Underbar, renoverad familjevilla i centrala Bengtsfors!

Utgångspris 1 100 000 kr · Skolgatan 19, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med ljus och fräsch interiör och många utförda renoveringar under senare år presenteras nu denna underbara villa som passar utmärkt för familjen. Här välkomnar en välplanerad tegelvilla uppförd 1957 med bra balans mellan de sociala och privata ytorna. Med en boarea om 78 välplanerade kvadratmeter disponeras kök med öppen planlösning in till matsal och ett rymligt vardagsrum och badrum på entréplan, vidare hittas WC och tre rofyllda sovrum på övre våningsplanet. Här hittas ett bekvämt boende med bergvärme, fiber, treglasfönster och underbar vattenburen golvvärme på hela entréplanet. Trädgård och altan badar i sol tack vare sitt härliga sydväst-läge och på den stora altanen kan solen avnjutas i stillhet ända fram tills kvällskvisten. Fastigheten ligger belägen på rofylld gata med mindre än 500 meter gångavstånd till skolor, förskolor, idrottsanläggningar, butiker och lugna skogsområden. Här finns möjlighet att bo rofyllt och bekvämt i många år framöver, varmt välkomna till Skolgatan 19!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bergvärme, treglasfönster och fiber
  • Vattenburen golvvärme på hela entréplan
  • Central belägenhet på lugn gata
  • Garage med plats till en bil
  • Soldränkt trädgård och uteplats i sydväst

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för bland annat avhängning av kläder. Rummet renoverades under 2016 och är stilrent inrett med grå klinkers försedd med behaglig vattenburen golvvärme, vitmålade väggar och vita skivor i tak. På höger hand i hallen hittas trappan som leder vidare till övre plan, källarnedgång samt ett badrum. Rakt fram skymtas vardagsrummet med den vidsträckta altanen i sydväst och på vänster hand nås det rymliga köket.

Badrum – Badrummet vilket renoverades år 2008 och erbjuds ett ljust och fräscht utrymme med stilrena materialval och härligt ljusinsläpp. Rummet är inrett med mörkgrå klinkers på golv, vita kakelplattor och trätak. I utrymmet hittas toalettstol, handfat och dusch samt mekanisk ventilation.

Vardagsrum – Genom dekorativa dubbeldörrar beträds det öppna vardagsrummet med vidare utgång till den rymliga altanen i sydväst. Här finns gott om plats för större möblemang samt härlig öppenhet in till intilliggande matsal. Rummet renoverades under 2012 och är inrett med klassiskt parkettgolv, vita tapeter och vitmålat tak. 

Altan – Med soldränkt belägenhet i sydväst hittas den rymliga altanen med sol ända in på kvällskvisten. Här finns gott om utrymme för såväl matgrupp som loungemöbel och grill där familj och vänner kan samlas under ljumma sommarkvällar.

Kök med matsal – Vid beträdande av matsalen passeras de bevarade skjutdörrarna som sprider härlig karaktär till utrymmet, därefter nås det rymliga köket som renoverades 2010 och uppvisar en stilren modernitet. Utrymmet bestod tidigare av två rum som öppnats upp och bjuder på ett omfångsrikt och arbetsvänligt kök med plats för det stora sällskapet. Rummet är inrett med en mörkare dekorativ plastmatta, vita tapeter och vita skivor i tak med infällda spotlights samt kaklade ytor bakom arbetsbänkarna. I samband med renovering byttes vitvarorna ut och rummet försågs med kylskåp och frysskåp, integrerad micro och ugn i arbetshöjd, spishäll samt en diskmaskin med matchande skåpsfront, samtliga vitvaror är från Ikea 2010.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på övre plan beträds en större möblerbar hall med balkong i väst. Utrymmet är inrett med klassiskt laminatgolv, gula tapeter och vita skivor i tak.

Sovrum – På höger hand om trappan hittas det första sovrummet. Här erbjuds gott om plats för en säng och övrigt önskvärt möblemang samt gott om förvaringsmöjlighet i de två platsbyggda garderoberna. Rummet är inrett med laminatgolv, mörkare tapeter och trätak.

Sovrum – Vidare ner i gången beträds bostadens största sovrum, ett ljuvligt utrymme för nedvarvning och lugna uppvaknanden. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsängen och är inrett med klassiskt laminatgolv, dekorativa tapeter med beige botten och lila blomrankor samt en matchande fondvägg i behagligt lila kulör. I rummet erbjuds förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober samt utrymme för ytterligare förvaringsmöblemang.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt sovrum hittas det tredje sovrummet. Utrymmet är inrett med laminatgolv, mörkblå tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder gott om plats för enkelsängen och övrigt önskvärt möblemang.

WC – Tillbaka ut i hallen hittas det övre våningsplanets toalett. Utrymmet är inrett med en kombination av våtrumsmatta och kakel samt inhyser toalettstol och handfat.

 

Källarplan

Hall – Vidare ner på källarplan möter en större hall med förvaringsutrymme under trappan samt en praktisk matkällare intill. Rummet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser elcentralen.

Tvättstuga – På vänster hand i hallen hittas tvättstugan, utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser nyare tvättmaskin från Samsung, torktumlare från Electrolux, gammal tvättmaskin (fungerar) samt praktisk tvättho och duschutrymme.

Pannrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme hittas pannrummet. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser bergvärmepump från Nibe (2002) och en mindre vattenmantlad vedpanna (2011). I pannrummet hittas även ingång till den fräscha och trevliga bastun.

Förråd/Torkrum – Ett praktiskt torkrum som även kan nyttjas som förvaringsutrymme.

Garage – I byggnadens västra hörn hittas garage med plats till en bil, arbetsbänk och verktyg. Garaget försågs med ny garageport 2010.

Övriga byggnader

Förråd – I tomtens södra hörn hittas ett fristående förråd med utmärkt plats för trädgårdsredskapen. 

Övriga upplysningar

Fiber – Fastigheten är försedd med fiber.

Golvvärme – Hela entréplanet är försett med vattenburen golvvärme.

Säljarnas egna ord

Nära skola, centrum, dagis, idrottsplats

Renoveringar

Sedan säljarnas förvärv 2002 har följande renoveringar utförts:

2002 – Bergvärme installerades.

2004 – Från år 2004 och framåt byttes fönstren till treglasfönster (ej källarplan).

2008 – Badrummet på entréplan renoverades.

2010 – Köket renoverades, öppnades upp och nya vitvaror införskaffades.

2011 – En mindre vattenmantlad vedpanna installerades (godkänd att använda).

2012 – Vardagsrummet renoverades.

2016 – Hallen renoverades.

2018 – Nockpannor byttes.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
C
Prestandavärde
84
Utförd
2019-06-28
Taxeringsvärde
Byggnad
225000 kr
Tomt
114000 kr
Totalt
339000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
490000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Tegel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2.543 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1389 kr/månad
Vatten/Avlopp
584 kr/månad
Sotning
41 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
290 kr/månad
Total driftskostnad
2391 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Skolgatan 19, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.