Stillsamt paradis med gångavstånd till bad!

Utgångspris 595 000 kr · Suled Skakerud, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Gömd i det vackra landskapet mellan sjöarna Östra Silen och Limmen, ligger denna fridfulla sommaroas där lugn och harmoni genast infinner sig. Fåglarna kvittrar, humlorna surrar och intilliggande skogsmark vilar lugnt och tryggt omkring. Nordväst om fastigheten med ett gångavstånd om ca 500m hittas sjön Limmen med strand och grillplats och ungefär 300m öster om fastigheten vid samma sjö ligger en enkel badplats. I väst, ca 300 m, finns Östra Silen med Suleviken som ingår i Dalslands kanal. Vid detta stillsamma paradis kan vardagens måsten glömmas bort och all ledig tid kan nyttjas till avkoppling, umgänge och återhämtning, framåt sensommaren finns mycket svamp och bär att plocka med hem och på vintern väntar skridskoisen inte långt borta. Den trivsamma stugan erbjuder härliga sociala utrymmen på entréplan med plats för släkt och vänner att komma på besök och på övre plan hittas en rymlig möblerbar hall samt ett trivsamt sovrum med vackert trägolv och goda förvaringsutrymmen.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • 300m till Limmen, 300m till Östra Silen
  • Stor tomt om 6607 kvadratmeter
  • Tyst och lugn omgivning mitt i naturen
  • Stora sällskapsytor och härlig karaktär
  • Stort praktiskt uthus
  • Välskött bostadshus att njuta av året om

Planlösning

Entréplan

Hall – Via den trivsamma verandan vid bostadens nordöstra långsida beträds den välkomnande hallen. Blicken landar direkt på de vackert bevarade spegeldörrarna målade i harmoniskt blå nyans och därefter in till det rymliga intilliggande köket. I hallen hittas ett praktiskt garderobsutrymme, utrymme för hatthylla och skoställ samt trappan som leder vidare upp till det övre våningsplanet. Rummet är lugnt och harmoniskt inrett med golv i ljus nyans, ljusgula väggar och vitmålat tak.

Kök – Med central belägenhet i bostaden och gott om utrymme för både den stora matgruppen och plats för flera att tillsammans tillaga middagen. Rummet är otroligt ljust och trivsamt med ljusa materialval, vackert vitt lantkök och en välskött vedspis som tar sin välförtjänta plats i rummet. Rummet har en trivsam kombination av dåtid och nutid med bevarade detaljer så som de snedställda överskåpen, rutig klinkers framför vedspisen och vackert högskåp med stilfulla trädetaljer. Rummet är klassiskt inrett med praktisk plastmatta likt ljust trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak och får trivsamt ljusinsläpp från fönster i både sydväst och sydöst. Köket är utrustat med fullstort kylskåp, spis och stor rostfri diskbänk. Rummet uppvärms med nyare luft-luftvärmepump (2016), inhyser handfat, skafferi och trappan till källarplan.

Vardagsrum – Med nätta steg från intilliggande kök beträds det luftiga och trivsamma vardagsrummet där naturen vilar fridfull utanför de spröjsade fönstren. Utrymmet är inrett med vackert ljust trägolv, ljusgröna tapeter och vitmålat tak samt inhyser en trivsam miljövänlig braskamin vilket nyligen installerats. Med öppen planlösning till intilliggande matsal kan umgänget med enkelhet förflyttas från soffgrupp till matbord när middagen är redo att serveras.

Matsal – En fantastisk matsal med gott om plats för den större matgruppen där släkt och vänner kan slå sig ner och känna sig som hemma. Rummet är otroligt ljust och trivsamt med härligt dagsljusinsläpp från tre väderstreck och har en ostörd utsikt över intilliggande natur, har man tur kan ett försiktigt rådjur promenera förbi. Vidare från matsalen beträds hallen på nytt och därefter leder trappan upp till övre plan.

 

Övre plan

Förrum – Vidare upp på det övre våningsplanet beträds ett rymligt rum som med fördel även kan inhysa ytterligare sovplatser. Rummet upplevs väldigt hemtrevligt med ljus plastmatta likt trägolv, gulligt blommönstrade tapeter och vita skivor i tak. Här sätter taklutningen härlig karaktär till utrymmet och får detta att kännas extra ombonat. I rummet hittas ett praktiskt garderobsutrymme, dörr till vindsförråd och luckan till vinden.

Sovrum – Innanför tidigare nämnd förrum beträds det ombonade sovrummet. Utrymmet är lagom stort för dubbelsäng eller två enkelsängar och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i både garderob och vindsförråd längst båda långsidor av rummet. Sovrummet är inrett med vackert trägolv, rosa tapeter med blommönster och vitmålat tak samt erbjuder en långtgående utsikt genom det vackert spröjsade fönstret.

