Renoverad villa med oslagbart läge i Årbol!

Utgångspris 1 950 000 kr · Årbol Ed 2, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med fridfullt läge vid grusvägens slut möter denna sjönära villa med läge utöver det vanliga, här berikas fastigheten med oslagbar sjöutsikt i både nordöst och sydväst. Belägen i Årbol, endast 10 minuters bilfärd från centrala Bengtsfors, erbjuds ett renoverat och bekvämt boende med boyta om 108 kvadratmeter samt lika stor källare som disponeras på tre sovrum, stora sällskapsytor, två badrum/WC och det inglasade uterummet som enkelt öppnas upp och blir ett med intilliggande natur. Fastigheten karaktäriseras av dess lugna fridfullhet, glittrande vatten och stilla skog som sprider harmoni i hela kroppen och ger vardagen den guldkant många drömmer om. Fastigheten erbjuder hög standard med fiber, uppvärmning med jordvärme och flera 3-glasfönster samt har renoverats löpande de senaste åren med nytt kök (2017), uterum (2015) samt WC (2015) och i övrigt ljus och fräsch interiör. En underbar plats som måste upplevas, varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Vidsträckt sjöutsikt i två väderstreck
  • Uppvärmning med jordvärme
  • Löpande renoverat med bekväm standard
  • Fridfull omgivning för hela familjen

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in! Innanför ytterdörren möter en mycket ljus och fräsch hall i vinkel som leder vidare till samtliga utrymmen i bostaden. Interiören är mycket smakfull med mörkare laminatgolv, vita tapeter med diskreta ränder i pärlemorfärg samt vitmålat trätak. I rummet hittas städskåp intill den WC som ligger belägen på höger hand i hallen samt gott om utrymme för hatthylla, skoställ och övrigt önskvärt möblemang.

WC – Med ingång från hallen hittas denna ljusa och vackra WC som renoverats under 2015 och idag bjuder på ett härligt utrymme att vistas i. Rummet är inrett med laminatgolv, vit bröstpanel som kombineras med blommönstrad tapet i stilren färgsättning och vitmålat trätak. Genom det större insynsskyddade fönstret i nordöst sprids stora mängder dagsljus till rummet och i övrigt är utrymmet utrustat med toalettstol och handfat.

Sovrum – På vänster hand i hallen beträds bostadens första sovrum. Rummet är lagom stort för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som exempelvis skrivbord och förvaringsmöbel. I sovrummet hittas tre platsbyggda garderober som bjuder på gott om förvaringsmöjligheter, i övrigt är rummet inrett med ljus plastmatta, beigea tapeter med dekorativ blommig fondvägg i samma färgsättning och vita skivor i tak. 

Vardagsrum – Rakt fram från ytterdörren hittas det rymliga och väldigt hemtrevliga vardagsrummet. Här erbjuds mycket gott om plats för flera möblemang, vidare utgång till det inglasade uterummet och härlig sjöutsikt som uppdagas utanför fönstren. Rummet är inrett med klassiskt parkettgolv, vita tapeter i kombination med en svart fondvägg beklädd med blommönster och vita skivor i tak.

Uterum – Det inglasade uterummet från 2015 beläget i sydväst förlänger sommaren under såväl vår som höst. Här kan sena kvällar avnjutas i stillhet med den idylliska sjön som glittrar harmoniskt i bakgrunden. Utrymmet är lagom stort för loungegruppen och med enkla steg kan både trädgård och altan beträdas.

Badrum – Vidare längst korridoren i hallen hittas villans badrum. Rummet är inrett med mörkblå våtrumsmatta på golv, matchande våtrumstapet och vitmålad träpanel i tak. Rummet är försett med toalettstol, handfat och badkar samt ett fönster för behagligt dagsljusinsläpp.

Sovrum – Mitt emot tidigare nämnt badrum hittas det andra sovrummet, ett ljust och behagligt rum med vacker fondtapet som kombineras med i övrigt vita tapeter, ljus plastmatta på golv och vita skivor i tak. Här hittas en dubbelgarderob för goda förvaringsmöjligheter och rummet är lagom stort för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang.

