Trivsamt enplanshus på Sidan Södra med natur runt knuten!

Utgångspris 750 000 kr · Tunemyrsgatan 15, Bengtsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
800 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Denna trivsamma enplansvilla ligger i ett lugnt och familjevänligt område på Sidan Södra med närhet till såväl kommunikationer och barnomsorg som till den vackra Dalsländska naturen med sina fridfulla vandringsleder. Bostaden byggdes 1976 och kompletteras senare med inglasad altan samt garage. Planlösningen består av tre sovrum, vardagsrum, badrum, wc, kök och grovkök/tvättstuga med direkt ingång till garaget. Villan har renoverats löpande och förbättras genom åren med ombyggt badrum och kök samt kompletterats med en mäktig täljstenskamin som sprider en behaglig värme genom huset. Under snön gömmer sig en grönskande trädgård med blommor, träd och bärbuskar som stoltsar under sommarhalvåret och en gemytlig altan med tak ligger i västerläge. Varmt välkommen till Tunemyrsgatan 15!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder

  • Grönskande och välskött trädgård
  • Löpande renoverat med moderna materialval
  • Vacker gedigen täljstenskamin
  • 3-glas aluminiumfönster
  • Närhet till naturstråk, barnomsorg samt lekplats

Planlösning

Hall – Genom den iögonfallande röda entrédörren nås en välkomnande hall i vinkel med stilrena materialval. Här sätts stilen i rummet av den gedigna täljstenskaminen som sprider en behaglig värme vidare i huset. På golvet ligger en plastmatta med klinkerkaraktär i modernt mörkgrå, väggarna är tapetserade i en ljus nyans och vita skivor finns i tak.

Gästtoalett – Precis i anslutning till entrén nås en praktisk och uppfräschad gästtoalett med våtrumstapet, kakel bakom handfat och vita skivor i tak. Detta utrymme har berikats med fönster i råglas som ger bra ljusinsläpp samtidigt som det skyddar för insyn.

Kök – Köket har renoverats under perioden 2015-2017 i modern stil som även knyts ihop med intilliggande rum med genomgående plastmatta i ett grått, klinkersmönster. Vidare finns tidlösa köksskåp och kökslådor i vit (monterade 2015) som harmoniseras med den mörkgråa bänkskivan och de moderna kakelplattorna i vitt. Rummet är i övrigt inrett med klassiskt ljusgrå tapeter och vita skivor i tak. Köket är försett med fläkt från Cylinda, spis från Elektrohelius och kyl/frys från Bosch.

Grovkök – I anslutning till köket återfinns ett praktiskt grovkök med direkt ingång till garaget. Det praktiska utrymmet ger plats till extra förvaring och arbetsyta samt extra frys från Cylinda och diskmaskin från Bosch placerad under diskbänk. Utrymmet används även som tvättstuga där tvättmaskin från Bosch och torktumlare av märket Cylinda återfinns. I övrigt finns varmvattenberedare på 100 liter installerad hösten 2017.

Vardagsrum – Det gedigna och väl tilltagna rummet har stora fönsterpartier i väster som bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Den stora ytan som rummet erbjuder ger möjlighet till kombinerad matsal och vardagsrum. Rummet är ljust och fräscht med vita randiga tapeter, vita skivor i tak och ett klassiskt parkettgolv. Via vardagsrummet nås en stor inbyggd altan med öppningsbara glaspartier där kvällssolen kan avnjutas i stillhet. I vardagsrummet har man även lyxen att njuta av täljstenskaminen placerad i hallen som strålar värme och harmoni in i rummet.

Sovrum – Vägg i vägg med vardagsrummet finns ett sovrum som för närvarande används som bibliotek med en stor dörröppning ut mot hallen. Om önskas kan rummet likväl användas som arbetsrum eller varför inte ett lekrum till barnen. Rummet har försetts med en vacker platsbyggd bokhylla som kombineras med vita tapeter, vita skivor i tak samt ett klassiskt laminatgolv.

Sovrum – Här återfinns ett rymligt master bedroom med god plats för dubbelsäng. I rummet finns även en stor garderobsvägg som följer fastigheten där var sak kan få sin välförtjänta plats för ordning och reda. Rummet är inrett likt föregående rum med vita tapeter, vita skivor i tak samt klassiskt laminatgolv. Via sovrummet nås även med enkelhet altanen på fastighetens baksida och vidare ut i trädgården.

Sovrum – I bostadens södra ände finns ett mindre sovrum beläget. Rummet lämnar ett ljust och fräscht intryck med vita mönstrade tapeter och vita skivor i tak som har kombinerats med ett klassiskt laminatgolv likt resterande sovrum. I rummet återfinns tre platsbyggda garderober och har trots sin yta plats för såväl enkelsäng som övrigt möblemang.

Badrum – I anslutning till sovrummen finns bostadens badrum placerat. Utrymmet uppdaterades på 1990-talet med våtrumstapet i beige, vita skivor i tak samt inredning i genomgående vitt samt kaklat duschutrymme. Rummet har även berikats med en sittplats för att morgonrutinerna ska kunna bli extra glamorösa. I övrigt finns kommod med handfat samt rikligt med plats för hygienartiklar och handdukar.

Garage – Vidare till fastighetens norra del återfinns ett garage, här nås även vinden genom en nedfällbar vindslucka med stege. Vinden är isolerad med gullfiberisolering.

Övriga byggnader

Förråd – Ett fristående förråd uppbyggt på plattor med trästomme och plåttak ligger beläget i tomtens södra hörn, här återfinns utmärkt förvaring till exempelvis trädgårdsredskap och verktyg. 

Övriga upplysningar

Fiber finns tillgängligt på Sandgärdesgatan, men har ej dragits vidare in till huset.

Larm finns installerat.

Trädgård

I trädgården växer rosor, lavendel, bollspirea, brudspirea häck, idegranar och svart aronia med ärbara bär.

Renoveringar

Elledningar från 1976, dock nyare ledningar till altan och garage. Tapetsering har skett löpande.

Ca 1990 – Badrummet renoverades med hjälp av hantverkare, i samband med detta sattes även ny toa och handfat in i wc.

1991 – Tjälstenskamin installerades av Energitjänst HB.

1992 – Den inbyggda altanen byggdes av säljaren.

1995 – Altan med tak byggdes av säljaren. Plastkanal på tak byttes senare.

1998 – Garage byggdes med hjälp av snickare.

2007 – Nya element i hela huset förutom i wc, dessa är nästan inte använda eftersom luft-luft värmepump och täljstenskaminen används istället.

Ca 2008 – Fasad målades och luft-luftvärmepump installerades. Ett lager i luft-luftvärmepumpen behöver bytas ut.

2012 – Under oktober månad lades en stenläggning framför huset.

2015 – Köket renoverades med nya köksluckor/ kökslådor samt ny bänkskiva.

2016 – Ny plastmatta lades in i kök och hall. Kakel monterades bakom köksinredningen.

2017 – 100 liters varmvattenberedare installerades.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
173
Utförd
2018-03-19
Taxeringsvärde
Byggnad
393000 kr
Tomt
149000 kr
Totalt
542000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
418900 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus
Grund
Gjuten betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Täljstenskamin
Fönster
3-glas (aluminium)
Ventilation
Mekanisk frånluft (fläkt på vind)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el, luft-luft värmepump

I kostnaden för uppvärmning ingår ca 10 m3 ved. Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 76 kr per tömning tillkommer.

Värme
333 kr/månad
El
955 kr/månad
Vatten/Avlopp
643 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
362 kr/månad
Total driftskostnad
2417 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Tunemyrsgatan 15, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.