Stor familjevilla med lantlig belägenhet och vidsträckt sjöutsikt!

Utgångspris 1 950 000 kr · Norra Grean Strömgården 1, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns äntligen möjlighet att förvärva denna underbara villa anno 1932 med tidstypiska bevarade detaljer, stora sällskapsytor, upp till 6 sovrum i bostadshuset och fridfull sjöutsikt med belägenhet i eftertraktat område mellan sjöarna Ärtingen och Lelång. Fastigheten uppvärms med sjöbottenvärme från den intilliggande sjön Lelång, är försedd med fiber och målades om under 2018. Här kan den stora familjen njuta av ett bekvämt boende med ett läge utöver det vanliga, charmen av full lantlighet kan avnjutas men en bilfärd in till centrum tar endast 5 minuter! Som tillägg till bostadsbyggnaden återfinns även ett gästhus samt en större fristående garagebyggnad. På den härliga uteplatsen med sjöutsikt kan föräldrarna överblicka barnens lek och bus i den stora soldränkta trädgården. Ta chansen att uppleva denna pärla på plats – Välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Sjöbottenvärme från Lelång
  • Vacker vidsträckt sjöutsikt
  • Ca 75m avstånd till såväl Lelång som Ärtingen
  • Bevarade detaljer och uppfräschad interiör
  • Nymålad fasad 2018

Planlösning

Entréplan

Hall – Genom de storstilade pardörrarna nås en ståtlig hall med fräsch interiör som sätter stilen direkt vid beträdande och leder vidare till övriga utrymmen i bostaden. Golvet är beklätt med klinkers vilket värms upp med behaglig vattenburen golvvärme som tinar frusna tår efter morgonpromenaden, i övrigt är rummet inrett med praktisk panelvägg och vitmålat tak med infällda spotlights och erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder. Utrymmet renoverade ca 2010–2011 och försågs då även med ny ytterdörr.

Kök – På hallens högra hand nås det rymliga och hemtrevliga köket. Rummet är inrett med högkvalitativt laminatgolv från Berry-Alloc med en design likt ljust trägolv, vitmålade väggar, vitmålat tak och partierna bak arbetsbänkarna har kaklats med stilrent vitt kakel som lätt torkas av. Köket erbjuder rymliga arbetsbänkar, köksö med sittplatser och förvaring, två diskhoar och ett charmigt skafferi, i övrigt är köket försett med vitvaror från Electrolux bestående av mindre diskmaskin, kylskåp (ca 2013), spis (70cm) och fläkt. Vidare från köket nås den rymliga salongen och groventré med badrum vid det intilliggande tv-rummet.

Hall – Detta mindre utrymme är stilrent inrett likt intilliggande kök med trägolvsliknande laminat från Berry-Alloc, vitmålade väggar och hunternitskivor i tak. Utrymmet kan nyttjas som groventré och är beläget väster om huvudentrén. Från utrymmet nås en ett fräscht badrum, kök och tv-rum.

Badrum – Från tidigare nämnd hall nås ett rymligt badrum med fräscha ytskikt renoverat under 2018. Rummet är inrett med en våtrumsmatta som för tankarna till en spaupplevelse som även är försett med behaglig elgolvvärme. Detta kombineras med neutral våtrumstapet och hunternitskivor i tak där infällda spotlights både skapar en modern känsla till utrymmet och behagligt ljus att vistas i. Vidare är rummet försett med toalettstol, handfat med förvaring, dusch samt fläkt.

Tv-rum – Vidare beträds ett rymligt tv-rum med god möblerbarhet och gott om plats för större soffgrupp samt övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med enhetligt Berry-Alloc laminatgolv som hittas i intilliggande hall och kök, tapeter i en behagligt grå nyans och hunternitskivor i tak. En utmärkt plats för att avnjuta en spännande film på kvällskvisten i hemmets trygga vrå.

