Rymlig tvåplansvilla med stor trädgård!

Utgångspris 595 000 kr · Hasselbacken 1, Bäckefors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna gedigna 40-talsvilla med stor och lättskött tomt. Här hittas vackra detaljer som varsamt bevarats från den ursprungliga inredningen, låt den stilfulla fiskbensparketten och den härliga öppna spisen sätta prägel på vardagsrummet och njut av ljusflödet från många stora fönster i alla väderstreck. Byggnaden nyttjades ursprungligen som läkarbostad till Dalslands Sjukhus men har under senare år agerat kontorslokal och utrymme för dagverksamhet, planlösningen är dock fortsatt optimerad för att med enkelhet ska kunna nyttja som enbostadshus. Här erbjuds uppvärmning med bergvärme, lummig och lättskött trädgård samt fridfull utsikt över intilliggande åkermark. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder

  • Uppvärmning med bergvärme från IVT (2003)
  • Vacker fiskbensparkett
  • Rymlig tomt om 2737 kvadratmeter
  • Garage med plats till en bil
  • Upp till fem möjliga sovrum

Planlösning

Hall – Välkommen in! Innanför ytterdörren möter en rymlig hall med gott om utrymme till förvaring av ytterkläderna. Rummet upplevs mycket ljust och trevligt och får stora mängder ljusinsläpp från fönster och dörr i väst. Hallen inhyser trappa till övre plan samt är inrett med praktisk plastmatta i beige nyans, vitmålade vävtapeter och vitmålat tak.

Vardagsrum – Ett par steg in i bostaden beträds det vidsträckta vardagsrummet med otrolig rymd, stilfulla och vackert bevarade materialval och fantastiskt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Den otroliga fiskbensparketten sätter underbar karaktär till rummet tillsammans med den stora öppna spisen som tar sin välförtjänta plats centralt i vardagsrummet. Här finns gott om utrymme att möblera med flera möblemang så som förslagsvis en mysig soffgrupp och trivsam läshörna. Från vardagsrummet leder pardörrar vidare ut till stenlagd uteplats i öst vilket trivsamt omfamnas av trädgårdens grönska. Den vackra fiskbensparketten kombineras med randiga tapeter i sober beige nyans och vita skivor i tak.

Matsal – I fil med vardagsrummet öppnar den rymliga matsalen upp. Här erbjuds utrymme för många timmars socialisering över en god bit mat! Matsalen går i stil med intilliggande vardagsrum och bekläds av vacker fiskbensparkett, beigea tapeter och vitmålat tak samt får behagligt ljusinsläpp från stort fönster i öst.

Kök – Bakom praktiska skjutdörrar gömmer sig köket där förberedelse av middagen sker endast ett par steg från matsalen vilket underlättar såväl för dukning som servering. Rummet är ljust och neutralt inrett i vit kulör med kontrasterande plastmatta i kork. Utanför fönstren vilar en stilla utsikt över trädgården både i norr och öst vilket är ett trivsamt inslag vid middagsförberedelserna. Köket är utrustat med spis från Husqvarna, kombinerad kyl/frys från Electrolux samt diskmaskin från Electrolux.

WC – I anslutning till köket hittas entréplanets WC. Utrymmet är rymligt och erbjuder gott om plats för fristående förvaringsmöblemang om önskvärt, i övrigt är rummet försett med toalettstol och handfat samt är inrett med blå plastmatta på golv, vitmålade vävtapeter och vitmålat tak.

Rum – Ett större rum med gott om ljusinsläpp från fönster i både norr och väst. Rummet är inrett med mörkblå plastmatta vilket kombineras med beigea tapeter och vitmålat tak.

Hall – Vidare hittas ytterligare en hall vilket erbjuder utgång till trädgården i norr samt trappa upp till övre plan. Rummet är inrett med vitmålade vävtapeter, plastmatta och vitmålat tak.

 

Övre plan

Hall – Från senast nämnd hall beträds den första delen av det övre våningsplanet.

Rum – Först upp på övre plan hittas ett stort rum med gott om ljusinsläpp från tre fönster vilket ramas in av vackra fönsterbrädor i sten. Rummet är inrett med blå plastmatta, vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak. Från rummet nås en större städskåp med vask.

WC – Lagom stor WC med klinkers på golv samt halvkaklade vita väggar vilket kombineras med vitmålade vävtapeter. Utrymmet är inrett med toalettstol och handfat.

Sovrum – Vidare hittas ytterligare ett rum som med fördel kan nyttjas som sovrum. Utrymmet berikas av gott ljusinsläpp från större fönster i två väderstreck samt erbjuder goda förvaringsmöjligheter i mindre klädkammare med fönster. Sovrummet är inrett med blå plastmatta, beigemålade vävtapeter och vita skivor i tak.

Städskrubb – Större potentiell städskrubb med goda förvaringsmöjligheter och avlopp, även möjlighet att installera vask finns. Rummet är inrett med blå våtrumsmatta på golv, mönstrade våtrumsväggar i blå nyans samt vitmålat tak.

Hall – Med ytterligare steg beträds det övre våningsplanets andra del. Nämnd hall nås även via trappa från huvudingången i väst. Här öppnar ett större utrymme upp vilket leder vidare till såväl badrum som ytterligare sovrum.

