Stor hemtrevlig villa med centralt läge!

Utgångspris 950 000 kr · Franserudsvägen 42, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till denna ombonade och välskött boende med hög belägenhet i centrala Bengtsfors. Villan byggdes 1931 och utstrålar en trendig, rustik charm och själ som inte kan återskapas i nybyggda hus idag. Renovering av husets dränering, fönster och tak har gjorts med omsorg för att bibehålla stilen. Inom villans fyra väggar inhyses spatiösa sällskapsutrymmen, renoverade sovrum, och ett stilrent kök med trivsamt matsalsdel. Villans belägenhet alstrar för otroligt goda förbindelser till centrum samtidigt som den är placerad högt från vägen med vidsträckt utsikt över samhället, inklusive vyer över Bengtsbroshöljen och glimt över Lelången. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Stor och charmig villa om 127 m2
  • Centralt läge
  • Möjlighet till separat lägenhet i källarplan
  • Bytt tak, bytt fönster och omdränerad

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall – Välkommen in! Direkt vid hallen visas fastighetens färgglada karaktär med konstranterande fondväggar som sprider en stor värme direkt när dörren öppnas. Hallens trägolv, vitmålade tak, och den vitmålade bröstpanelen utgör tillsammans ett familjevänligt intryck med enkelhet som ett kraftfullt ledord. Till vänster om hallen återfinns trappan som avanceras till fastighetens övre plan.

Kök – Vidare till fastighetens hjärta – köket! Villans kärnpunkt utgörs av trägolv, tapeter i ljus färgsättning, och vitmålat trätak, vilket ligger till grund för det moderna sällskapsutrymmet. Kökets stilrena vita luckor, silverfärgade bänkskivor och vitvaror med diskmaskin från Sharp, spishäll, och kylskåp från Scan, ger ett komplett intryck. Vidare finns gott om plats för ett matbord där frukost såväl middag kan avnjutas med det stillsamma ljuset från fönstret som sällskap. Utrymmet även har kompletteras med ett fönster mot trädgården vilket skapar en harmonisk känsla mellan bostaden och naturen.  Tillsammans med det naturliga ljusinsläppet från kökets fönster, kommer detta kök vara ett välbehövligt inslag i vardagen där bostadens nästa ägare kan sätta sin egen prägel då möjligheterna är oändliga.

Vardagsrum – Välkommen till fastighetens vardagsrum där den vackra, moderna kakelugnen installerade år 2012 välförtjänt står i centrum. Låt eldens lågor sätta prägel på höstmörkret! De ljusa tapeterna, vitmålade trätaket och det genomgående trägolvet utgör en samlingsplats med exceptionellt hög mysfaktor. En knutpunkt där nära och kära kan avnjuta kvällens stillsamma sång framför kakelugnens värma.

Matsal – I direkt anslutning till vardagsrummet återfinns en större matsal med rymlig plats för en större matgrupp. Likt de andra rummen är det en ljus uppsättning av tapeter, vitmålat tak och det genomgående trägolvet som bildar grunden till detta rum. En vital del av det moderna hemmet är en större matsal där middagar och ändlösa kvällar kan tillbringas med nära och kära.

Badrum – Entréplanets badrum är bestående av toalett, handfat, badkar och spegelskåp. (OBS. ett spegelskåp följer huset, övriga spegelskåp tas bort innan tillträdet.) Våtrumsmattan ljusa färguppsättning ger ett stilrent intryck, och är i stil med det ljusa och stilrena intrycket som de andra rummen i fastigheten inger.

 

ÖVRE PLAN

Hall –Välkommen till övervåningen! Likt hallen på entréplanen återfinns den vitmålade bröstpanelen som skapar en härlig kontrast till de gråa tapeterna. Övre plans hall pryds av vita skivor på golvet, vilket inger ett fräscht och stilrent intryck. Övervåningens hall är en central knutpunkt för alla de rum som återfinns när trappan bestigs.

