Småbruk, med jakt i egen skog. ”Rådyr, villsvin, hare – og med plass på elgjaktlag”

Utgångspris 1 700 000 kr · Gullbrandsbyn Björken, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Många drömmer om det lantliga smultronstället att koppla av vid – men utan att ge avkall på bostadens standard och modernitet. Nu finns möjlighet att förvärva denna totalrenoverade stuga från 1886 som erbjuder fräscha och renoverade ytskikt i modern stil som kombineras med stugans bevarade tidstypiska attribut i en harmonisk kombination. Här finns allt att önska från lantlivet – en jaktplats i Torrskogs älgjaktslag, möjlighet att jaga småvilt på egen mark, närhet till fridfull vandringsled med mycket bär och svamp samt avkopplande utsikt över grannens betande hästar. Har du elbil kan du enkelt ladda den vid husets 16amp laddningskontakt, fiber finns anslutet och det bästa av två världar kan mötas med dagens modernitet och dåtidens lugn. Njut av äpplen, vinbär och plommon till fikat och låt naturens lugn sätta prägel på dagen. Fastigheten ligger inom kort avstånd från Värmland. Varmt välkomna att uppleva denna idylliska röda stuga med vita knutar på den dalsländska landsbygden!

Intresseanmälan

Säljarnas egna ord

Det er først og fremst beliggenheten, utendørsområdet og stemningen som vi finner perfekt. Vi har benyttet huset som fritidsbolig, men her er alt som behøves for permanent boende.
Huset er midt i natur og dyreliv, fuglesang og humlesurr. Flott turterreng både sommer og vinter. Store mengder bær og sopp. Elg, villsvin, hare og rådyr. Og en plass på det lokale elgjaktlaget. Vi feller bjørk og osp i egen skog – førsteklasses ved for hovedvarmekilden i huset, en skikkelig ”vedspis” med keramisk topp. Slow cooking and slow living!
Det er et aktivt nærmiljø med entusiastiske ildsjeler. Mikrobryggeri, fredagsbadstue, kirkekor, vandringsled -for å nevne noe. Og, nærmeste nabo har fire hester på stallen.

PS: Vi kjører bilen helt fram, og har en egen 16A-kurs for lading av elbil.

 

Information för dig som är norsk intressent:

Beliggenhet: Innlandet
Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
Eieform: Eiet/Selveier
Tomteareal: 81 mål

Fastigheten erbjuder

  • Fiber och laddningskontakt för elbil
  • Totalrenovering gjord av lokala hantverkare
  • Jaktplats i Torrskogs älgjaktslag
  • Jakt av småvilt på egen mark
  • Högt och fridfullt läge
  • 4 Ha åkermark och 3 Ha skogsmark

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in! Vid beträdande av hallen möter en ljus och fräsch interiör med härligt ljusinsläpp och behaglig luftighet. Rummet är inrett med praktiskt plastklinkergolv från Ikea, väggar målade i en ljusgrå nyans och vitt paneltak. Här finns gott om plats för hatthylla och skoställ samt ytterligare önskvärt möblemang.

WC/Tvättstuga – Från hallen nås en kombinerad tvättstuga och WC. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, målade väggar och vitt paneltak samt är försett med toalettstol, tvättho, mindre tvättmaskin, varmvattenberedare och hydroforpump för vattentillförseln.

Kök – Via glasdörren från den intilliggande hallen uppdagas ett härligt kök med stor karaktär där såväl familj som vänner kan trivas. Rummet har en härlig mix av stilren modernitet och bevarad karaktär med de vackra timmerstockarna längsmed väggarna. Här hittas en vidsträckt arbetsbänk, välplanerad förvaring och en central plats i rummet för sällskapet att slå sig ner vid matbordet för att hålla kocken sällskap. Den trevliga vedspisen med keramisk topp från Viking (80cm) erbjuder både möjlighet för matlagning vid behov och samtidigt stämningsfull värmekälla om kylan kryper inpå. Rummet är inrett med vackert Tarkettgolv med inspiration av marockanskt kakel som tillför en konstnärlig känsla till utrymmet, målade väggar och timmerstockar samt vitt paneltak. Köksinredningen (Ikea) är välplanerad med djupa lådor och smarta funktioner, vitvarorna kommer från Whirlpool (Ikea 2016) och består av inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin (50cm), fläkt samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum – Med en öppen planlösning till intilliggande kök återfinns ett trevligt vardagsrum med gott ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp och gästerna kan med enkelhet förflytta sig från middagsbordet och inta en avslappnad position i soffan. Om solen skiner kan lätta steg tas genom dubbeldörrarna ut på den stora altanen i väst där både utsikt och frihet kan avnjutas i stillhet! Rummet är inrett likt intilliggande kök med Tarkettgolv i marockansk stil, en kombination av målade timmerväggar och tapeter samt vitt paneltak.

