Trevligt hus nära skog och sjö i Dals Långed!

Utgångspris 450 000 kr · Skogsvägen 29, Dals långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

I utkanten av Dals Långed, med närhet till både skog och sjön, ligger denna mysiga villa i en plan med stor källare samt användbar vind. Villan är byggd på sent 1950-tal där flera vackra minne finns kvar såsom de slipade glasdörrarna intill vardagsrummet och eleganta parkettgolv. Huset uppvärms med vattenburen elpanna, en luft-luft värmepump som ger tillskottsvärme och en modern täljstenskamin som även höjer mysfaktorn ytterligare. Vidare finns ett fräscht badrum som renoverades ca 2012 med våtrumstapeter och ny toalettstol samt handfat samt ett extra badrum i källarplan. Varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder

  • Härligt läge med närhet till skog och sjö
  • Enplansvilla med stor, användbar källare och vind
  • Elpanna
  • Renoverat badrum

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Hall/entré– Den blåa entrédörren öppnar upp till en traditionell hall som ligger i anslutning till rummen på entréplan medan en luft-luft värmepump (installerad 1995) sprider en behaglig värme vidare i utrymmet. Inredningen består av en neutralfärgad plastmatta på golvet, vita tapeter och träpanel i tak.

 

Vardagsrum– Gömd bakom vackra 50-tals dörrar i slipat glas, ligger det stora vardagsrummet som går i vinkel mot villans västra gavel. Här strålar in solen genom stora fönsterpartier i söder varifrån finns även en behaglig vy över närliggande natur. Rummet präglas av en härlig godkänd täljstenskamin och vackert parkettgolv vilket lämnar ett elegant intryck. Väggarna är inredda med tapeter i en ljusblå nyans och taket är vitmålat.

 

Sovrum– Mittemot vardagsrummet ligger detta sovrum sov är inrett med trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Två stycken garderober finns i rummet.

 

Sovrum– Villans andra sovrum ligger i nordost och är inrett med trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Två stycken garderober finns i rummet.

 

Badrum– Mycket fräscht badrum renoverat ca 2012 med våtrumsgolv/tapeter som går i en neutral grå ton. Vidare finns badkar med dusch samt nyare handfat och toalettstol.

 

Kök– Köket är inrett med vitmålad köksinredning av äldre modell inklusive flera skåp, arbetsytor och plats till köksbord. Köksutrustning består spis av märke Bosch (50 cm), fläkt från Cylinda och kyl/frys från Whirlpool. Mikrovågsugnen lämnas kvar. Vidare är köket inrett med en lättskött plastmatta på golvet, tapetserade väggar och vitmålat tak.

 

Grovingång– Bredvid köket återfinns ett utrymme med utgång i nord, vindstrappa och källartrappa.

 

VIND

Uppför trappan ligger ett användbart vindsutrymme med golv. Vid vindsgaveln finns även ett isolerat rum (med låg takhöjd) inrett med trägolv, tapetserade väggar och vitmålat trätak. Ett 2-glas fönster finns i utrymmet och uppvärmning kommer från elelement.

 

KÄLLARE

Förrådsrum- Direkt nedanför källartrappan återfinns ett stort förrådsutrymme med praktiska garderober längst hela väggen. Vidare är utrymmet inrett med heltäckningsmatta, vävtapeter och vitmålat tak. Klinkergolv finns i en mindre del av rummet.

 

Badrum– Badrum placerad i källaren med mosaik klinkergolv i grå/vit samt väggar halvkaklade i vita, rutiga kakelplattor. Ovanför kaklet är väggarna målade i en blågrön nyans som även matchar handfatet. Dusch, toalett och fläkt finns i utrymmet.

 

Gillestuga– Mysig gillestuga inrett med trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Öppen spis finns i rummet.

 

En korridor leder vidare till matkällare, tvättstuga, pannrum och förråd. I korridoren återfinns säkringsskåp med automatsäkringar och ett mindre proppskåp.

 

Tvättstugan– Tvättstuga med klinkergolv samt vitmålade väggar och vitmålat tak. Utrymmet är utrustat med tvättmaskin av märke AG, tvättho och högskåp.

 

Pannrum– Utrymmet är golv, väggar och tak av betong. Här finns en gammal, urkopplad kombipanna (årtal 1974) och en nyare elpanna av märke Nibe. Vidare finns varmvattenberedare (årtal 2006) på 100 liter.

 

Förråd– Praktiskt förråd intill garaget.

 

Garage– Garage med ingång från källare. Arbetsbänk och arbetstavlor finns placerade i garaget och medföljer huset.

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul- Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga generationsskifte.

Energideklaration– Huset har använts mindre än 25% under det senaste året och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Informations brist– Fastigheten säljs av ett dödsbo som inte känner till huset väl. Besiktningsprotokoll utfört av Anticimex och daterat 2012 finns hos mäklaren. Mäklaren vet dock inte om brister som har upptäckts i protokollet är rättade eller om nya brister har tillkommit sedan besiktningen utfördes för 5 år sedan. Köparen hänvisas till sin undersökningsplikt.

Servitut

Avtalsservitut ledning mm, Last
15-IM6-60/157 – 1, 1960-03-02

Fakta

Status
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
241000 kr
Tomt
75000 kr
Totalt
316000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
275000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong/lättbetong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Tegelpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Täljstenskamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Elpanna, luft-luft värmepump

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften. 72 kr per tömning tillkommer.

El
2113 kr/månad
Vatten/Avlopp
368 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
292 kr/månad
Total driftskostnad
2892 kr/månad

Planlösning

Karta

Skogsvägen 29, Dals långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.