Renoverad villa med bergvärme i Billingsfors!

Utgångspris 700 000 kr · Nedre terrassgatan 41, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

På lugna Nedre Terrassgatan ligger detta otroligt charmiga 1½planshus med karaktäristiskt ljusa och välbekanta detaljer från 1940-talet. Villan erbjuder välbevarade materialval så som slipade trägolv och vackra innerdörrar som tillför stor karaktär till bostaden. Under kyliga höstkvällar kan kaminen i vardagsrummet sprida värme och harmoni till stunder där härliga nya minnen skapas. Entréplanet bjuder på praktisk planlösning med de sociala ytorna placerade med enkel åtkomst, fyra möjliga sovrum är samlade på övre plan och badrum återfinns på båda våningsplan. Den stora trädgården med många soltimmar kan avnjutas tillsammans med en hänförande sjöutsikt över Laxsjöns blå vatten och centrala bekvämligheter återfinns inom gångavstånd. Centralorten Bengtsfors ligger mindre än 10 minuters bilresa bort med ytterligare utbud av butiker och restauranger.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Kostnadseffektiv uppvärmning i form av bergvärme
  • Nyrenoverat och stilrent kök
  • Hänförande sjöutsikt över vackra Laxsjön
  • Nya 3-glasfönster med dekorativa spröjs

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en mycket rymlig hall med goda ytor för avhängning av ytterkläder. Rummet är berikat med stilrent klinkergolv som försetts med behaglig elgolvvärme som ger ett varmt välkomnande åt frusna fötter, detta kombineras med vitmålad bröstpanel, vitmålade tapeter och vita skivor i tak. I hallen återfinns även trappan som leder vidare upp till övre plan.

Matsal – Hallen öppnar upp i en mycket spatiös matsal som med sina ljusa och skandinaviska materialval upplevs som mycket fräsch och rymlig. Rummet är berikat med otroligt vackert trägolv och i kombination med de spröjsade 3-glasfönstren samt ett karaktäristiskt burspråk andas utrymmet hemtrevnad i klassisk stil. Från matsalens fönster i öst kan en harmonisk sjöutsikt avnjutas under middagsbjudningen.

Vardagsrum –  Vidare beträds villans vardagsrum där god möblerbar yta kan nyttjas. Rummet är beklätt med vackert trägolv, vitmålade tapeter och vita skivor i tak. Rummet har berikats med en mycket charmig eldstad med dekorativa detaljer som bringar såväl värme som harmoni till utrymmet. Med den öppna planlösningen in till matsalen erbjuds här ett mycket socialt samspel mellan utrymmena.

Hall – Beläget mellan vardagsrum och kök återfinns en rymlig möblerbar hall som leder vidare ut på en stor altan i väst där kvällssolen kan avnjutas i stillhet, hallen innehar även vidare anslutning till badrummet. Rummet är likt angränsade kök och entréhall beklätt med stilrent klinkergolv, tapeter i behagligt beige nyans och vita skivor i tak.

Badrum – Välkommen in i ett rymligt badrum med fräscha materialval och stilrent möblemang. Rummet är inrett med klassiskt klinkergolv i en beige nyans, en kombination av vitt kakel och träpanel på väggarna samt vitmålad träpanel i tak. Rummet är försett med handfat, toalettstol samt trevligt hörnbadkar (fel på jordfelsbrytare/sladd) och innehar goda förvaringsmöjligheter under handfat samt i matchande högskåp. I taket återfinns infällda spotlights som ger ett mycket modernt och stilrent intryck till badrummet och golvet är försett med behaglig elgolvärme.

