Stor och hemtrevlig villa på Sidan Södra!

Utgångspris 815 000 kr · Norra gatan 12, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna gedigna villa på 144 kvadratmeter, belägen i ett barnvänligt och eftertraktat område på populära Sidan Södra! Villan är rymlig och kan inhysa hela stora familjen i fyra möjliga sovrum. Vidare erbjuds två stora allrum, kök, tvättstuga med groventré, duschrum med bastu och badrum på båda plan. Vid bostadens många uteplatser kan den stora trädgården och solens strålar avnjutas hela dagen lång. I anslutning till villan återfinns även ett rymligt garage med mycket goda förvaringsmöjligheter i såväl förråd som matkällare. Välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Godkänd täljstenskamin
  • 3-glasfönster
  • Flertalet uteplatser med många soltimmar
  • Stor grusad uppfart med plats för flera bilar

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en stor och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter centralt placerad i bostaden. Rummet ges tack vare sin öppna planlösning och flera större fönster ett bra ljusinsläpp. Hallen är inredd med praktisk plastmatta, vita tapeter och trätak. Den monterade luft-luft värmepumpen är ur funktion.

Badrum – I direkt anslutning till hallen nås ett uppiggande badrum inrett i sann 70-tals anda. Väggarna består av grön våtrumstapet, mörk våtrumsmatta på golv samt träpanel i tak. Rummet är försett med ny toalettstol, bidé samt stor kommod med handfat, inbyggd belysning och mycket förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Vidare återfinns ett romantiskt sovrum med vackra småblommiga tapeter i ljus färgsättning. Rummet har försetts med många platsbyggda garderober och erbjuder god förvaring för kläder och annat önskvärt. Detta rymliga sovrum erbjuder gott ljusinsläpp via stora fönster, har praktisk plastmatta på golv samt vita skivor i tak. Ett rum där en härlig skönhetssömn kan avnjutas med ro.

Kök – Välkommen in i ett ljust och uppfräschat kök delvis renoverat under 2017. Rummet är inrett med nytt vitt kakel bakom diskbänken, ljus och stilren plastmatta i sten imitation samt köksluckor i en behaglig beige nyans. Köket är försett med spis, ny diskmaskin (Ikea 2017) samt ny kyl och frys (Elvita 2017). Via köket nås även en härlig uteplats i norr belägen mot bostadens norra del, där trädgårdens lugn kan avnjutas i avskildhet.

Matsal – I anslutning till såväl kök som vardagsrum återfinns en matsal som för närvarande används som lekrum. Här finns möjlighet att avgränsa utrymmet för att bygga ytterligare ett sovrum, eller bevara den stora öppningen till vardagsrum för ett utrymme där matsalsgruppen passar förträffligt. Rummet har inretts med parkettgolv som sammanbinder rummet med vardagsrummet, ljusa tapeter samt vita skivor i tak.

Vardagsrum – Här återfinns ett stort och rymligt vardagsrum med flertalet fönster som erbjuder ett härligt ljusinsläpp från flera väderstreck. Rummets mittpunkt är givetvis den gedigna täljstenskaminen som handbyggdes på plats och tillför mycket värme och trevnad till rummet. Från vardagsrummet nås även en gemytlig uteplats i väst där kvällssolen kommer på besök. Rummet är inredd med parkettgolv, ljusa tapeter samt vita skivor i tak.

Tvättstuga/Groventré – En praktisk tvättstuga med utgång vid den grusade uppfarten återfinns i bostadens östra del. Rummet är inrett med klinkergolv, våtrumstapeter i behaglig färgsättning samt träpanel i tak. I rummet återfinns tvättmaskin av märket Miele, torktumlare från Electrolux, torkskåp, tvättho samt varmvattenberedare. 

Duschrum med bastu – I anslutning till tvättstugan återfinns ett stilrent duschrum inrett med grå klinkers på golv samt klassiskt vitt kakel på vägarna. Via detta utrymme nås även en rymlig bastu som värmer gott. Utrymmet renoverades av hantverkare 2014 inklusive nytt golvunderlägg.

Garage – Med ingång från tvättstugan återfinns ett garage med plats för en bil. I anslutning till detta utrymme återfinns även ett stort förrådsutrymme uppdelat i matkällare samt förrådsdel med förvaringsmöjlighet för exempelvis trädgårdsredskap. Garaget är inrett med målat betonggolv, målade väggar och gipstak. Yttre plåttaket är nylagt 2012 av lokala hantverkare.

 

Övre plan

Allrum – Övre plan välkomnar med ett rymligt och funktionellt allrum med plats för såväl soffgrupp samt kontorsdel. Rummet är inrett med plastmatta, ljusa tapeter samt träpanel i tak. I anslutning till allrummet återfinns även en stor klädkammare som erbjuder god förvaring. Belägen i bostadens västra ände återfinns en härlig balkong under tak.

Badrum – Vägg i vägg med klädkammaren återfinns även ett badrum. Utrymmet är inrett med våtrumstapet och våtrumsmatta i en klassiskt blå nyans samt träpanel i tak. Vidare är badrummet försett med handfat, äldre duschkabin samt en ny toalettstol. 

Sovrum – I bostadens nordöstra del återfinns ett rymligt sovrum med karaktäristiskt snedtak. Här finns gott om plats för säng och ytterligare möblemang, till höger finns även tre platsbyggda garderober för goda förvaringsmöjligheter. Rummet är inrett med ljusrosa tapeter, plastmatta på golvet samt träpanel i tak.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt rum återfinns ytterligare ett sovrum med spegelvänd planlösning. Detta utrymme är inrett med röda tapeter i samspel med en modern fondvägg i en färgkombination av svart, vitt och rött, rummet är vidare inrett med plastmatta samt vitmålad träpanel i tak. I rummet återfinns även tre garderober för god förvaring.

Renoveringar

Säljarna har av tidigare ägare blivit meddelade att följande renoveringar genomförts:

1998 – Utbyte av flera element till element med fläkt. Installation av täljstenskamin.

2012 – Nybyggd altan i norr av lokala snickare. Renovering av garagetaket inklusive nytt plåttak och isolering samt innetak av gips. Gjort av lokala hantverkare ca. 2012.

2014 – Helrenoverat duschrum inklusive nytt bjälklag och ytskikt. Renoveringen är gjord av lokala hantverkare.

 

Nuvarande ägares renoveringar:

2017 – Renoverat kök med nytt kakel, ny plastmatta på golv, ny kran samt ny diskmaskin, kyl och frys. Båda toaletterna har blivit försedda med nya toalettstolar. Under 2017 drogs även nya antennkablar till kök, vardagsrum samt sovrum och till detta har även en TV-antenn på taket samt en ny parabol installerats.

Övriga byggnader

Friggebod – I trädgårdens nordvästra ände ligger en friggebod placerad, detta utrymme används numer som hönshus. Byggnaden är uppförd på pelare, med fasad av träpanel och betongtegeltak.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
113
Utförd
2017-05-02
Taxeringsvärde
Byggnad
583000 kr
Tomt
143000 kr
Totalt
726000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
628000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Gjuten betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Mexitegel/träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Täljstenskamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 76 kr per tömning tillkommer.

El
978 kr/månad
Vatten/Avlopp
777 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
300 kr/månad
Total driftskostnad
2180 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Norra gatan 12, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.