Trivsam villa med vacker trädgård i lugnt område!

Utgångspris 725 000 kr · Hallebyvägen 27, Dals Långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Inramad av vacker natur och med gångavstånd till skolor och service ligger den gemytliga villan i mysiga Dals Långed. Villan erbjuder 116 m2 boyta uppdelad i fem rum och kök på 1,5 plan + källare. Boendet upplevs som fräscht och modernt samtidigt som den avger en varm och behaglig känsla. En tidigare ägare till villan har genomfört flera förbättringar såsom tilläggsisolering, takbyte, dränering och utbyte av elledningar under årens lopp medan den nuvarande ägaren har tapetserat om flera rum samt kök i neutrala, behagliga toner. Vidare finns en vacker och välplanerad trädgård rikligt med fruktträd och bärbuskar samt flera uteplatser som tar vara på solen hela dagen. Huset fungerar lika utmärkt till permanentboende som till fritidshus.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Underbar trädgård med flera uteplatser
  • Fräsch, uppdaterad villa med bra planlösning
  • Gångavstånd till förskola och grundskola
  • Avkopplande miljö med närhet till naturen

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré/hall – Välkommen in genom denna inbjudande hall inredd med parkettgolv, tapetserade väggar och vitmålad träpanel i tak. Hallen är mycket praktiskt utformad med trappa direkt till vänster, gästtoalett och plats till ytterkläder och skor.

Gästtoalett – Fräscht utrymmet inrett i klassiska färgval inklusive våtrumsmatta i mörkt grå och ljusa våtrumstapeter. Utrustningen består av vit kommod med handfat och toalettstol.

Vardagsrum – Mycket trivsamt vardagsrum där den mysiga öppna spisen är rummets central punkt och en altandörr sammankopplar bostaden med den härliga altanen och trädgården i väster. Inredningen består av parkettgolv, ljustapetserade väggar och vita skivor i tak. Väggen i nord präglas av charmiga detaljer i trä som ger ett varm och ombonat intryck av rummet.

Matsal– Matsalen ligger i fil med vardagsrummet med genomgående inredning i form av parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak. Här får hela sällskapet plats runt matsalsbordet och köket ligger praktiskt i anslutande rum.

Kök– Hemtrevligt kök renoverat år 2016 med nytt laminatgolv i mörkt grått, ny bröstpanel i vitt samt nya tapeter. Uppfräschningen harmoniserar fullkomligt med den vita köksinredningen och gråa kakelplattorna som består sedan tidigare. Köket utrustats med kyl/frys av märket Hotpoint (årtal 2009), diskmaskin från Whirlpool (årtal 2003) samt spis och fläkt från Electrolux (årtal ca 2007.) Taket präglas av vita skivor med inslag av trä i samma stil som i allrummen.

 

ÖVREPLAN

Korridor – Direkt uppför trappan leder en korridor vidare till våningens alla rum. Här finns även vindsluckan i taket.

Sovrum– Direkt till vänster återfinns ett större sovrum med egen balkong i väster där utsikt över trädgården kan avnjutas. Rummet präglas av flera härliga vrår, såsom den nytapetserade sovalkoven, klädkammaren samt den inbyggda bokhyllan vid rummets östra vägg. Vidare består inredningen av plastmatta på golvet, tapetserade väggar och vitmålat tak.

Sovrum – Denna sovkammare återfinns vid villans östra gavel med egen balkong mot gatan. Rummet omtapetserades i en neutral gråmönstrad tapet år 2016 som överensstämmer med den gråa plastmattan på golvet och det vitmålade taket. Vidare finns ett flertal garderober längst väggen i väster.

Barnkammare– Mindre rum omtapetserat år 2016 med två färgglada fondväggar samt övriga väggar i en neutral ton. Vidare finns laminatgolv och vita skivor i tak.

Badrum– Fräscht badrum renoverat av tidigare ägare ca 1996 med våtrumsmatta i beige samt ljusa våtrumstapeter med mönster av romantiska blommor. Badrumsutrustningen består av dusch, toalett och handfat samt elektriskt handdukstork.

 

KÄLLARE

Pannrum – Kombipanna (elpatron) med pelletsbrännare från ca 1998. Golv och väggar av betong, gipsskivor i tak.

Förråd – Utrymme till pelletsförråd. Golv och väggar av betong, gipsskivor i tak.

Tvättstuga – Utrymmet utrustat med tvättmaskin av märket Electrolux (årtal ca 2015) samt diskbänk med praktisk diskho. Golv och väggar av betong, gipsskivor i tak.

Förråd/verkstad – Praktiskt utrymmet som kan användas till såväl förvaring som liten verkstad. Rummet är inrett med ett flertal verkstadshyllor vilka följer huset. Golv och väggar av betong, gipsskivor i tak.

Övriga byggnader

Förråd – Nybyggd förrådsbyggnad 2015. Förrådet är uppdelat i två delar med plats till trädgårdsredskap, ved eller annat redskap. Förrådet är byggt på natursten med fasad av träpanel och tjärpapp på taket.

Trädgård

Fantastiskt vacker och välplanerad trädgård som har arbetats upp under många år. Förutom många fina blommor och planteringar finns även 4 stycken äppleträd, rabarber, svarta och röda vinbärsbuskar, tayberry/boysenbär, plommon, fläder, hallon, rosor och magnolieträd. I trädgården finns även flera uteplatser med både förmiddags- och eftermiddag/kvällssol och ett växthus med vindruvor och planteringslådor med plats att plantera t.ex. tomater.. I trädgården finns en gammal grävd brunn som kan användas till bevattning. Tomtgränsen går ända ner till bäcken.

Renoveringar

Renoveringar av nuvarande ägare:

2016– Renoveringar av kök (tapetsering, ny bröstpanel och nytt golv,) tapetsering av sovrummet i öster samt barnkammaren, delvis tapetsering av sovrummet i väster. Installation av (begagnad) tvättmaskin (årtal ca 2015.) Montering av hyllor i verkstadsutrymme i källaren.

 

Renoveringar av tidigare ägare:

Vid sitt förvärv av fastigheten fick säljaren information om att den tidigare ägaren hade utfört följande renoveringar:

1996 – Renovering av badrummet (utfört av VVS firma från Åmål)

1998 – Installation av kombipanna med elpatron och pelletsbrännare.

Slutet på 90-talet-början på 2000-talet – Successivt byte av el, vatten och avloppsrör i huset.

Ca 2000 – Nytt plåttak.

2005 – Renovering av gästtoaletten.

2006 – Tilläggsisolering av fasaden samt ny brädfodring. Nya balkongdörrar.

2011 – Omdränering runt huset i nord och öster (arbete utfört av Steneby Schakt). Nya avloppsrör i källaren.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
208
Utförd
2015-08-20
Taxeringsvärde
Byggnad
388000 kr
Tomt
89000 kr
Totalt
477000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
685000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong/natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna (el och pellets)

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 76 kr per tömning tillkommer. Kostnaden för uppvärmning avser pellets. Kostnaden för el avser hushållsel och till delvis uppvärmning.

Värme
377 kr/månad
El
1395 kr/månad
Vatten/Avlopp
692 kr/månad
Sotning
84 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
393 kr/månad
Total driftskostnad
3023 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Hallebyvägen 27, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.