 

Övre plan

Hall – Den rymliga trappan målad i behagligt duvblå nyans leder vidare upp till det övre våningsplanet, blicken leds vidare upp mot de underbara takbjälkarna som sätter stor karaktär till utrymmet. Väl uppe beträds det ursprungliga trägolvet som tagits tillvara från byggnadsåret och målats i en vit nyans. Rummet är i övrigt målat i en behaglig grå kulör med vitmålat tak. Den rustika kistan som finns placerad i rummet följer med i försäljningen för att skänka glädje och nytta till nästa ägare. I rummet återfinns en fastskruvad inspektionslucka till loftet.

Sovrum – I byggnadens västra ände hittas det första, och största, sovrummet. Här bjuder den befriande takhöjden upp till nock på det första intrycket. Rummet är inrett i behaglig färgkombination att både vakna upp i samt att somna till med målat originalträgolv, tapeter med djur som skapar en samhörighet med naturen utanför fönstret samt vitmålat tak. Här finns gott om plats för dubbelsängen och första vyn för dagen sker ut genom de två fönstren som avspeglar den rofyllda naturen utanför husknuten.

Badrum – Nyrenoverat badrum med stilrent attribut och hög standard. Ytskikten är inredda med Fibo Tresboskivor med betongkaraktär på väggarna, våtrumsmatta på golv föreställande släta stenar i samma färgsättning som på väggarna samt vitmålat tak. Det sneda taket sätter härlig karaktär till utrymmet och vid handfatet återfinns ett större takfönster som vittnar om vädret för dagen. Den stora kommoden bjuder på gott om förvaring av såväl handdukar som hygienartiklar och har en modern design med röda, högglansiga lådfronter. I övrigt är badrummet försett med vägghängd toalett, duschnisch och fläkt.

Sovrum – I byggnadens östra del hittas ett mindre sovrum som även detta bjuder på en tilltagen takhöjd som skapar luftighet till rummet. Vidare har detta inretts med målat originalträgolv, vackra ljusa tapeter och vitmålat tak. Den sneda väggen skapar karaktär till utrymmet och sprider en omfamnande känsla.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt sovrum återfinns ett spegelvänt sovrum likt det andra. Rummet är inrett med målat originalträgolv, vackra ljusa tapeter och vitmålat tak. Rummet är lagom stort för en enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang.

Övriga byggnader

Gammal ladugård – Den gamla ladugården har uppmätts till ca 170 kvadratmeter och inhyser gammalt material som kan kvarlämnas vid försäljningen.

Jordkällare – På tomten hittas en jordkällare om ca 10 kvadratmeter.

Soldatstuga – Invid bostadshuset ligger en gammal soldatstuga i sämre skick, ej bebolig.

Snickarbod/Vedbod – En kombinerad snickarbod/vedbod om ca 12 kvadratmeter.

Övriga upplysningar

Permanentboende – Fritidshuset är vinterbonat och kan om önskvärt även nyttjas som permanentboende. Vid permanentboende bör infiltration installeras till 3-kammarbrunnen och vattentillförseln ses över då vattenmängden i brunnen kan sina under sommartid.

Djupborrning av brunn – Säljarna rekommenderar att borra en ny brunn om fastigheten ska nyttjas som permanentboende. De har fått offert av Dals Brunnsborrning i Nössemark på 60.000kr för borrning och en prisuppgift från Elinstallationer i Bengtsfors AB på ca 3.500kr för uppkoppling.

Renoveringar – Stugan genomgick en omfattande totalrenovering under tidsperioden mars 2015 – augusti 2016 där samtliga renoveringar har utförts av lokala hantverkare. Taket är helt nytt under inkl. takstolar och gamla lertegelpannor från 1900 har varsamts valts ut för att passa bostadens karaktär.

Fiber – Fiber finns anslutet till fastigheten och ligger inom området för Torrskog fiberförening.

Laddningskontakt till elbil – En 16amp laddningskontakt för elbil finns installerat.

Jakträtt – Till fastigheten följer jakträtt med en plats i Torrskogs älgjaktslag samt möjlighet att jaga småvilt på egen mark. Enligt säljarens upplysningar finns gott om älg, vildsvin, hare och rådjur på marken.

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Skog – Enkelt värdeutlåtande om skog utförd av Andersson Skog 2019-02-02 finns tillgänglig. Se separat dokument.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Bengtsfors FLOLANDA GA:5
fnr_140835230

Fastigheten ligger nära gräsen till Värmland.

Hestegård, Hästgård, Torp, Småbruk, Badstue, Badstu

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
498000 kr
Tomt
125000 kr
Totalt
858000 kr
Taxeringsår
2019
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
761000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Torpargrund/Betong
Stomme
Timmer
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Lertegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis
Fönster
2-glas (energiglas) och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Grävd brunn. Trekammarbrunn
Uppvärmning
Direktverkande el

Renhållningskostnaden avser årsavgiften för fritidshus. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Kostnaden för vägsamfällighet avser fritidshus och faktureras 500 kr ca vart 5 år. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 6 435 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
933 kr/månad
Sotning
50 kr/månad
Samfällighet
42 kr/månad
Renhållning
45 kr/månad
Försäkring
292 kr/månad
TV-anläggning/internet
402 kr/månad
Total driftskostnad
1362 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Gullbrandsbyn Björken, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.