 

Källarplan

Rum – Vidare från köket hittas trappan ned till källarplan. Utrymmet som möter upp är rymligt och erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Rummet är inrett med betong på golv och väggar samt putstak och inhyser varmvattenberedare till handfat samt till diskbänk i köket och hydrofor till vattnet.

Förråd – Innanför det första rummet hittas ytterligare ett rymligt förrådsutrymme med två mindre frysboxar. Även detta utrymme är inrett med betonggolv, betongväggar och putstak samt erbjuder goda utrymmen för hyllplan eller förvaring av sommarmöblerna.

Tvättstuga – Stugan är bekvämt försedd med tvättstuga vilket inhyser tvättmaskin från Cylinda och toalettstol. Till toaletten finns enbart avlopp kopplat (ej vatten) och nyttjas sparsamt och enbart till urin.

Pannrum – Ett rymligt pannrum vilket inhyser gammal vedpanna (godkänd) och ytterligare utrymme till förvaring.

Övriga utrymmen

Fristående förråd – En större uthusbyggnad uppdelad i tre sektioner med vedbod, snickarbod och en tillbyggd förrådsdel från 2017. Byggnaden har en kombination av jordgolv och trägolv, är uppförd på plintar, har eternittak på den äldre delen och plåttak på tillbyggnaden. Den nyare delen är förberedd för utedass.

Övriga upplysningar

Avlopp – Samtliga brunnar och utkast är kopplade till äldre trekammarbrunn. Toaletten på källarplan är inkopplad till avloppet men har inget vatten.

Omgivning – Runt om i naturen finns mycket svamp och bär att plocka och njuta av till matlagningen. Ca 300 meter från fastigheten hittas sjön Limmen och ca 300 meter hittas Suleviken vilket är en del av Östra Silen. Trädgården är stor och solig utan insyn från grannar och breder ut sig över en luftig yta om 6607 kvadratmeter, en utmärkt plats för odlingar, barnlek och avkoppling i hängmattan.

Inventarier och bränsle – Ca 16 m3 blandved ingår med fastigheten. Säljarna kan tänkas sälja till möbler och trädgårdstillbehör/maskiner separat.

Boyta – Fastigheten har uppmätts av säljaren till ca 75 kvadratmeter. Den taxerade ytan registrerad hos Skatteverket är 80 kvadratmeter.

Fiber – Fiber finns ej inkopplat till fastigheten men finns i området.

Säljarnas egna ord

Det goda livet på Skakerud

Det bästa med torpet är att där mår man bra året om. När vi svänger upp längs med Suledälven mot huset inträder lugnet och tystnaden, och man blir glad.
Alla årstiderna har sin charm. Vi lever det enkla livet nära naturen.
På våren vaknar allt till liv igen. Det grönskar. Gullvivorna tittar fram, syrenerna och liljekonvallerna är på gång och humlorna surrar i lönnen. De gamla äppelträden blommar, fast det är bara älgen som tycker om skörden. Vi sätter oss på farstubänken med morgonkaffet, lyssnar på fågelsången och undrar om herr och fru flugsnappare vill bosätta sig i älghornet över trappan i år igen. Vandrar i skogen. Drar in doften av barr och mossa.
På sommaren tar vi med fika och badkläder och glider runt Limmen med kanoten. Är aktiva om vi vill, ligger i hängmattan och filosoferar om det är det vi känner för. Vill vi se folk finns det alltid en sommarauktion någonstans i närheten.
På sensommaren tar vi korgen på armen; får in i skogen, plockar svamp och bär. Njuter av de vackra höstfärgerna och den klara luften. Har vi tur får vi kanske se de stora öringarna som kommer från Vänern för att leka i älven.
Mot vintern blir dagarna kortare. Vi tänder i braskaminen, läser en bok, spelar spel. Åker skridskor eller skidor på Limmen. Kanske pimplar. Är det nysnö ser vi om det har gått några djur över tomten.
På en klar kväll är stjärnhimlen fantastisk. 

Servitut

Nyttjanderätt, Last
1, 1974-11-20

Officialservitut väg, Last
1460-524 – 1, 2010-01-11

Officialservitut väg, Förmån
15-LAX-673 – 1

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
158000 kr
Tomt
135000 kr
Totalt
293000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
120000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Lertegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis, vedkamin
Fönster
2-glas kopplade och enkla+innanfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Äldre trekammarbrunn.
Uppvärmning
Vedpanna, luft-luft värmepump, direktverkande el

Uppvärmning ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2198 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
791 kr/månad
Sotning
77 kr/månad
Samfällighet
63 kr/månad
Renhållning
47 kr/månad
Försäkring
232 kr/månad
Total driftskostnad
1210 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Suled Skakerud, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.