Rymlig familjevilla i eftertraktat område!

Utgångspris 1 495 000 kr · Övre Solhemsgatan 5, Bengtsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
1 350 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns en sällsynt chans att förvärva en otroligt trivsam villa på eftertraktade Övre Solhemsgatan. Här erbjuds utrymme för hela familjen såväl inomhus i den rymliga villan med en boarea om 200 kvadratmeter, på uteplatserna där solen kan avnjutas i flera väderstreck och i den mysiga och ombonade trädgården. Bostaden erbjuder bland annat minst fyra sovrum, stora sällskapsytor och badrum på båda våningsplan. Bostaden har de senaste 20 åren löpande renoverats och byggts till för att med tiden bli ett rymligt och familjevänligt boende med fräscha materialval och stor hemtrevnad. Fastigheten uppvärms med bergvärme, har nytt betongtegeltak från ca 2012 och fiber finns inkopplat. Varmt välkomna att uppleva denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bergvärme, fiber och nytt tak
  • Minst fyra sovrum och stora sällskapsytor
  • Fräscha ytskikt
  • Uteplats och uterum med sjöutsikt

Planlösning

Entréplan

Hall – Beläget på bostadens nordöstra långsida hittas en trivsam uteplats för den mindre möbelgruppen där morgonkaffet kan avnjutas i stillhet. Via uteplatsen beträds hallen vilket inhyser goda förvaringsmöjligheter i garderob med spegeldörrar, trappan upp till övre plan samt vidare ingång mot bostadens mer centrala del. Den yttre hallen är inredd med praktiskt klinkergolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

Inre hall – Med ett par lätta steg beträds den inre hallen vilket leder vidare till köket på höger hand, det rymliga vardagsrummet rakt fram samt två sovrum och badrum till vänster. I den inre hallen erbjuds goda ytor för fristående möblemang och är inrett med parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

Badrum – Med belägenhet i den inre hallen hittas ett lagom stort badrum. Det helkaklade utrymmet renoverades 2011 och har klassiskt svartvit-rutigt golv försett med behaglig elgolvvärme, vita kakelplattor på väggarna och vita skivor i tak med infällda spotlights. Rummet är försett med toalettstol, handfat, spegelskåp och dusch.

Kök – Välkommen in i ett otroligt arbetsvänligt och hemtrevligt kök med gott om förvaringsmöjligheter och utrymme för matlagningen. Köket renoverades omkring år 2000 och har en trivsam köksinredning i massivt körsbär med fasade luckor, ljus bänkskiva och vitt kakel på väggarna. I övrigt är rummet inrett med praktisk klinkers i behaglig beige nyans, vitmålade vävtapeter och vitmålat tak. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, diskmaskin, ugn från Cylinda samt fullstort kylskåp och frysskåp. Köket knyts naturligt samman med intilliggande matsal genom köksön som praktiskt avdelar rummen och tillför ytterligare förvaring, frukostplats och serveringsyta till middagsbjudningen.

Matsal – Innanför köket väntar en fantastiskt trivsam matsal med vackert stilfulla materialval och gott om utrymme för den större matgruppen med plats för många. Rummet har en öppen planlösning mot intilliggande vardagsrum och knyts naturligt samman med båda dessa utrymmen genom materialval, rymd och rörelsemöjlighet. Matsalen besmyckas av en vacker fiskbensparkett på golv, stilfulla vita tapeter med diskreta ränder och vita skivor i tak med infällda spotlights (ca 2010).

Vardagsrum – Beläget centralt vid bostadens sydvästra långsida hittas det vackra vardagsrummet. Här erbjuds en öppen spis med kassett att njuta av under kyligare dagar, skiner istället solen kan man med enkelhet beträda den rymliga altanen med uterum där sjöutsikten gör sällskap i ljuvliga sydväst. Vardagsrummet är inrett i stil med intilliggande matsal med vacker fiskbensparkett på golv, vita tapeter, vita skivor i tak med infällda spotlights och framför den öppna spisen ramar en stilfull svart marmorskiva in.

Uterum – I direkt anslutning till altanen hittas ett mycket trivsamt uterum vilket förlänger sommarmånaderna under både vår och höst. Här erbjuds en mysig yta att samlas på för umgänge, en stillsam plats för avkoppling med en god bok eller en naturlig plats att förflyttas till när sommarkvällarnas kyla tränger på. Här finns gott om utrymme för flera möblemang som såväl matplats och soffgrupp. Utanför de öppningsbara fönsterpartierna vilar en stillsam sjöutsikt som besmyckar rummet vilket i övrigt är inrett med vackert rustikt laminatgolv, liggande träpanel på väggar och plasttak vilket bjuder på njutbart ljusinsläpp.

