Trivsam villa i centrala Billingsfors med sjöutsikt!

Utgångspris 695 000 kr · Lövåsvägen 6, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Beläget på en lagom stor och insynsskyddad tomt med fantastisk växtlighet och grönska hittas en förtjusande villa anno 1899 med många bevarade detaljer, stilfull karaktär och hemtrevlig planlösning. Villan erbjuder bland annat fyra möjliga sovrum, vidsträckta sociala ytor för det större sällskapet samt badrum på både entréplan och källarplan. Entréplan bjuder in till umgänge med nära och kära där vardagsrummet erbjuder plats för långa middagar tillsammans med hela familjen. Villan erbjuder även ett stort och praktiskt kök där kocken kan tillaga ingredienser från trädgården medan gästerna håller sällskap vid matplatsen. Inom gångavstånd kan frukostbrödet inhandlas, lunch bespisas och lugna skogspromenader avnjutas. Varmt välkommen till Lövåsvägen 6!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Dränerat 2015
  • Insynsskyddat läge i centrala Billingsfors
  • Stort inrett vindsrum
  • Vacker charm från föregående sekel
  • Sjöutsikt över Laxsjön

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en mycket rymlig hall med god möblerbarhet och mycket förvaring. Denna del av bostaden byggdes ut under 1979 vilket försåg villan med en stor hall och två ytterligare sovrum. Rummet är inrett med praktiskt plastmatta,ljusa tapeter, trätak samt stor platsbyggd garderob med plats för ytterkläderna. Vidare från hallen nås källarplan, ett sovrum samt kök.

Sovrum – I anslutning till hallen återfinns ett mindre sovrum som i dagsläget nyttjas som syrum men kan likväl även agera kontor eller förråd. Rummet är inrett med parkettmönstrad plastmatta, vita tapeter och vita skivor i tak, vidare återfinns tre platsbyggda garderober för goda förvaringsmöjligheter.

Hall – Med vidare gång genom köket nås ytterligare en möblerbar hall. Denna är inredd med parkettmönstrad plastmatta, beigea tapeter samt vita skivor i tak och leder vidare till två sovrum samt badrum.

Sovrum – Välkommen in i ett mycket rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng. Sovrummet är inrett med parkettmönstrad plastmatta, ljusblå bröstpanel som kombineras med ljusa tapeter beklädda med diskret mönster samt vita skivor i tak. I rummet återfinns fem platsbyggda garderober och plats för ytterligare förvaringsmöblemang.

Badrum – Vidare återfinns ett charmigt badrum renoverat under 1979 i sann 70-tals anda. Rummet är inrett med blommig våtrumstapet i brun och vit färgsättning vilket kombineras med brun våtrumsmatta och vita skivor i tak. Badrummet är försett med ny toalettstol, handfat i modell större samt badkar och från det vida insynsskyddade fönstret sprids behagligt dagsljus till utrymmet.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt badrum nås ett lagom stort sovrum i ljus och behaglig färgsättning. Rummet renoverades under 90-talet och valet föll på parkettmönstrad plastmatta, beigea tapeter och vita skivor i tak. I rummet återfinns två platsbyggda garderober och från fönstret i sydöst avspeglas en harmonisk sjöutsikt över Laxsjöns blå vatten att vakna upp till.

Kök – Ett mycket stort och användarvänligt kök med god plats för matgrupp och ytterligare möblemang. De vackra väggspeglarna sätter fantastisk karaktär till rummet, dessa kombineras med vita tapeter beklädda med diskret mönster på vit bakgrund samt träpanel i tak. I köket hittas trappa upp till det inredda vindsplanet samt vidare gång till intilliggande vardagsrum. Köket är berikat med vida arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter, kylskåp från Elektro Helios, spis från Intuition, fläkt samt luft-luftvärmepump från Mitsubishi (ca 2012). En utmärkt plats för kocken att husera vid!

Vardagsrum – Vidare från köket beträds ett mycket rymligt vardagsrum med god möblerbarhet och plats för flera möblemang. Vardagsrummet är inrett med karaktäristiskt trägolv, beigea tapeter och träpanel i tak.

 

Vindsvåning

Tv-rum – Via trappan placerad i köket öppnar ett större inrett vindsrum upp. Rummet nyttjas idag som tv-rum men kan även inredas som ett rymligt sovrum. Rummet är inrett med nytt vitt paneltak (ca 2015), mönstrade tapeter med dekorativa stenar som kombineras med liggande träpanel och golvet är beklätt med heltäckningsmatta. Från nämnt rum nås även ett intilliggande förråd samt vindsgarderob. Rummet berikas även med flertalet takfönster som kompletterar dagsljusinsläppet från det ordinarie fönstret beläget på rummets kortsida.

 

Källarplan

Hall – Tillbaka vid entréhallen nås källarplan där en större hall med goda förvaringsmöjligheter öppnar upp. Rummet är inrett med heltäckningsmatta, vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak och leder därefter vidare till källarplanets övriga utrymmen.

Förråd – Större förrådsutrymme som inhyser lucka till torpargrunden. Rummet är inrett med vita skivor i tak och heltäckningsmatta på golv.

Badrum – Välkommen in i ett helkaklat badrum byggt under 90-talet med ljus färgsättning och tidlöst uttryck. Rummet är inrett med klinkergolv i en beige nyans, vitt kakel och vita skivor i tak. I badrummet återfinns toalett, handfat, duschnisch samt handdukstork. Klinkergolvet värms upp av behaglig elgolvvärme där frusna fötter inte blir ett problem.

Tvättstuga – Rymlig tvättstuga inredd med betonggolv, vitmålad betongvägg och vita skivor i tak. Rummet är försett med tvättmaskin från Siemens samt tvättho med utrymme för tvättsortering.

Pannrum – Vidare återfinns ett mycket rymligt pannrum som inhyser kombipanna från 1977 med pelletsbrännare (installerad oktober 2005) som försetts med nytt rör i mars 2018. I pannrummet hittas även varmvattenberedare, nytt expansionskärl, lucka till torpargrunden samt matkällare. Rummet är inrett med målad betong på golv och väggar samt masonittak. Den gamla oljetanken är bortforslad och fastigheten uppvärms nu endast med pellets.

Övriga byggnader

Carport – Beläget i tomtens västra hörn hittas en praktisk carport med oisolerat förråd där plats finns för diverse verktyg och trädgårdstillbehör. I anslutning till carporten finns även utrymme för parkering av fler bilar.

Servitut

NYTTJANDERÄTT TELE, Last
1, 1957-06-05

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
147
Utförd
2019-03-20
Taxeringsvärde
Byggnad
199000 kr
Tomt
62000 kr
Totalt
261000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
222500 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
torpargrund och källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna med pelletsbrännare

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1958 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
896 kr/månad
El
273 kr/månad
Vatten/Avlopp
495 kr/månad
Sotning
83 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
393 kr/månad
Total driftskostnad
2223 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Lövåsvägen 6, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.