Stilrent helrenoverad enplansvilla på Sidan Södra!

Utgångspris 780 000 kr · Sandgärdesgatan 8, Bengtsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
910 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns möjlighet att förvärva detta otroligt bekväma boende vilket genomgått löpande renoveringar under senare år av både exteriör och interiör. Fastigheten har bland annat nytt tak från 2013, dränerades 2012, luft-vattenvärmepump 2017, 3-glasfönster 2011 och även helrenoverade inre ytskikt som kök och badrum 2011. Denna påkostade villa ligger i eftertraktat område på Sidan Södra där boareans 71 kvadratmeter disponeras på två sovrum, vardagsrum, kök och badrum. Det lika stora källarplanet erbjuder goda förvaringsmöjligheter, tvättstuga och garage. Trädgården besmyckas av ett härligt hallonland, äppleträd, doftjasmin och syrener som kan avnjutas från den nybyggda altanen från 2013. Ett bekvämt och bekymmersfritt boende för den mindre familjen att njuta av under många år framöver. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Helrenoverat av lokala hantverkare
  • Nytt tak 2013, 3-glasfönster 2011 och dränering 2012
  • Eftertraktat läge med stor hemtrevlig trädgård
  • Helrenoverade inre ytskikt
  • Ljuvlig täljstenskamin i vardagsrummet

Planlösning

Entréplan

Hall – Via den stenlagda uppfarten beträds en mysig veranda som leder vidare in till entréplanets hall. Utrymmet har öppnats upp till angränsade vardagsrum och erbjuder nu ett ljust och luftigt rum med gott om ljusinsläpp från tre väderstreck. Hallen erbjuder gott om plats för hatthylla och skoställ och besmyckas av en härlig täljstenskamin som ger ett varmt välkomnande vid beträdande av bostaden. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, ljusgrå tapeter med dekorativt mönstrad fondvägg och vita skivor i tak vilket försetts med infällda spotlights.

Vardagsrum – Vidare nås det omfångsrika och luftiga vardagsrummet med gott om plats för den större soffgruppen. Här kan det stora sällskapet samlas och koppla av framför en bra film eller vidare genom de helglasade altandörrarna beträda den intilliggande altanen för nedvarvning ute i det fina vädret. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, ljusgrå tapeter med en dekorativ fondvägg och vitmålat tak.

Altan – Ute på den nybyggda altanen från 2013 kan de härliga soltimmarna tas till vara. Utrymmet erbjuder gott om plats för flera möblemang så som matplats, loungemöbel och grill. Bakom det insynsskyddade räcket kan man ostört från omvärlden ta tillvara på dagen, vidare kan man med enkelhet beträda trädgården för att plocka äpple eller hallon till fikat.

Kök – Rakt fram från hallen hittas det ljusa och trevliga köket. Rummet renoverades 2011 och erbjuder ett stilfullt och hemtrevligt kök med vit köksinredning, kontrasterande svart bänkskiva med matchande kakel och stilfullt integrerade vitvaror. Mitt i rummet hittas en praktisk köksö där frukosten kan bespisas, middagen förberedas och sällskap hållas. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak försedda med infällda spotlights. Vitvarorna består av kombinerad kyl/frys, integrerad ugn och mikro, spishäll och diskmaskin – allt från Ikea 2011.

Sovrum – Med belägenhet innanför köket beträds ett omfångsrikt sovrum med gott om plats för dubbelsängen. Utrymmet är ljust och trevligt inrett med klassiskt laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder en stilla utsikt över trädgården på bostadens baksida.

Sovrum – Vidare genom hallen, på andra sidan köket, hittas det andra sovrummet. Här erbjuds gott om plats för enkelsäng och goda förvaringsmöjligheter hittas i skjutdörrsgarderob som kvarlämnas vid försäljning samt två platsbyggda garderober. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, mörkgrå tapeter med dekorativ fondvägg och vita skivor i tak.

