trädgården och den stenlagda uteplatsen med enkelhet och de vackert spröjsade originalfönstren har varsamt renoverats och bevarats. I övrigt är rummet inrett med vackert vitmålat trägolv, vitmålade väggar och vitmålat trätak vilket skapar en neutral bas där utsikten får ta sin välförtjänta plats i rummet.

Hall – Innanför punschverandan hittas en mindre inre hall vilket inhyser trappan till övre plan och leder vidare till två sovrum och ett stort badrum. Hallen är inredd med ljust trägolv, vitmålade väggar och vitmålat trätak.

Sovrum – Först ut beträds ett rymligt och ljust sovrum med utrymme för dubbelsängen. Här kan man vid uppvaknande direkt blicka ut över området och låta utsikten bjuda på en bra start på dagen. Rummet är stilfullt inrett likt bostadens övriga utrymmen med ljust trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak samt inhyser fyra garderober för goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Vidare från tidigare nämnt sovrum beträds entréplanets andra sovrum, även detta utrymme är mycket ljust och luftigt med ljusinsläpp från två olika väderstreck. Rummet erbjuder plats för mindre dubbelsäng och övrigt fristående möblemang som komplement till de två garderober som finns i rummet. Sovrummet är inrett likt intilliggande med ljust trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

Badrum – Välkommen in i ett otroligt vackert badrum med stilfulla materialval, praktisk planlösning och trivsamt ljusinsläpp. Här bjuds det härliga dagsljuset in till rummet och landar på de helkaklade vita väggarna, det vita marmorgolvet med behaglig elgolvvärme och det vitmålade taket med infällda spotlights. Rummet är utrustat med vägghängd toalettstol, dusch med hopfällbara duschväggar, bubbelbadkar, handfat och handdukstork. I övrigt hittas även tvättmaskin och torktumlare från AEG samt frånluftsfläkt.

 

Övre plan

Sovrum – Vid beträdande av övre plan leder blicken genast vidare in till andra våningsplanets första sovrum. Rummet är lagom stort för dubbelsäng och fristående möblemang som komplement till en garderob som finns i rummet. Det vackert spröjsade fönstret bjuder på en lugn utsikt över slussen som sammankopplar Östra och Västra Silen. Rummet är inrett med ljust trägolv, vitmålade väggar och vitmålad träpanel i tak.

Allrum – Med central belägenhet på övre plan stoltserar ett unikt allrum med utrymme för umgänge med nära och kära samt plats för lugn avkoppling framför fönstren med oslagbar sjöutsikt från fönster i både norr, söder och väst. Rummet är inrett likt övriga utrymmen med ljust trägolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak. Mitt i rummet tar en vacker öppen spis plats och även denna kan bjuda på rofyllda brasor och härlig värme under kallare dagar om den tas i bruk (ej besiktigad).

Sovrum – Vidare till andra sovrummet på övre plan, utrymmet var tidigare allrum och byggdes om till sovrum med hjälp av finsnickare från området. Sovrummet erbjuder utrymme för två enkelsängar eller enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är inrett med ljust trägolv samt vitmålad träpanel på väggar och tak. Längsmed hela sidan löper en praktisk vindsgarderob som idag inhyser varmvattenberedaren.

Övriga utrymmen

Gäststuga – Nordväst om bostadshuset hittas en ljus och trevlig gäststuga om 1 rum med utrymme för dubbelsäng och övrigt fristående möblemang. Tillbyggt till gäststugan hittas en vedbod bredvid och redskapsbod bakom. Stugan är ej vinterisolerad.

Gemensam brygga – En härlig badbrygga med soldäck vilket delas med två grannfastigheter. Bryggan ligger vid Västra Silen och trappa finns från bostadshuset inom badrocksavstånd från såväl kvällsdopp som friska simturer.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS ROLLSBYN GA:5
GA1

Servitut

Nyttjanderätt, Last
5, 2019-12-18

Avtalsservitut, Förmån
1460IM-09/35401 – 1

Övriga upplysningar

Besiktning – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns hos mäklaren.

Renoveringar – Vid säljarnas förvärv 2012 fick de informationen att tidigare ägare utfört följande renoveringar: Totalrenovering i början av 80-talet samt under 2000-talet. Kök och badrum renoverades 2002. Trappor, brygga och soldäck vid sjön byggdes 2004. Ny plåt på skorstenen 2007 och punschverandan fick nytt tak 2010. All el utbytt under 80-talet – all el i badrum, kök och vardagsrum utbytt 2002.

Sedan säljarnas förvärv har följande renoveringar utförts:

2015 – Ny brädfodring södervägg utfört av lokala hantverkare. Byggt om fristående förråd till gäststuga och utedass byggdes.

2018 – Ny träpanel på väggar och tak i rum på entréplan utfört av finsnickare från området. Köket fick nya luckor i vacker lindblomsgrön nyans. Tidigare del av allrum byggdes om till sovrum med hjälp av finsnickare från området.

Övrigt – I övrigt har även trädgårdsarbete utförts på fastigheten.

Fiber – Fiber finns kopplat till bostaden. Fastigheten ligger inom området för Vårviks fiberförening.

Vatten/avlopp – Fastigheten har en djupborrad vattenbrunn. Avlopp består av septiktank till toalett, gråvatten (BDT-vatten) släpps ut till stenkista.

Eldstäder – Öppen spis med kassett på entréplan är besiktigad och godkänd för eldning. Öppen spis på övre plan är ej kontrollerad och bör besiktigas innan den tas i bruk.

Byggnadsår bostadshus – Enligt taxeringsuppgifterna är huset byggt 1914 men enligt gamla böcker om samhället fanns byggnaden redan under 1880 talet.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
B
Prestandavärde
53
Utförd
2020-06-09
Taxeringsvärde
Byggnad
406000 kr
Tomt
348000 kr
Totalt
754000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
1100000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med brasskassett. Öppen spis.
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Septiktank och stenkista
Uppvärmning
luft-luft värmepump, direktverkande el

Kostnad för uppvärmning ingår i kostnaden för el. Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 83 kr per tömning tillkommer. Fastigheten används som fritidshus av nuvarande ägare. Övrig kostnad avser den årliga medlemsavgiften till fiberföreningen.

El
1333 kr/månad
Vatten/Avlopp
217 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
323 kr/månad
Övrigt
95 kr/månad
Total driftskostnad
2100 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Krokfors skola, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.