Salong – Välkommen in i den vidsträckta salongen som ackompanjeras av fridfull sjöutsikt som likt en tavla bekläder den södra väggens yta. Det mycket omfångsrika rummet erbjuder plats för flera möblemang och gott om utrymme för den stora familjen eller vänkretsen att umgås och skapa nya minnen. Rummet är inrett med vackert ekgolv i en mörkare nyans, tidsenliga tapeter som samspelar med villans stil och känsla ypperligt och vit panel i tak. Från salongen nås en soldränkt altan i eftertraktat söderläge som kan möbleras med såväl matgrupp som loungemöbler att insupa solens strålar vid.

Sovrum – Tillbaka ut i hallens inre del, via de pampiga pardörrarna från salongen, nås ett lagom stort sovrum med plats för mindre dubbelsäng eller enkelsäng med kompletterande möblemang. Rummet är harmoniskt inrett med neutrala färgval bestående av romantisk tapet beklädd med änglar som kombineras med en neutral beige tapet, vita skivor i tak och mörkt laminatgolv.

Sovrum – Vidare nås ytterligare ett lagom stort sovrum som idag nyttas som lekrum. Utrymmet är inrett med rutiga tapeter i en ljusblå nyans, vackert äldre trägolv och vitmålat tak. Här erbjuds gott om plats för lek och bus eller som harmoniskt sovrum om behovet finns, där morgonen kan starta med insupande av den ljuva sjöutsikten.

WC – Vägg i vägg med tidigare nämnt sovrum återfinns en mindre WC. Utrymmet är försett med toalett och handfat och är inrett med praktisk plastmatta, målade väggar och vitmålat tak.

Sovrum – Beläget på hallens vänstra hand återfinns entréplanets tredje sovrum, eller kanske kontor vilket det nyttjas som idag. Rummet är inrett med laminatgolv likt rustikt trägolv, tidstypiska tapeter i gröna nyanser och vitmålat tak.

 

Övre plan

Hall – Via den charmiga äldre trappan som bär på många minnen nås det övre våningsplanet. Vid beträdande möts en rymlig möblerbar hall som leder vidare till samtliga utrymmen på övre plan. Direkt anslutande till trappan hittas en större kallgarderob. Utrymmet är inrett med äldre trägolv, grå tapeter med vit fondvägg samt vitmålat tak. De gamla spegeldörrarna sitter fortfarande på plats och skapar härlig karaktär till utrymmet!

WC – På vänster hand återfinns en större WC inredd med glada 60-talstapeter i lugn färgsättning, heltäckningsmatta och en kombination av träpanel och tapet i tak. Rummet är försett med toalettstol och handfat samt bjuder på gott om plats för övrigt förvaringsmöblemang.  

Rum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme återfinns ett större rum under renovering med möjlighet att sätta sin egen prägel på utrymmet. Här kan ett större sovrum inredas eller kanske en utbyggnad av den intilliggande WC’n ta plats.

Sovrum – Vidare nås ett större sovrum med gott om plats för dubbelsäng, eller varför inte enkelsäng och stort utrymme för lek? Rummet är inrett med vackert trägolv, vita tapeter beströdda med romantiskt blommönster och vitmålat tak. Genom det stora fönstret i söder avspeglas en långtgående utsikt över Lelångs intilliggande vatten.

Sovrum – Välkommen in i ett stilrent sovrum där modernitet möter villans ursprungliga charm. Rummet är inrett med vackert gammalt trägolv, mörkgrå tapeter och vitmålat tak. I rummet finns en större kallgarderob som försluts av en vacker vit spegeldörr.

Sovrum – Vidare leds stegen mot ett mycket rymligt master bedroom med stora ytor och god möblerbarhet. Tidigare utgjordes ytan av två rum som nu sammanslagits till ett större, med gott om plats för dubbelsängen och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med vackert trägolv, medaljongtapeter i stilren färgsättning och vitmålat tak. För extra förvaringsmöjligheter återfinns även här en rymlig kallgarderob längsmed rummets södra sida.

 

Vindsvåning

Rum – Vidare återfinns även en trappa upp till den inredda vindsvåningen. Först ut nås ett mycket rymligt och möblerbart utrymme som förslagsvis kan användas till förvaring eller varför inte ett härligt allrum för tonåringen.

Rum – I villans västra ände hittas ett inrett rum på vindsvåningen som kan fungera utmärkt för att ge tonåringen sin egna vrå. Rummet är försett med nytt fönster, grå plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak.

