Sjönära hästgård med renoverat bostadshus!

Utgångspris 2 995 000 kr · Gottarsbyn 10, Bengtsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
2 300 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till en sjönära hästgård i Gottarsbyn, beläget ca 10 minuter norr om Bengtsfors. Här återfinns harmonisk sjöutsikt och dubbla sjölägen, fastigheten består av ca 13 Ha i ett skifte och sträcker sig mellan Fillingsjön och Orsbytjärnet med plats för både häst- och fårhagar. Bostadshuset består av 6 rum och kök varav fyra möjliga sovrum, i dagsläget är planlösningen disponerad på tre vardagsrum, två sovrum, kök med intilliggande matsal, tvättstuga samt badrum på båda plan. På fastigheten återfinns fräscha ekonomibyggnader och ett väl omhändertaget stall med tre nya boxar (placerad i den gamla ladugården) och plats för både hästar, höns och får. Fastigheten ligger belägen på en historisk plats i Gottarsbyn med Ärtemarks första skola bevarad och numera ombyggt till garage. Välkomna till en idyll med gott om plats för såväl människor som djur!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

 • Jakträtt med en plats i Tegane-Gottarsbyn jaktlag
 • Ekonomibyggnader med möjlighet till djurhållning
 • Sjöutsikt över Fillingsjön och Orsbytjärnet
 • Nyrenoverade ytskikt invändigt och utvändigt
 • Nytt avlopp, VVS och elledningar
 • Nya 3-glasfönster i nästan hela bostadshuset

Bostadshus

Entréplan

Hall – Genom klassiska dubbeldörrar välkomnar en ljus och fräsch hall med moderna materialval. Rummet är inrett med stilrent skiffer sten på golvet, grå tapeter och vitmålade plankor i tak. Vidare från hallen nås ett rymligt och renoverat badrum, ett otroligt hemtrevligt kök, ett av bostadens tre vardagsrum samt trappan upp till övre plan. Rummet berikas även med bevarade äldre spegeldörrar som tillför historisk karaktär från byggnadsåret 1892.

Badrum – Beläget mitt emot hallens vackra dubbeldörrar återfinns ett rymligt badrum. Materialvalen är mycket fräscha och stilrena, golvet är beklätt med mörkt klinkergolv berikat med elgolvvärme som tinar frusna fötter på morgonkvisten, helkaklade väggar med dekorativa detaljplattor i silver samt vitmålat tak. Badrummet är försett med frånluftsfläkt, dusch, toalettstol samt handfat med förvaringsmöjligheter. 

Kök – Välkommen in i ett mycket hemtrevligt kök renoverat med kärlek och eftertanke. Kökets interiör och materialval går hand i hand med husets uttryck och lantliga belägenhet. Den nya köksinredningen är krämvit med fasade luckor och stilrena beslag, vitt kakel bakom diskbänken och mönstrade tapeter. Det vitlaserade trätaket besitter infällda spotlights vilket tillför modern och behaglig allmänbelysning till rummet och golvet är beklätt med en charmig plastmatta med caféliknande rutmönster. Bevarat från svunna tider och framtaget för beskådning är den gamla murstocken i tegel samt de rustika timmerbjälkarna, vilket bringar en mycket ombonad och trevlig känsla till rummet. Köket är försett med ny vedspis med glashäll (godkänd), elhäll och en diskret placerad fläkt i den gamla bevarade fläktkåpan. Bänkskivan vid spisen kommer ifrån lokala Thorns Stenhuggeri. Vidare återfinns kylskåp och frysskåp från Siemens, inbyggd ugn från Bosch samt diskmaskin från Bosch.

Groventré/tvättstuga – Genom en vacker mörkgrön ytterdörr och med direkt anslutning till köket beträds bostadens kombinerade groventré och tvättstuga. Här erbjuds gott om plats för avhängning av kläder och skor samt möjlighet att slänga de smutsiga ridkläderna direkt in i tvättmaskinen. Rummet är inrett med stilren klinkers försedd med behaglig elgolvvärme, vita tapeter och trätak. Vidare återfinns arbetsbänk med underskåp, tvättho samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. 

Matsal – Då köket öppnats upp till intilliggande matsal ges en härlig kontakt mellan rummen. Matsalen går genomgående i samma stil som köksinredningen och innehar likadana tapeter och vitlaserade tak, vidare återfinns ett charmigt trägolv och tapeterna kombineras med en vitmålad bröstpanel. I rummet finns en murad öppen spis (ej kontrollerad) som ger en hemtrevlig karaktär till rummet och är berikad med en dekorativ mässingsplåt.