Hall – Tillbaka in i huset beträds vidare en inre hall vilket leder vidare till två sovrum. Hallen är inredd med parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak. I utrymmet finns fyra stora garderober som kvarlämnas vid försäljning.

Sovrum – Vidare till den tillbyggda delen vilket tillfördes bostaden år 2000. Först ut hittas ett rymligt sovrum på höger hand vilket erbjuder gott om plats för dubbelsängen och i rummet hittas även en praktisk garderobsvägg vilket tillför otroligt bra förvaringsmöjligheter. Här berikas rummet av stora mängder behagligt ljusinsläpp från såväl fönster i sydöst som fönster och altandörr i sydväst. Genom altandörren beträds den rymliga altanen på framsidan av huset. Sovrummet är i övrigt inrett med laminatgolv, tapeter i stillsamt grön nyans och vitmålat tak.

Sovrum – På vänster hand i tidigare nämnd hall hittas entréplanets andra sovrum. Här erbjuds gott om utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang, utanför fönstret vilar en stilla och ostörd utsikt över trädgården och även i detta sovrum bjuds stora mängder behagligt dagsljusinsläpp in i rummet. Sovrummet är inrett med laminatgolv, tapeter med fondvägg och vitmålat tak samt fyra garderober.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp för den ljusa och fräscha trappan möter en möblerbar hall på övre plan. Här finns möjlighet att inreda kontorsplats eller maximera med ytterligare förvaringsmöblemang om behov finns. Rummet är inrett med laminatgolv, vita tapeter och ljust trätak.

Tv-rum – Ett mysigt tv-rum som med fördel även kan nyttjas som sovrum om behov finns. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och ljust trätak.

Sovrum – Ett trivsamt och ombonat sovrum med karaktäristiskt snedtak och gott om utrymme för enkelsäng och övrigt fristående möblemang. Rummet är inrett med laminatgolv, beigea tapeter på väggarna och ljust trätak. Från rummet nås en mindre lucka till sidovind.

Badrum – Ett stort och rymligt badrum med ljusa materialval, gott om ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter. Rummet är helkaklat med beige klinkergolv, vita kaklade väggar och ljust laserat trätak med takfönster. Badrummet renoverades omkring år 2000 och är inrett med stor kommod med förvaring, toalett och dusch med vikbara duschväggar och utrymme att sätta in badkar om så önskas.

Rum – Mitt i huset hittas ett stort allrum med gott om utrymme att inreda med förslagsvis soffgrupp, som spelrum eller kontor. Utanför fönstret avspeglas en ostörd sjöutsikt som bepryder väggarna i rummet vars övriga inredning består av laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak.

Sovrum – Med underbar luftighet med tak öppet upp till nock hittas övre våningsplanets rymliga sovrum. Här erbjuds en harmonisk plats för avkoppling och återhämtning, utrymme erbjuds för såväl dubbelsäng som enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och ljust trätak.

 

Källarplan

Matkällare – Större matkällare med plats för såväl saft som sylt.

Förråd – Ett praktiskt förrådsutrymme.

Pannrum – Centralt beläget på källarplan hittas pannrummet vilket inhyser bergvärmepumpen.

Tvättstuga – En större tvättstuga inredd med betong på golv, väggar och tak. I rummet hittas tvättmaskin från Bosch och vidare utgång till uppfarten.

Garage – Garage med plats till en bil, arbetsbänk och utrymme till förvaring av trädgårdsmaskinerna. Från garaget nås luckan vilket leder vidare till krypgrunden.

Övriga upplysningar

Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Renoveringar – ca 1995 – Badrum renoverades. 2000 – Fastigheten byggdes till med bland annat ytterligare sovrum, i samband med detta byggdes även takkupa. Köket renoverades och altan byggdes till i sydväst. 2007/2008 – Altan vid entrén byggdes. 2011 – Badrum på entréplan renoverades. Spotlights i tak installerades i matsal och vardagsrum. ca 2012 – Nytt betongtegeltak inkl. papp och läkt. Ca 2015 – Uterum byggdes. I övrigt har ytskikten renoverats löpande genom åren.

Sjövatten – Till fastigheten finns sjövatten draget, utmärkt för trädgårdsbevattning.

Fiber – Fiber finns inkopplat till fastigheten.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
C
Prestandavärde
83
Utförd
2020-07-24
Taxeringsvärde
Byggnad
923000 kr
Tomt
133000 kr
Totalt
1056000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
7
Totalt pantvärde
925000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongtegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med kassett
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 7920 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Kostnaden för samfällighet avser sjövatten.

El
2033 kr/månad
Vatten/Avlopp
681 kr/månad
Sotning
21 kr/månad
Samfällighet
33 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
553 kr/månad
Total driftskostnad
3412 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Övre Solhemsgatan 5, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.