Badrum – Ett ljust och fräscht utrymme i sober färgskala. Rummet är inrett med grå våtrumsmatta på golv vilket kombineras med vita halvkaklade väggar, vävtapeter och vitmålat tak. I utrymmet hittas toalettstol, handfat och dusch samt två fönster vilket bjuder på gott om ljusinsläpp från väst.

Rum – Vidare hittas ytterligare ett ljust och trivsamt sovrum med goda förvaringsmöjligheter i fem platsbyggda garderober. Rummet är inrett med beige plastmatta, beigea tapeter och vita skivor i tak.

Rum – Ett stort och luftigt utrymme med möjlighet att dela av till två rum om behov finns. Rummet kan med fördel nyttjas som allrum och erbjuder då gott om plats för soffgruppen. Golvet är beklätt med plastmatta i både blått och beige vilket tydligt visar vart rummet med enkelhet kan delas av, beigea tapeter och vita skivor i tak. Altandörren som hittas i utrymmet kan enkelt öppnas upp mot en fransk balkong vilket både bjuder in frisk luft och erbjuder plats för vädring av exempelvis sängkläderna.

Vind – Från övre hallen hittas dörren vilket inhyser trappan upp till vinden. Vindsutrymmet är försett med trägolv och inhyser proppskåp, bortkopplat expansionskärl och 2st ventilationsaggregat.

 

Källarplan

Hall – Vidare ner på källarplan möter ett större förrådsutrymme/hall inrett med betong på golv, väggar och tak. Rummet leder vidare till övriga utrymmen på källarplan samt inhyser ett mindre förrådsutrymme med hyllplan i ena hörnet.

Rum – Till vänster från tidigare nämnt rum beträds nästa utrymme, även här finns goda förvaringsmöjligheter såväl i själva rummet som under källartrappan. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt försett med 3-fasuttag vilket möjliggör att inreda förslagsvis ett hobbyrum/verkstad.

Tvättstuga – Rakt fram från tidigare nämnd hall beträds den rymliga tvättstugan. Rummet är inrett likt övriga med målad betong på golv, väggar och tak samt är försett med tvättho och tvättmaskin från Electrolux. Vattenmätare ej bytt, se ytterligare information under övriga upplysningar.

Pannrum – Innanför tvättstugan hittas pannrummet. Även detta utrymme är rymligt och inrett med målad betong på golv, väggar och tak. Här hittas bergvärmepump från IVT 2003.

Övriga utrymmen

Garage – Med placering i källarplan på huset hittas garaget vilket erbjuder plats för en bil. Garaget nås via uppfarten i söder och är inredd med betong på golv, väggar och tak samt är försedd med vatten och vask.

Övriga upplysningar

Obebott – Fastigheten har varit obebodd under de senaste 10 åren, grundvärme har alltid stått på omkring 10 grader. Byggnaden nyttjades från början som läkarbostad men har under senare år använts som kontorslokal och utrymme för dagverksamhet.

Taxeringskod – Fastigheten är för närvarande taxerad som 823 – Specialenhet, Vårdbyggnad. Köparen åtar sig att ansöka om ny taxeringskod hos Skatteverket efter förvärv. Information om fastighetens bo- och biarea saknas hos Skatteverket eftersom fastigheten är taxerad som specialenhet.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Eldstäder – Inga sotarprotokoll finns registrerad hos Sotar’n på Dal. Eldstäderna behöver kollas av sotaren innan de återtas i bruk.

Dränering – Hög fuktighet och viss påväxt misstänks finnas i källarutrymme. Byggnadens dränering misstänks vara gammalt.

Fornlämning (stenkammargrav) finns på fastigheten.

Driftkostnader – Relevanta driftskostnader saknas för fastigheten eftersom den har stått tomt under längre tid. Enligt VGR var elförbrukningen för år 2019 5200 kWh med en inomhustemperatur på 17 grader vintertid. Under år 2009 var elförbrukningen 20.000 kWh och under år 2019 var det 23.500 kWh. Schablonbelopp har angetts för VA och försäkring.

Fornlämning

Fornlämning
Akt: L1966:3045
Registrerat: 2006-10-22

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
kr
Totalt
kr
Taxeringsår
2019
Taxeringskod
823
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Grund
Källare
Grundmur
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekaniskt till- och frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Uppvärmning
Bergvärme

Fastigheten har inte använts under flera års tid men har varit uppvärmt till 17 grader vintertid. Varmvattenberedaren har varit avstängd och väldigt lite hushållsel har använts. När byggnaden återtas i bruk kommer driftskostnader för el och vatten/avlopp att stiga. Schablonbelopp på 7500 kr har använts i angivna driftskostnader. Byggnaden ägs av Västra Götalands Regionen och är försäkrad därefter. Schablonbelopp på 5500 kr för villaförsäkring har använts i angivna driftskostnader. Fastigheten saknar taxeringsvärde eftersom det är taxerad som specialenhet. Nästa ägare bör räkna med att den kommunala fastighetsavgiften beslutas av Skatteverket och läggs på inkomstdeklarationen. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer.

El
896 kr/månad
Vatten/Avlopp
625 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
458 kr/månad
Total driftskostnad
2069 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Hasselbacken 1, Bäckefors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.