Trivsamt fritidshus vid Lelång!

Utgångspris 700 000 kr · Strandvägen 17, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Endast ett stenkast från centrum med en strålande sjöutsikt över sjön Lelång hittas detta trivsamma fritidshus med härlig trädgård och egen badbrygga nere vid sjön. Torpet har en praktisk planlösning vilket disponeras på en boarea om 70 kvadratmeter och inhyser de sociala utrymmena på entréplan och två mysiga sovrum på övre plan. I övrigt hittas en gäststuga på tomten samt en större förrådsbyggnad och en trädgård med goda möjligheter att skapa sin egen favoritplats på jorden. Bengtsfors centrum hittas endast 1km bort vilket skapar goda promenads- och cykelmöjligheter in till de centrala bekvämligheterna. Varmt välkomna att besöka denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Egen badbrygga i Lelång
  • Hemtrevlig trädgård om 985 kvadratmeter
  • Trivsam planlösning
  • Fristående gäststuga och vedbod

Planlösning

Entréplan

Vindfång – Innanför ytterdörren möter ett praktiskt vindfång med avhängningsmöjligheter vilket är inrett i stil med intilliggande hall. Rummet har vackert rutig plastmatta i svartvit kulör, väggar målade i en ljusgrön nyans och vitmålat tak.

Hall – Vidare in i stugan beträds en rymlig hall med goda möbleringsmöjligheter och plats för ytterkläderna. Rummet är inrett med vackert rutig plastmatta på golv, tapeter i harmoniskt grön nyans och ljus träpanel i tak. Från hallen nås en praktisk matkällare, badrum, trappa till övre plan och vidare ingång till intilliggande kök.

Matkällare – En större matkällare med goda förvaringsmöjligheter till vinsamlingen, potatis, saft och sylt.

Badrum – Under trappan till övre plan hittas ett rymligt badrum med kombination av nytt klinkergolv och rutig plastmatta, målad vävtapet i ljusgrå nyans samt vitmålat tak. Badrummet inhyser toalettstol, handfat och ny duschkabin samt belyses med infällda spotlights i tak.

Kök – Vidare beträds det härliga köket med strålande sjöutsikt som sällskap utanför fönstret. Rummet är inrett med vackert gråmålat trägolv, vitmålade väggar och vitmålad träpanel i tak samt kaklade ytor bakom spisarna. Kökets härliga äldre köksinredning i trä har goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor, i övrigt är köket försett med spis, mindre kylskåp, mindre frysskåp och har ett praktiskt större skafferi. Den vackra emaljerade vedspisen är godkänd för eldning och både sprider värme samt erbjuder möjlighet att koka en kopp kaffe på gammat vis.

Vardagsrum – Vidare från köket beträds det rymliga vardagsrummet med gott om plats för soffgruppen. Rummet är luftigt och trivsamt inrett med vackert ljust trägolv, beigea tapeter och vitmålat tak. Med en central belägenhet i rummet hittas en vacker vedkamin som bjuder på stämningsfulla brasor och sprider njutbar värme. Genom de vackra spröjsade fönstren vilar en stilla utsikt över trädgården och glittrande sjöutsikt över Lelång.

Matsal – Från vardagsrummet beträds den trivsamma matsalen med gott om utrymme för större matsalsmöbel och plats för många. Rummet får ljusinsläpp från både sydöst och sydväst och bjuder på en stilla utsikt över trädgården. Rummet är inrett med vackert ljust trägolv, terrakottafärgade tapeter och vitmålat tak.  

 

Övre plan

Hall – Via trappan i entréhallen beträds det över våningsplanet. Väl uppe möter en större hall med vidare in gång till två mysiga sovrum och dörr mot trädgård i sydväst. Genom dörren beträds trädgården med detsamma och här kan sängkläder enkelt tas ut för vädring. Rummet har ett vackert gråmålat trägolv, tapeter i trivsamt grön nyans och ljust trätak med infällda spotlights.

Sovrum – Först ut beträds ett större sovrum med gott om utrymme för dubbelsängen. Rummet får härligt ljusinsläpp från både nordöst och sydväst samt bjuder på en fantastisk utsikt. Rummet inhyser en praktisk vindsgarderob samt är inrett med beige heltäckningsmatta och ljus träpanel på väggar och tak.

Sovrum – Vidare till stugans andra sovrum, rummet är mindre än tidigare nämnt men erbjuder trots detta plats för mindre dubbelsäng. Genom det vackra spröjsade fönstret fås härligt ljusinsläpp från nordväst och i övrigt är rummet inrett med vackert trägolv vilket kombineras med träpanel på väggar och tak.

 

Källarplan

Rum – Med ingång utifrån trädgården hittas källarplan vilket inhyser kombipanna som värmer med elpatron.

Övriga byggnader

Gäststuga – En praktisk gäststuga under renovering. Byggnaden är ännu oisolerad och ej färdiginredd invändigt vilket skapar möjlighet att inreda efter eget tycke och smak.

Vedbod – En praktisk vedbod belägen vid tomtens södra hörn.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Säljarna har under senare år renoverat badrum med nytt golv och ny duschkabin. Vedkamin i vardagsrum har installerats av lokala hantverkare. Förrådsbyggnad har byggts ut och gäststuga har byggts till där gammal byggnad tidigare stått.

Brygga – Fastighetsgränsen slutar innan vattnet och det är Bengtsfors kommun som äger mark och vattnet som bryggan ligger inom. Det saknas avtal med kommunen ang. bryggans placering. Enligt samtal med Samhällsbyggnadsenheten på Bengtsfors kommun kan den nya ägaren höra av sig till Mark- och exploateringsingenjör på kommunen för att kolla möjligheten att skriva avtal på bryggan.

El, vatten och avlopp – Bengtsfors kommun lägger nytt avlopp, vattenledning, el och fiber längst Strandvägen och enligt kommunen ska projektet färdigställas under vecka 28. Kommunen tillhandahåller LTA-stationen och tryckledningen fram LTA-stationen. Fastighetsägaren utför och bekostar alla arbeten på den egna fastigheten till förbindelsepunkten. Inkopplingsavgift för fiber ligger år 2020 på 18.000kr (eventuell kostnad för grävning tillkommer).

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

Strandskydd – Fastigheten ligger inom strandskyddat område och strandskyddsdispens krävs för samtlig om-, ny- eller tillbyggnation. 

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
154000 kr
Tomt
178000 kr
Totalt
332000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/Torpargrund
Grundmur
Betong/Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Eternit
Takbeklädnad
Betongtegel, Bandplåt, Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Trekammarbrunn
Uppvärmning
Kombipanna (el)

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2490 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1603 kr/månad
Vatten/Avlopp
58 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
251 kr/månad
Total driftskostnad
2045 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Strandvägen 17, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.