Stor tvåplansvilla med vacker sjöutsikt och tilltagen trädgård!

Utgångspris 650 000 kr · Nedre terrassgatan 1, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu har du möjlighet att förvärva denna rymliga tvåplansvilla belägen på attraktiva Nedre Terrassgatan i Billingsfors. Här kan den vackra sjöutsikten över Laxsjön avnjutas på såväl balkongen som i trädgården, samtidigt som Billingsfors centrum som erbjuder både livsmedelsbutik och restaurang endast ligger en promenad bort. Trädgården är utformad i olika etage och är fylld med grönska från träd och blommor. Villan har genomgått löpande renoveringar genom åren, däribland asfalterad uppfart, nya vitvaror och renovering av våtrum. Interiören har ett genomgående romantiskt tema som ger känsla av hemtrevnad och värme. Rummens stora ytor passar perfekt för barnfamiljen!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder

  • Attraktivt läge med närhet till både centrum och natur
  • Stora ytor och smart planlösning
  • Vidsträckt sjöutsikt
  • Garage med asfalterad uppfart

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Hall – Via bostadens entré nås en öppen hall med vidare genomgång till både kök och vardagsrum samt trappan till övre plan. I rummet återfinns en garderob med dubbla spegeldörrar, som ger känslan av större yta och mer rymd till rummet. På golvet ligger ett ljust laminatgolv, väggarna är tapetserade i en stilren beige nyans och i taket sitter vita skivor.

Vardagsrum – Vidare in i bostaden återfinns ett väl tilltaget vardagsrum. Här finns möjlighet till middagar i större sällskap, där många sittplatser och stora sällskapsytor inte är ett problem. Utrymmet ger även plats för soffgrupp där mysiga filmkvällar kan avnjutas i trivsamt sällskap. Vardagsrummet är inrett med ett klassiskt parkettgolv och grå tapeter med en modern fondvägg i svart och silver. Rummet har ett vitt spänntak med en mycket dekorativ taklist, som tillför en klassisk känsla till rummet.

Inglasad altan – Genom vardagsrummet nås den inglasade altanen var såväl frukost som eftermiddagskaffe kan avnjutas. Här kan den vackra sjöutsikten beundras tillsammans med en rykande färsk kopp kaffe för att sedan gå vidare ut i den härliga trädgården. Rummet är fortsätt med plasttak och på golvet ligger ett stilrent klinkergolv (ej isolerat).

Sovrum – Via kök och vardagsrum nås en charmig serveringsgång som även leder vidare in i entréplanets sovrum. Ett rum i lagom storlek för både säng och arbetshörna och i rummet finns även en garderob för smart förvaring. Väggarna är tapetserade med en klassisk grårandig tapet och kombineras med en fondvägg med blå blommor i romantisk stil. Taket är vitmålat.

Kök – Ett rymligt kök, där lantlig och romantisk stil är ett genomgående tema. Här finns generösa arbetsytor och god plats för matgrupp. Inredningen är vit och bakom diskhon återfinns ett vitt kakel med stilren grå fog. Detta kombineras med en mörkgrå tapet med mönster som följer resten av kökets känsla hand i hand. På golvet ligger ett laminatgolv där färgerna och strukturen i golvplattorna återspeglar uttrycket från äkta klinker. Taket är vitmålat och kombineras med två valv i samma kulör. Rummet är utrustat med spis från Cylinda, mindre diskmaskin från Hoover och fläkt samt kyl/frys från Cylinda.

 

ÖVRE PLAN

Hall – Via trappan, målad i en mellanblå nyans, nås en mindre hall på övre plan. Här återfinns både vindsluckan och en mindre skrubb med stege. På golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i hallen på nedre plan, väggarna är delvis tapetserade i stilrent beige och kombineras med en klassisk panel med detaljer i blått matchande trappan. I taket sitter vita skivor.

Rum – Vidare in från hallen nås ett större rum med utgång till balkongen med utsikt över Laxsjöns klara vatten. På golvet ligger en blå mönstrad plastmatta som kombineras med trätak och tapeter i en varm beige nyans. Innerdörrarna på övre plan är klassiska spegeldörrar som för vidare entrévåningens romantiska känsla till övre plan. Rummet kan med fördel möbleras.