Mindre vardagsrum – Vidare från matsalen nås ett mindre vardagsrum som även med fördel kan agera bibliotek eller kanske ett lyxigt sovrum, bara fantasin sätter gränser. Detta rum innehar en mycket härlig karaktär med klassiska tapeter i sekelskiftesstil i behagliga toner av beige och blått. Vidare är rummet berikat med en fantastiskt vacker kakelugn (ej kontrollerad) med dekorativ mässingsplåt som ger en härlig karaktär till utrymmet. Rummet är beklätt med vackert trägolv, vitmålade plankor i tak och en vitmålad fondvägg. Från rummet nås den stora uteplatsen i sydost som bjuder på sol från morgon till sen eftermiddag och med sina helglasade altandörrar sprider härligt dagsljus till utrymmet.

Altan – En mycket njutbar altan i sydöst, nybyggd under 2017-2018 och med en vacker vy över ägorna och avkopplande utsikt över Fillingsjön. Här strålar solen från morgon till sen eftermiddag och är mycket rymlig med plats för matgrupp, grill och solsängar.

Vardagsrum – Vidare nås ett vidsträckt vardagsrum med mycket hemtrevlig atmosfär. Rummet är beklätt med vackert plankgolv, stilrena tapeter i vitt med dekorativt pärlemormönster och vitmålade plankor i tak. I rummets hjärta återfinns ett härligt blickfång utöver det vanliga. En mycket gedigen och välarbetad murad spris där en kamin installerats, som tillför fantastisk värme och stämning med sina knastrande brasor. Här erbjuds mycket god möblerbarhet och plats för såväl matgrupp som soffgrupp och övrigt önskvärt möblemang. Med fyra stora fönster i tre olika väderstreck finns här ett mycket luftigt och ljust vardagsrum att tillgå!

 

Övre plan

Hall – Via en dekorativ halvmåneformad trappa med mycket charmigt räcke nås den övre hallen. Här återfinns god möblerbarhet och vidare ingång till övriga rum på övre plan. Från den stora balkongen i sydost kan många soltimmar avnjutas med oerhört vacker vy över Fillingsjön och de vackra dubbeldörrarna släpper in behagligt dagsljus till utrymmet. Rummet är inrett med vitmålat plankgolv, gråa tapeter som kombineras med en dekorativ fondvägg med grönskade växtlighet samt vita skivor i tak. Med direkt anslutning från hallen återfinns en vindsgarderob som bringar goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum – Från hallen och intilliggande sovrum nås ett rymligt vardagsrum med god möblerbarhet. Rummet är inrett med vackert trägolv, stilrent mönstrade tapeter och vita skivor i tak. Med anslutning från vardagsrummet nås en vindsgarderob som bringar god förvaring samt en vidare ingång till övre planets badrum. Rummet är mycket omfångsrikt med möjlighet att även nyttjas som sovrum ifall önskan om extra utrymme önskas.

Badrum – Med direkt anslutning till övre planets vardagsrum återfinns här ett lagom stort badrum. Rummet är inrett med våtrumsmatta på golvet samt träpanel på väggar och tak samt är försett med duschkabin, handfat, toalett och en ny varmvattenberedare á 200 liter. Snedtaket tillför härlig karaktär till utrymmet och det lilla fönstret bringar gott ljusinsläpp.

Sovrum – Med vidare steg nås övre planets första sovrum som även har anslutning till sovrum nummer två. Rummet är inrett med vackert mörkt plankgolv, klassiskt randiga tapeter i ljus färgsättning samt vita skivor i tak. Vidare återfinns en stor öppen spis (ej kontrollerad) som ger en hemtrevlig karaktär till utrymmet. Rummet har god plats för dubbelsäng och även exempelvis garderob, byrå eller skrivbord.

Sovrum – Vidare återfinns ytterligare ett sovrum som även nås direkt ifrån övre hallen. Rummet är inrett med vackert plankgolv, ljusgrå tapeter och vita skivor i tak. Rummet har god möblerbarhet och utöver plats för dubbelsäng finns även här plats för ytterligare möblemang. Rummet erbjuder även en vindsgarderob för ytterligare förvaring samt en fotogenkamin (aldrig testad).

Övriga byggnader

Garage – Ett garage med mycket historia. Under 1894 och framåt agerade denna lilla byggnad Ärtemarks första skola, den hade under denna tidsperiod en tillbyggd farstu och uppkom efter att en annan byggnad delats i två. Förr fylldes denna byggnad med kunskap, idag kan den fyllas med en bil samt tillhörande verktyg och redskap. Byggnaden har fått nytt tak samt brädfodring och målats om under 2017/2018.

Vedbod – I anslutning till garagebyggnaden återfinns en fristående vedbod med gott om utrymme för förvaring.