Badrum – Mitt emot tidigare nämnt utrymme hittas badrummet. Utrymmet renoverades 2011 av lokala hantverkare och innehar kvalitetsdokument från Vattentäta Våtrum. Rummet är stilrent inrett med mörkt klinkergolv försett med behaglig elgolvvärme, vita helkaklade väggar och vita skivor i tak med infällda spotlights för god allmänbelysning. Tvättstället har dekorativt kaklats med kontrasterande mosaikplattor i svart vilket även återfinns på det infällda hyllplanen i duschutrymmet. Rummet är inrett med större kommod med handfat, toalettstol och dusch samt handdukstork (funktion osäker).

 

Källarplan

Hall – Vidare från den övre hallen eller via groventrén i norr hittas trappan som leder vidare till källarplan. Väl nere möter en större hall inredd med målat betonggolv, putsväggar målade i samma mörkgrå nyans samt vitmålat tak. Under trappan hittas ett praktiskt förvaringsutrymme med gott om förvaringsmöjligheter.

Pannrum – Med vidare steg nås det ljusa och fräscha pannrummet vilket inhyser luft-vattenvärmepump från Bosch (2017). I övrigt är rummet inrett med mörkt klinkergolv, vitmålade putsväggar och vitmålat tak. 

Tvättstuga – Innanför pannrummet beträds tvättstugan. Här erbjuds gott om plats för sortering, vikning och upphängning av tvätt. Rummet är inrett med målat betonggolv och vitmålade putsväggar. Skador på yttervägg som kan skymtas på bild uppkom innan fastigheten dränerades 2012. Rummet är försett med tvättmaskin från Whirlpool (ca 2009) samt hyllor och skåp som kvarlämnas vid försäljning.

Förråd – Innanför tvättstugan beträds ett större förrådsutrymme inrett med mörkt klinkergolv och vitputsade väggar. Rummet inhyser luftvärmekonvektor från Atisa (2017).

Garage – Beläget i byggnadens norra ände hittas garaget med plats till en bil. Rummet erbjuder ytterligare utrymme för arbetsbänk och förvaring av trädgårdstillbehör. Garaget är inrett med mörkt klinkergolv, vitmålad putsvägg och gipsskivor i tak.

Säljarens egna ord

När jag köpte detta lilla hus så var det ett renoveringsobjekt. Men jag såg dess potential! Jag har nästan förverkligat alla mina drömmar och idéer som jag hade och skapat ett mycket trivsamt och mysigt hem. 

Sommartid har altanen varit ett välanvänt och härligt extrarum. Blir det för varmt så ligger badplatsen på promenadavstånd. En vacker ligusterhäck är under uppväxt och man kan själv bestämma hur många meters höjd intigritet man vill ha. På hösten o vintern är kaminen ens bästa vän, som värmer hela huset på bara någon timme!

Övriga upplysningar

Kvarlämnas vid försäljning – Vid försäljning kommer skjutdörrsgarderob i sovrum kvarlämnas, likaså hyllplan och skåp i tvättstugan. Robotgräsklippare (2017) kan köpas till, trådar i gräsmattan kvarlämnas.  

Renoveringar – Fastigheten har helrenoverats sedan säljarens förvärv 2011 av såväl exteriör som interiör. Vid inflytt 2011 renoverades badrum av LM Rörtjänst och Dalbohus Sverige AB, köket renoverades med inredning och vitvaror från Ikea och 3-glasfönster sattes in. 2012 dränerades fastigheten av Eriksson Bygg och Maskin AB. 2013 byttes taket av Jonasson Bygg Entreprenad och fasaden brädfodrades om, tilläggsisolerades och målades ljusgrå. 2017 installerades luft-värmepump från Bosch, veranda vid entré byggdes och tråd till robotgräsklippare lades.

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

Larm – Fastigheten är utrustad med larm från Verisure. Utrustningen kvarlämnas vid försäljning.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
129
Utförd
2019-10-14
Taxeringsvärde
Byggnad
384000 kr
Tomt
122000 kr
Totalt
506000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
615000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Eldstad
Vedkamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag, mekansikt i badrum
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump

Uppvärmning ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften, 80 kronor per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3795 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
951 kr/månad
Vatten/Avlopp
610 kr/månad
Sotning
75 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
360 kr/månad
Total driftskostnad
2082 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Sandgärdesgatan 8, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.