Udde med historisk stuga vid Laxjön!

Utgångspris 895 000 kr · Närsbyn 1:20, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns möjligheten att förvärva denna underbara fastighet som har såväl ett historiskt värde som ett oslagbart läge. Varmt välkommen till ”Udden i Närsbyn”, även kallad ”Hertzbergs stuga.” Fastigheten består av en solig udde på 4 545 m2, idealisk beläggen vid Laxsjön med vatten nord, väster och söder om udden. På fastigheten finns gamla ”Hertzbergs stuga”, där Gustaf Axel Hertzberg med familj bodde från 1882 enligt boken ”Laxarby Soken”, tryckt av Laxarby Hembygdsförening 1991. Den gamla stugan ligger cirka 50 meter från Laxsjöns klara vatten med vackra vyer i varje riktning. Stugan är i renoveringsbehov men har stort potentiell för den som vill förverkliga sina drömmer om oförglömliga dagar med sol, vind och vatten i vackra Dalsland.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Udde på 4 545 m2 i Laxsjön
  • Historisk stuga nära vattnet
  • Stor och solig tomt

Stuga

Kök – Välkommen in i det rymliga köket med anar från såväl 1800-talet som 1950-talet. Här finns en gammal vedspis där familjen har troligtvis samtal sig för att hålla sig varm och belåten i gamla tider. (Vedspis och murstock har dock inte använts under många år och måste kontrolleras innan användning.) I övrigt är köket inrett med trägolv, och målade väggar. Taket är i behov av renovering då det har rasat i ett hörn.

Storstuga – Bredvid köket finns ett större rum som är uppdelad i två mindre rum via en enklare vägg. Här finns ett gammalt trägolv, samt äldre tapeter och målade väggar och tak. Även detta rum har stort potential och ljus insläpp från flera väderstreck med utsikt över sjön.

Övriga upplysningar

El, vatten och avlopp saknas.

Strandskydd – Fastigheten ligger inom strandskyddat området vilket innebär att strandskyddsdispens måste sökas för om-, till-, och nybyggnad.

Friskrivningsklausul – Fastigheten har gått i arv och de nuvarande ägarna känner inte till byggnaden väl. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul och köparen hänvisas till sin undersökningsplikt.

Energideklaration– Fastigheten är undantagit från lagen om energideklaration.

Taxering – En stor markareal om ca 11 hektar avstyckades från fastigheten under april 2018 och den taxerade informationen om fastigheten (taxeringsår 2017) stämmer därför inte längre med verkligheten. Skatteverket kommer att bestämma ett nytt taxeringsvärde för fastigheten.

Förvärvstillstånd – Fastigheten har tidigare varit taxerat som Lantbruksenhet, bebyggd (120) och ändring i taxering kommer inte att ske förrän vid 2019-års taxering. Förvärvstillstånd krävs för köp av Lantbruksenhet. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Servitut

Avtalsservitut vattentäkt mm, Last
15-IM6-64/696 – 1, 1964-04-29

Officialservitut väg, Förmån
1460-979 – 1, 2018-05-15

Källhänvisning

Laxarby Hembygdsförening, ”Boken Laxarby Socken” s.579; 1991, Munk Reklam AB, Munkedal.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
423000 kr
Tomt
135000 kr
Totalt
572000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
1
Totalt pantvärde
75000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
vedspis (ej godkänd)
Fönster
1-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Vatten och avlopp saknas
Uppvärmning
Saknas

Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 7 812 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Försäkring
208 kr/månad
Total driftskostnad
208 kr/månad

Planlösning

Karta

Närsbyn 1:20, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.