Föredetta sädesmagasin – På fastigheten återfinns en före detta sädesmagain numera renoverad med ny brädfodring runt om nästan hela byggnaden, nya fönster och indragit el. Här finns mycket möjligheter för den som vill renovera huset vidare för att skapa en charmig gäststuga, utöka förvaringsmöjligheter eller varför inte omvandla till kontor eller ateljé? Bygganden är rödmålad och går i stil med övriga ekonomibyggnader runt omkring.

Ladugård – Vidare till den stora ladugården uppdelad i sju sektioner med mångfaldiga syften. Byggnaden har delvis ny brädfodring, delvis nytt plåttak och är försedd med el i hela byggnaden. Ladugården är uppdelad i ett större fårstall med gammalt betonggolv, en sektion avsedd för höns samt ett intilliggande förråd. Vidare återfinns ett större häststall med ny betongplatta, tre nya boxar och vatten. I direkt anslutning till häststallet återfinns en sektion för förvaring av hö, ett mindre förråd med trägolv samt en större förrådsdel i söder.

Uteplats – Beläget mellan bostadshus och ladugårdens södra ände återfinns en fristående uteplats med god plats för en matgrupp där uppiggande solstrålar värmer dagen lång.

Renoveringar

När fastigheten förvärvades under 2011 blev säljaren informerad av föregående ägare att taket byttes under början av 2000-talet. Följande renoveringar har utförts sedan 2011:

Bostadshus

 • Ny brädfodring nästan hela huset och målat med Demidekk (2 strykningar)
 • Tilläggsisolerat 45 mm – alla ytterväggarna i hela huset inifrån (förutom i köket)
 • Installation av nya fönster samt renovering av några fönster
 • Tilläggsisolering av vind
 • Byggt 2 nya altaner
 • Öppnat upp golv i kök, stora ingången/hallen, badrum, tvättstugan och byte av isolering i golvet, byte av bjälklag och bärlingarna samt lagt nytt ytskikt
 • Nytt avlopp/vvs i hela huset (LM Rörtjänst)
 • Nya elledningar och elcentral (behörig elektriker)
 • Tvättstugan och Wc renoverade med golvvärme
 • Renoverat kök
 • Ny varmvattenberedare 200L
 • Ny avloppsbrunn med infiltrationsbädd
 • Några nya oljefyllda element (övre plan)
 • Installation av luft-luft värmepump

 

Sädesmagasin

 • Byte nästan all beklädnad (brädfodring)
 • Nya fönster
 • Ny El-central med 3-fas

 

Garage

 • Nytt tak med underlag

 

Ladugård

 • Ny el-ledningar och central
 • Delvis ny brädfodring (ca 30%)
 • Nytt plåttak på halva taket
 • Nygjutit stallgolv
 • Monterad 3 hästboxar med vatten

Övriga upplysningar

Jakträtt – Fastigheten har jakträtt med en plats i Tegane-Gottarsbyn jaktlag.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Avverkningsrätt – En gammal avverkningsrätt till förmån för Södra Skogsägarna ekonomisk förening finns inskrivit på fastigheten. Enligt avverkningsavtalet löpte avverkningstiden ut 2012-06-11. Södra Skogsägarna har kontaktats ang. dödning av inteckningen eftersom avverkningstiden har löpt ut.

Lantmäteriförrättning vägsamfällighet – Det finns ett pågående lantmäteri arrende gällande uppbyggnad av vägsamfällighet i området där Bengtsfors GOTTARSBYN 1:21. Ärendet har tilldelats nummer O17787.

Fornlämning – Fornlämning finns på fastigheten.

Servitut

NYTTJANDERÄTT AVVERKNINGSRÄTT, Last
1, 2010-10-06

Avtalsservitut kraftledning, Last
15-IM6-83/2241 – 1, 1983-06-01

Avtalsservitut kraftledning, Last
15-IM6-83/1891 – 1, 1983-05-04

Avtalsservitut kraftledning, Last
15-IM6-82/5903 – 1, 1982-12-22

Avtalsservitut kraftledning, Last
1460IM-14/4339 – 1, 2014-02-14

Avtalsservitut kraftledning, Last
1460IM-13/29978 – 1, 2013-09-19

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
157
Utförd
2018-07-16
Taxeringsvärde
Byggnad
711000 kr
Tomt
125000 kr
Totalt
1335000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
2025000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Murad
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
vedspis, kamin, öppen spis (ej kontrollerad),
Fönster
3-glas och 2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Godkänd trekammarbrunn med infiltration.
Uppvärmning
Direktverkande el, luft-luft värmepump

I kostnaden för värme ingår 10 m3 bed à pris 450 kr. Uppvärmning ingår även i kostanden för el. Renhållning avser årsavgfiten, 76 kr per tömning tillkommer.

Värme
375 kr/månad
El
1567 kr/månad
Vatten/Avlopp
56 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
646 kr/månad
Total driftskostnad
2768 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Gottarsbyn 10, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.