Trivsam familjevilla i lugnt område!

Utgångspris 850 000 kr · Granåsvägen 18, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Belägen i ett lugnt villaområde i centrala Bengtsfors med närhet till såväl skolor som idrottsplan och elljusspår ligger denna trivsamma bostad. Villan har uppdaterats på senare år med nytt tak, utbytta fönster och bekväm bergvärme till uppvärmning. Här trivs den lilla familjen på 1,5 plan plus källare med badrum/wc på alla plan, allrum och även njutbar bastu i källarplan. Huset ligger på en solig tomt med stora gröna ytor som ger plats till spring och lek. Även dagarna där solen inte är riktigt framme kan avnjutas under tak på altanen eller vid den mysiga öppna spisen i vardagsrummet. Varmt välkommen att uppleva denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Nyinstallerad bergvärmepump 2018
  • Lugn belägenhet på återvändsgata
  • Trivsamt området nära till skolor, service och naturstråk
  • Plats till hela familjen med bad/dusch på alla plan

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall – Välkommen in till en praktisk hall som sammanknyter rummen på entréplan. Hallen är inredd i stillsamma färger inklusive en ljus plastmatta på golvet, tapeter i en dov grå kulör med diskret mönster och vitmålat tak.

Kök – Direkt till höger om hallen finns det trivsamma köket där morgonsolen strålar in ifrån fönster i nord och i öster. Här finns det rikligt med plats till matlagning och sedan avnjutning vid köksbordet. Köket uppdaterades av tidigare ägare med köksinredning i ljus ton, diskmaskin av märke Bosch, spis från Husqvarna och kyl/frys från Cylinda som installerades år 2017. I övrigt finns praktisk plastmatta under fötterna, kakel som stänkskydd, tapeter på väggarna och träpanel i tak.

Badrum – På entréplan hittas detta fräscha badrum som renoverades av tidigare ägare ca år 2011. Badrummet är lättskött med våtrumsmatta och våtrumstapeter samt tvättställ, handikappanpassad toalettstol och dusch.

Vardagsrum – Detta ljusa och luftiga rum ligger i villans sydvästra hörn med mycket ljusinsläpp och utgång till altanen i den bakre trädgården. Här finns ett ljust laminatgolv som lades för ca fem år sedan av tidigare ägare, livfulla tapeter i ljus lavendel och klassisk träpanel i tak. Centralt i rummet återfinns en traditionell öppen spis som höjer gärna stämningen på kalla mörka nätter och i nord finns ett intilliggande rum som med fördel kan avskiljas med skjutdörr.

Rum – I villans nordvästra hörn återfinns detta rum inrett med likadan golv som i intilliggande vardagsrummet. Här är möjligheterna oändliga då rummet kan tänkas användas som exempelvis matsal, tv-rum eller sovrum. Rummet är inrett med ljuvliga tapeter på väggarna och vitmålat tak.

Altan med tak – Med utgång från vardagsrummet finns denna altan med tak i söder. Här kan eftermiddagskaffet avnjutas med solsken i ansiktet och grillfesten fortsätta även nära solen gömmer sig bakom molnen.

 

ÖVRE PLAN

Hall – Direkt upp för trappan ligger detta mindre utrymme som övervåningens mittpunkt. Hallen är inredd med klassiskt trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vidare från hallens nås såväl sovrummen som badrummet och förrådsutrymmen.

Sovrum – Vid husets södra gavel ligger ett trivsamt rum inrett med klassiskt trägolv, lugnande tapeter i ljust lila kulör och vitmålat tak. Bakom rummet återfinns ett stort vindsförråd som går längst långsidan i väster.

Badrum – Centralt placerat på övre våningen ligger villans andra badrum utrustad med toalettstol, handfat och dusch. Badrummet är inrett med våtrumsmatta och våtrumstapeter samt vitmålat tak.

Sovrum – Detta trivsamma sovrum ligger vid husets norra gavel och är inrett med plastmatta på golvet, tapeter i en harmonisk blå färg och vitmålat tak. Även här finns ett praktiskt vindsförråd att tillgå.

 

KÄLLARE

Hall – Direkt nedanför källartrappan ligger denna hall som inhyser frysbox och matkällare.

Duschrum med bastu – I anslutning till hallen ligger ett duschrum inrett med våtrumsmatta och våtrumstapeter. Rummet leder vidare till en bastu som inte har använts på senare år.

Pannrum – Här återfinns bergvärmepumpen av märke Thermia som installerades år 2018.

Tvättstuga – I tvättrummet återfinns tvättmaskin av märket Electrolux och torktumlare från Bosch. Vidare finns en praktisk tvättho. Golv, väggar och tak av betong.

Övriga byggnader

Fristående förråd på ca 2,5 m2 som byggdes ca år 2011. Förrådet är försett med el.

Renoveringar

Vid sitt förvärv av fastigheten 2017 fick ägaren information att följande renoveringar hade genomförts av tidigare ägare: Nytt plåttak år 2006, bytt fönstren till pvc fönster i hela huset (ej trappan och källaren) och bytt entrédörr år 2008, ny brädfodring på gaveln samt målning av hela fasaden år 2015.

Sedan 2017 har den nuvarande ägaren till fastigheten genomfört följande renoveringar: Bytt kyl/frysskåp år 2017, installation av ny bergvärmepump år 2018, installerat ett nytt element i badrummet på övre plan, byggt en ny trappa vid husets entré.

Övriga upplysningar

Energideklaration – Fastigheten har nyttjats mindre än 25% av året och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Rosplanta – I trädården finns en rosplanta som säljaren kommer att gräva upp och ta med sig.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
337000 kr
Tomt
128000 kr
Totalt
465000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
8
Totalt pantvärde
624750 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Uppvärmning ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3488 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1188 kr/månad
Vatten/Avlopp
452 kr/månad
Sotning
35 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
255 kr/månad
Total driftskostnad
2020 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Granåsvägen 18, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.