Smakfullt renoverad villa med stor karaktär!

Utgångspris 895 000 kr · Enetsvägen 43, Dals långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

I utkanten av Dals Långed stoltserar denna påkostade funkisvilla med vackra attribut och ett gediget tillbyggt dubbelgarage. Villan är omsorgsfullt renoverad med gedigna materialval och genomtänkt interiör. Entréplanet bjuder in till en luftig harmonisk atmosfär med yteffektiv planlösning, ljusa öppna sällskapsytor, och enhetlig interiör. I nordväst ligger ett inglasat uterum med direkt anslutning mot ett vidsträckt altandäck som inbjuder till många minnesvärda stunder i trivsamt sällskap.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Helrenoverad villa 2009 – 2011
  • Nyare luft-vatten värmepump
  • Mysigt vardagsrum omvandlad från keramikverkstad
  • Utbyggt uterum med stora glaspartier
  • Stor altan i lummig trädgård

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré/hall-Inbjudande luftig entré i behagfulla ljusa toner som ger utrymmet en känsla av extra rymd. Väggar liksom tak bekläds av vitmålad träpanel och till höger om entrén påträffas en dekorativ trappa som gifter sig fint övrig inredning. Golvet är beklätt med ett välvårdat laminatgolv som sammanväver entréplanets samtliga ytor till en integrerad helhet.

 

Vardagsrum– Direkt till vänster om entrén öppnar sig det trivsamma vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck. Rummet är smakfullt inredd med vitmålade väggar, enhetligt laminatgolv samt en dekorativ murad öppen spis som ger rummet extra karaktär. I Vardagsrummets nordvästra sektion angränsar till det eleganta köket och kan med fördel disponeras som matsaldel då den enhetliga interiören skapar en naturlig övergång mellan utrymmena.

 

Kök– Från vardagsrummet kommer man vidare in i det stilrena moderna köket där vita högblanka skåpluckor harmoniserar med rostfria vitvaror och robusta träslag i minimalistisk design. Här erbjuds generöst med förvaringsutrymmen likväl som generösa arbetsytor.  Köket är utrustat med rostfria vitvaror i form av kyl och frysskåp från Electrolux, inbyggnadsugn och inbyggd micro från siemens induktionshäll, spisfläkt, eldriven golvvärme samt inbyggd diskmaskin med beklädd front samma stil som skåpluckorna. Inredningen består av vit laserat trätak, tapetserade väggar i en behaglig grå nyans och laminatbeklätt golv.

 

Sällskapsrum-”Tre trappsteg ner” från köket nås en före detta keramikverkstad som omvandlats till ett exklusivt sällskapsutrymme där en iögonfallande kamin (ej godkänd) som markerar rummets mittpunkt. Interiören är unik och smakfull med murade fondväggar i terrakottategel varvat med vita tapeter, trätak och laminatgolv. Bakom två pompösa glasdörrar ligger en härlig inglasad veranda med skjutbara glaspartier som leder ut till ett stort träräck.

 

Uterum – Med utgång från sällskapsrummet finns detta härliga uterum med stora öppningsbara glaspartier runt om och plasttak. Här finns möjlighet att förlänga sommarkänslan på tidig vår och sen höst. Utanför uterummet sträcker sig en stor altan/soldäck mot gräsmattan i den lugna, lummiga trädgården.

 

Kontor/rum– I anslutning till sällskapsrummet finns ett enskilt beläget kontorsutrymme som är inrett med rogivande interiör i form av vitmålade väggar och tak i träpanel samt golv i laminat.

 

ÖVRE PLAN

 

Hall– Övre planet välkomnar med ett ljust, rymligt hallutrymme som där vita tapeter varvas med vitmålad träpanel som tillsammans med laminatgolvet skapar en följsam och naturlig övergång från trappan med dess enhetliga interiör. 

 

Sovrum– Med härligt ljusinsläpp från fönster i sydost ligger ett utav det övre planets tre sovrum. Inredningen består av vitmålade väggar, välvårdat laminatgolv samt vita skivor i tak.  Rummet är även försett med en inbyggd garderob med goda förvaringsmöjligheter.