 

Källarplan

Hall – Vidare ner på källarplan möter en hall som leder vidare till flertalet förvaringsutrymmen och stora ytor.

Pannrum – Väl ner för trappan på höger hand nås källarplanets pannrum. I utrymmet återfinns panna för sjöbottenvärme från Thermia ca 2006 (servad 2018), vedpanna, bortkopplad kulvert till andra bostadshuset och sjövatten till trädgården.

Tvättstuga – Intill tidigare nämnt utrymme återfinns tvättstugan. Detta utrymme är inrett med klinkers på golv och målad betong på väggar och tak. I rummet hittas tvättmaskin från Cylinda (ca 2011–2012), torktumlare från Cylinda (fel på värme), tvättho och ett större utrymme för vedförvaring.

Skyddsrum – Vidare återfinns ett skyddsrum som inhyser en frysbox.

Matkällare – Med utmärkta förvaringsmöjligheter för såväl saft som sylt.

Förråd – I detta utrymme kommer den vattenburna värmen från entréhallen ner.

Bastu – Ett utrymme för avkoppling. En vedeldad bastu med stora sittplatser i rummets inre del, utanför är utrymmet inrett med klinkers och en kombination av betong och kakel på väggar. Vidare återfinns en duschhörna och handfat samt gott om plats för övrigt möblemang som förslagsvis avkopplande sittplatser.

Hall – Här återfinns ytterdörren som leder vidare ut i trädgården på bostadens norra sida samt vidare ingång till snickarbod och hobbyrum.

Snickarbod – Beläget i källarplanets nordvästra del hittas en rymlig snickarbod med snickarbänk för de kreativa projekten. Här finns gott om plats för verktyg till den händiga, vidare är rummet försett med tvättho, tvättmaskin (fungerar), bord och väggfasta hyllplan (lämnas vid försäljning).

Hobbyrum – Vidare till källarplanets sydvästra hörn hittas ett mycket rymligt hobbyrum som även kan nyttjas som förvaringsutrymme. Rummet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser tre garderober.

Förråd – I anslutning till tidigare nämnt hobbyrum återfinns ett förråd där bostadens fiber kommer in.

Övriga byggnader

Gästhus – I tomtens norra hörn återfinns ett inrett uthus som med fördel kan hyras ut eller agera bekvämt boende åt gästerna. Planlösningen består av hall, toalett, dusch, tv-rum, sovrum och kök. Huset är försett med egen varmvattenberedare och uppvärms med luft-luftvärmepump och element. Byggnaden är uppförd på betongplatta med träpanel, takpannor och 2-glasfönster. Fastigheten har egen fiberanslutning samt kulvert om man vill koppla till villan.

Fristående garage – Den fristående byggnaden är uppförd på plintar med träfasad och plåttak och är uppdelad i tre förrådsutrymmen med jordgolv och trägolv. Här finns gott om plats för gräsklippare, trädgårdstillbehör och plats att förvara utemöblerna under vintertid. I del av byggnaden finns även hönshus. 

Övriga upplysingar

Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Fiber – Fiber är inkopplad till fastigheten. Bostadshuset och gästhuset har varsin anslutning.

Energideklaration – Energideklarationen avser huvudbyggnaden. Separat bilaga finns för sidobyggnaden. Byggnaderna har gemensamma mätare för el och vatten.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Se mer information i bifogad fil.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Bengtsfors ÄSPENÄS GA:1
fnr_140819736

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
150
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
769000 kr
Tomt
230000 kr
Totalt
999000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
1600000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä/Betong
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
3-glas och 2-glas
Ventilation
Självdrag, mekaniskt i badrum
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Trekammarbrunn med markbädd.
Uppvärmning
Sjövärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmningskostnaden ingår i kostnaden för el. Avgiften till samfällighet avser vägen. Fastigheten betalar 700kr i årsavgift per fiberanslutning (2 st. fiberanslutningar finns.) Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 7 493 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1836 kr/månad
Vatten/Avlopp
541 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Samfällighet
25 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
763 kr/månad
Övrigt
117 kr/månad
Total driftskostnad
3411 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Norra Grean Strömgården 1, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.