Badrum – Ett helkaklat badrum modell större, inrett med duschkabin med många funktioner som exempelvis ryggmassage och vattenfallsdusch. På rummets kortsida sitter en stor kommod med mycket förvaring och integrerade spotlights. Badrummet har ett stort fönster för dagsljusinsläpp, samt även toa och fläkt. I taket sitter ett vitt huntonittak med trästruktur som ger en ombonad känsla till rummet.

Sovrum – Ett stort sovrum med ett vackert trägolv som utger en varm, levande och naturlig känsla till rummet. Golvet kombineras med en beige tapet och vitmålat trätak. Rummet är inrett med tre garderober, vilket ger bra förvaringsmöjligheter.

Rum – Detta stora och gedigna rum kan nyttjas till såväl sovrum som allrum. Rummet är utformad med många vinklar vilket förmedlar en härlig och spännande känsla. På golvet ligger en plastmatta, väggarna är tapetserade i lavendellila och taket är vitmålat.

 

KÄLLARE

Rum – Rummet är beklätt med betonggolv, putsade väggar och ett tak av masonit.

Verkstad – I källaren finns tillgång till en större verkstad, perfekt för såväl förvaring som hobbyrum. Rummet har ett fönster som ger ett bra dagsljusinsläpp. Golvet består av betong, väggarna är putsade och taket är i trä.

Rum – I anslutning till tvättstugan ligger ett utrymme med badkar. Betonggolvet är målat i en grönblå nyan, väggarna är putsade och taket är vitmålat.

Tvättstuga – En stor tvättstuga med två fönster och helkaklade ytskikt i stilren kombination av grått och vitt. Taket är vitmålat och går i samma stil som intilliggande rum. Här finns stort utrymme för att sortera, vika och hänga tvätt. Rummet är inrett med en tvättho, tvättmaskin från Elektro Helius och torktumlare från Zanussi.

Toa – I anslutning till tvättstugan ligger en mindre toalett, helkaklat i samma genomgående stil som i tvättstugan. Rummet har en toa och handfat i en tidstypisk grön nyans från 70-talet.

Pannrum – Ett större pannrum helkaklat i en praktisk och klassisk kombination av beige och vitt. Tillhörande rummet finns en värmeburen kombipanna, Ved/elpatron och pelletsbrännare från 2006. I rummet finns även 2st ackumulatortankar á 500 liter var.

Hall – Intilliggande tvättstugan finns en hall som för närvarande används till förvaring av ved.

Rum – Under trappan finns en mindre skrubb perfekt för förvaring.

Övriga byggnader

Fristående förråd – Ett mindre förråd finns placerad på baksidan av bostaden, denna är uppförd på plintar. På väggarna sitter träpanel målade i matchande kombination av gult och rött som bostadshuset. Byggnaden har plåttak.

Garage – På bostadens sida, enkelt åtkomligt på den asfalterade uppfarten återfinns ett garage. Garaget står på en betongplatta och är klädd i matchande träpanel i gult och rött som resterande byggnader på tomten. Byggnaden har ett betongtegeltak och är isolerat. Ytan har effektiviserats med ett loft ovanpå.

Renoveringar

Löpande renoveringar har skett sedan 1989. Delvis nya elledningar, automatsäkringar i källaren.

1996 – Brädfodrat + tilläggsisolerat, byggt uterum, nytt tak, nya fönster

1997-98 – Byggt garage

2002 – Ny trappa till entré, byggt balkong

2003 – Nytt köksgolv + valv i köket

2005 – Renoverat tvättstuga

2006 – Asfalterat uppfart, bytt garage

2007 – Renoverat badrum

2011 – Kaklat pannrum

2014 – Uppdatering av kök, laminatluckor in till omlackering samt nya vitvaror. Tapetserat samt målat i trappan.

Övriga upplysningar

Fiber finns i området men är inte inkopplad till fastigheten.

Larm finns.

Enligt Energibesiktningen utförd 17-12-14 slutar frånluftskanalerna på vinden istället för att gå ut genom yttertaket.

Servitut

Avtalsservitut ledning mm, Last
15-IM6-43/151 – 1, 1943-04-14

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
213
Utförd
2017-12-14
Taxeringsvärde
Byggnad
251000 kr
Tomt
100000 kr
Totalt
351000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
388000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
3-glas (2-glas i källare)
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Ved/pellets

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften. 72 kr per tömning tillkommer.

Värme
1250 kr/månad
El
523 kr/månad
Vatten/Avlopp
294 kr/månad
Sotning
83 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
265 kr/månad
Total driftskostnad
2492 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Nedre terrassgatan 1, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.