 

Sovrum– Ett utav de större sovrummen som erbjuder både rymd och harmonisk atmosfär med dess ljusgrå och vita interiör.  Här återfinns tre inbyggda garderobsutrymmen samt gott om utrymme för möblering med dubbelsäng och sidobord. 

 

Badrum- Helkaklat badrum där vita väggar möter grått kaklat golv som försetts med behaglig eldriven golvvärme. Ena hörnet pryds av en elegant duschhörna med vägghängda glasdörrar och takdusch. Vidare är badrummet utrustat med toalett, kommod med tvättställ samt hög skåp i med stilfulla luckor i vit högglans.

 

Sovrum– Gemytligt sovrum med ljusrosa väggar. Rummet är inrett med tapetserade väggar, laminatgolv och vitmålat tak. Rummet är även försett med två garderober.

 

KÄLLARE

 

Källarplanet öppnas upp med ett utrymme inrett med betong i golv, väggar och tak. Här finns även en el tavla med automatsäkringarna placerad på ena väggen. Från detta utrymme nås förrådsutrymmen och andra praktiska utrymmen på källarplanet.

 

Matkällare– Utrymme som disponerats till matförvaring men som kan nyttjas till förvaring och förrådsutrymme av önskvärd karaktär.

 

Förråd– Praktiskt förvaringsutrymme med golv, väggar och tak av betong där väggar och tak bestrukits med en vit kulör.

 

Tvättstuga- På källarplanet återfinns en praktisk tvättstuga försedd med tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan har putsade väggar, vitmålat betongtank samt golv av betong.

 

Pannrum– Bränsleutrymme med betonggolv samt vitmålat tak och väggar i betong. Här finns även ett verkstadsutrymme samt fastighetens värmekälla i form av en cirka 4-5 år luft-vattenvärmepump

 

Skrubb– Mindre utrymme under källartrappan som med fördel kan nyttjas till förvaring.

Övriga byggnader

Dubbelgarage– Nybyggt gediget dubbelgarage med loft för extra förvaringsutrymme. Byggnaden uppfördes 2016 på en grundläggning av betong, väggar av träpanel och tak av plåt. Garaget är även försett med oinstallerade elportar där motorer medföljer fastigheten.

Förråd – Fristående förråd på ca 15 m2 soms tår på plintar med fasad av trä och plåttak. Byggnaden är inte isolerad med el är indragen. Vedbod finns på baksidan.

Renoveringar

Har genomgått omfattande renoveringar där mestadels av arbetet utfördes under årtalen 2009-2011 av yrkeskunniga lokala hantverkare.  Nedan redovisas följande renoveringar som har genomförts på fastigheten.

Interiört

Nya golv, väggar och innetak i hela fastigheten

Nytt kök inklusive inredning och vitvaror

Utbyte av el och automatsäkringar

Nya VA-rör till kök och bad

Tillläggsisolering av innerväggar samt nya gipsskivor på entréplan

Nyinstallerad luft-vattenpump (ca 4-5 år)

Exteriört

Nya fönster runt om hela huset 2009-2011

Nytt plåttak (ovanför den utbyggda delen av huset) ca 2015

Dränering med Platon matta runt fastighetens källardel 2009

Övriga upplysningar

Energideklaration gjorde 2009 och gäller i 10 år. Huset har dock renoverats kraftigt sedan energideklaration gjordes inklusive utbyte av fönster, tilläggsisolering och nytt värmesystem.

Huset har använts som fritidshus sedan 2009.

Kvarvarande lösöre följer fastigheten enligt överenskommelse mellan säljare och köpare. 

 

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
Prestandavärde
166
Utförd
2009-02-16
Taxeringsvärde
Byggnad
433000 kr
Tomt
86000 kr
Totalt
519000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
20000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Puts/tegel/träpanel
Takbeklädnad
Plåt/Betong tegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis, murad spis (ej godkända)
Fönster
3-glas (aluminium)
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump

Renhållningskostanden avser årsavgiften för åretrunt boende. 71 kr per tömning tillkommer. Fastigheten har använts som fritidshus sedan 2009.

El
887 kr/månad
Vatten/Avlopp
465 kr/månad
Sotning
83 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
208 kr/månad
Total driftskostnad
1721 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Enetsvägen 43, Dals långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.