Sovrum – I direkt anslutning till hallen återfinns ett rymligt sovrum med tillhörande walk-in-closet. Rummet besmyckas av tapeter med växtmönster i en beige-tonsättning, som kompletteras av ett genomgående trägolv, och vitmålat tak. Solljuset genom rummets spröjsade fönster är ett uppiggande välkomnande varje morgon, och ger den kommande dagen en bra början. Som komplement till detta vackra sovrum, utrustas rummet med en walk-in-closet som gör klädförvaringen till en fröjd!  

Rum – Det som tidigare var ett kök har numera omvandlats till ett enklare kontor med goda förvaringsutrymmen i form av två förråd. Rummet befinner sig på övervåningens mittpunkt och kan med enkelhet användas som ännu ett sällskapsutrymme! Det vitmålade taket kompletteras av ett genomgående trägolv, och tapeter med skygga mönster i ljusgrå färgsättning. 

Sovrum – Det andra sovrummet delar liknande detaljer med de andra rummen i fastigheten med genomgående trägolv, randiga tapeter och vitmålat tak. Det välplacerade fönstret ger upphov till ett uppfräschande ljusinsläpp.

Sovrum – Fastighetens tredje sovrum är en kombination av stilrena färgval och färgglada inslag. Väggen gråa tapeter kontrasteras av den färgglada fondväggen som tillsammans utgör en livlig men samtidigt stilren känsla. Likt de andra rummen på fastighetens entréplan är det genomgående trägolv och vitmålat tak som ligger till grund. Det välplacerade fönstret alstrar för ett naturligt ljusinsläpp, som ger rummet liv och energi.

Badrum – På övervåningen återfinns ett helkaklat badrum med dusch och toalett.

 

KÄLLARE

Hall – Välkommen ned till källaren! Direkt efter trappans slut återfinns en välbehållen källare med ljusa detaljer i hallen i form av gråmålade betongväggar och vitmålat trätak.

Pannrum – I källaren återfinns ett pannrum med tillhörande panna med pelletsbrännare. Pannan är från 1996 men monterades i huset först 2012. Enligt säljarens uppgifter var pannan mycket lite använt innan den monterades i huset.

Förråd – Ytterligare förvaringsutrymmen återfinns på källarplan där ett mindre förråd inhyses med målat golv och betongväggar.

Tvättstuga – Fastighetens tvättstuga återfinns på källarplan med en tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Rummet består av målat golv och betongväggar.

Lägenhet – Med egen ingång från husets framsida återfinns detta utrymme som tidigare hyrts ut som studiolägenhet. Lägenheten är uppdelad i liten hall med klinkergolv, WC, mindre kök med diskbänk och ett rum som kan nyttjas till sovrum/vardagsrum. Nuvarande ägarna har använt utrymmet till förråd. Det finns gott om förvaringsutrymme inklusive garderober längst vägen i köket och frysbox som följer fastigheten.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad – Fristående förrådsbyggnad uppdelad i vedbod och trädgårdsförråd. Hundgården ingår inte i försäljning av fastigheten men kan köpas separat vid intresse.

Carport

Övriga upplysningar

Renoveringar – 2005 Bytt fönster i hela huset förutom källare och badrummet, 2011 Om dränering vid söder gavel och väster (baksidan) inklusive montage av platonmatta (utfört av Steneby Schack), Bytt av tak, ommålning av fasad, ombyggnad av farstukvist, 2012 Läggning av marksten, installation av panna och installation av ny kakelugn från grunden, 2019 Tapetsering av hallen vid entrén. Löpande målning och tapetsering genom åren.

Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Servitut – Carport finns uppförd på grannfastighet Braxen 11. Carporten tillhör Braxten 10. Braxten 10 har rätt att använda östra delen av Braxen 11s nedre tomt till infart och parkeringsplats enligt servitutsavtal.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Fiber – Fiber finns inkopplad.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
168
Utförd
2020-12-17
Taxeringsvärde
Byggnad
381000 kr
Tomt
110000 kr
Totalt
491000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
7
Totalt pantvärde
954000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongtegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Kakelugn
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Pellets

Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3683 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
833 kr/månad
El
1717 kr/månad
Vatten/Avlopp
667 kr/månad
Sotning
113 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
400 kr/månad
Total driftskostnad
3820 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Franserudsvägen 42, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.