Sovrum – Vidare beträds entréplanets största sovrum, ett harmoniskt utrymme för nedvarvning. Rummet är inrett med ljus plastmatta, vita tapeter med mörkgrå fondvägg och vita skivor i tak samt inhyser tre platsbyggda garderober. Från sovrummet kan altanen enkelt beträdas och den härliga morgonkoppen med kaffe kan avnjutas i ro från omvärlden.

Kök – I byggnadens norra hörn hittas det rymliga köket. Utrymmet renoverades 2017 och erbjuder ett ljust, arbetsvänligt och socialt utrymme för vänner och familj att umgås i. Köksinredningen från Ikea är vit med dekorativt fasade luckor, glaspartier som framhäver finservisen och försett med stilrena beslag i rostfritt stål, bakom arbetsytorna är väggarna kaklade med klassiskt liggande kakel och vitvarorna går i en rostfri nyans som matchar beslagen. Köket är försett med kombinerad kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin, i övrigt är rummet inrett med mörkt laminatgolv, vita tapeter på väggarna och vitmålad träpanel i tak samt erbjuder gott om plats för den större matgruppen.

 

Källarplan

Gillestuga – En trappa ner beträds en rymlig gillestuga med gott om plats till den stora soffan där många filmkvällar kan avnjutas. Rummet är inrett med trägolv samt vitmålad träpanel på väggar och tak. Den dekorativa öppna spisen kan sprida härlig stämning och värmande brasor om den tas i bruk (ej besiktigad).

Rum – Innanför gillestugan hittas ytterligare ett rum som med fördel kan nyttjas som lekrum, kontor eller som sovrum om behov finns. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter som kontrasterar med en mörkbrun fondvägg och vita skivor i tak. I rummet hittas två platsbyggda garderober och i övrigt mycket gott om utrymme för önskvärd möblering.

Rum – Vidare från tidigare nämnt rum hittas ett lika stort utrymme som även detta kan nyttjas som sovrum eller förslagsvis förvaringsutrymme. Rummet är inrett med plastmatta på golv, tapeter och vita skivor i tak. Även här hittas två platsbyggda garderober för god förvaring. 

Tvättstuga – Vidare mot byggnadens nordvästra del hittas den rymliga tvättstugan som bjuder på gott om plats för sortering, vikning och hängning av tvätt. Utrymmet är inrett med våtrumsmatta på golv, mönstrade våtrumstapeter och vita skivor i tak. Från tvättstugan nås pannrum, förråd och bastu (aggregat fattas). Tvättstugan är försedd med tvättmaskin från Cylinda, torktumlare från Electro Helios, tvättho och dusch.

Pannrum – Via tvättstugan nås pannrummet som inhyser jordvärmepannan från Nibe (ca 2002) samt vedpannan som fortfarande är inkopplad men ej används. I övrigt hittas även en ackumulatortank och den gamla oljetanken (tömd).

Hall – På tvättstugans högra hand hittas en större hall som leder vidare till garaget. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, en kombination av målade väggar och träpanel samt vitmålat tak. I utrymmet hittas matkällare och klädkammare samt fristående kylskåp och frysskåp som kvarlämnas vid försäljning.

Garage – Vidare från hallen på källarplan nås garaget. Utrymmet är inrett med betonggolv och erbjuder plats för en bil samt exempelvis gräsklippare och arbetsbänk.

Övriga upplysningar:

Fiber – Fastigheten är försedd med fiber och ligger inom området för Ärtemark Fiberförening.

Strandskydd – Fastigheten ligger inom strandskyddat området vilket innebär att strandskyddsdispens måste sökas för om-, till-, och nybyggnad.

Säljarnas egna ord

Platsen går inte att beskriva med ord, den måste upplevas!

Servitut

Officialservitut väg avloppsledning vattenledning, Förmån
15-ÄRT-755 – 1

Avtalsservitut väg, Förmån
1460IM-08/33634 – 1, 2008-10-01

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
C
Prestandavärde
76
Utförd
2019-06-19
Taxeringsvärde
Byggnad
693000 kr
Tomt
321000 kr
Totalt
1014000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
801100 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel/Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis och kamin (ej godkända)
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Trekammarbrunn.
Uppvärmning
Jordvärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 7.605 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Avgiften för fiber är 401kr/månaden.

El
1739 kr/månad
Vatten/Avlopp
67 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
375 kr/månad
Total driftskostnad
2310 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Årbol Ed 2, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.