Kök – Här erbjuds ett rymligt och lantligt kök som smälter väl samman med bostadens övriga karaktär. Köksinredningen går i vitt och innehar dekorativa glasluckor och öppen förvaring för exempelvis den vackra tallrikssamlingen. Vidare återfinns vitt kakel och en dekorativ bänkskiva i trä, detta kombineras med stilrena ljusa tapeter, vitmålad träpanel i tak samt klinkergolv med behaglig elgolvvärme. Både ugn och micro är inbyggda och placerade i en mycket användarvänlig höjd. Den kombinerade kyl/frysen och diskmaskinen har försetts med dekorativa fronter och går i samma stil som tidigare nämnd inredning. I taket återfinns infällda spotlights som ger en behaglig arbetsbelysning och ett utmärkt komplement till dagsljuset som sprids från fönstret i nord.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på övre plan återfinns en större hall i vinkel som leder vidare till alla övriga rum på övre plan. Rummet är beklätt med vackert trägolv, mönstrade tapeter i klassisk stil som passar husets karaktär ypperligt samt vita skivor i tak. Vidare kan en härlig balkong beträdas där en fantastisk sjöutsikt över Laxsjöns stilla vatten kan beskådas och avnjutas i förmiddagssolens värmande stålar (balkongräcke saknas).

Badrum – I direkt anslutning till hallen återfinns övre planets badrum. Rummet är försett med våtrumsgolv, en kombination av vitmålad träpanel på väggar samt en kaklad vägg och vitmålad träpanel i tak. Vidare är badrummet är försett med toalett, handfat och duschkabin.

Rum – Vidare återfinns ett rum som idag nyttjas som klädkammare. Rummet är beklätt med klassiskt laminatgolv, beigea tapeter och vitmålat trätak. Från rummet nås även ett ytterligare förvaringsutrymme och rummet kan därmed med fördel även nyttjas som sovrum. Rummet innehar karaktärsfulla vinklar och en vacker spegeldörr ger en klassisk känsla i stil med husets era. Vidare återfinns även stora garderober med skjutdörrar som bringar yteffektiva förvaringsmöjligheter.

Sovrum – I bostadens norra ände återfinns ett rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng. Rummet innehar ett vackert trägolv som berikar utrymmet, detta kombineras med romantiska ljusa tapeter som bekläds av dekorativt hjärtmönster och ljuslaserad träpanel i tak.  Sovrummet har försetts med ett extra stort 3-glasfönster med vackra spröjs där morgonens första blick över omgivningen kan avnjutas.

Sovrum – Hallen leder vidare till ytterligare ett sovrum som idag agerar kontor. Här återfinns karaktäristiska vinklar och vrår och rummet erbjuder god möblerbarhet för såväl säng som övrigt önskvärt möblemang. Golvet är beklätt med klassisk plastmatta, vita tapeter och ljust laserad träpanel i tak.

Sovrum – Välkommen in i ett otroligt mysigt sovrum där många timmar skönhetssömn kan avnjutas. Här sker uppvaknandet upp till en mycket stor yta med god möblerbarhet, vackra färgkombinationer i behagligt blå toner och uppiggande ljusinsläpp från sydväst. Rummet är inrett med vackert trägolv, vitmålad träpanel i tak samt tapeter i en duvblå nyans som kombineras med en romantisk fondtapet beströdd med vackra blommor i blå toner. I rummet återfinns en inbyggd garderob som bringar goda förvaringsmöjligheter samt agerar en dekorativ inredningsdetalj med sina vackra kontrasterande svarta beslag.

 

Källarplan

Tvättstuga – Vidare ner på källarplan återfinns bostadens tvättstuga. Rummet är inrett med målad betong på väggar och golv samt putstak. I rummet återfinns tvättmaskin (Samsung), äldre frys samt en bergvärmepump från Bosch (höst 2016).  

Förråd x2 – På källarplan återfinns två förrådsutrymmen inredda med betong på väggar och golv samt trätak.

Verkstad – Ett utrymme för den händige, här kan kreativiteten få löpa fritt. Rummet innehar bland annat en kipphyvel för metallarbeten som kvarlämnas vid försäljning, denna var vanlig i mekaniska verkstäder fram till 50-talet. Vidare är utrymmet inrett med betong på väggar och golv samt skivor i tak.

Övriga byggnader

Förråd – Vid den rymliga grusade uppfarten med parkeringsplats återfinns ett äldre förråd uppfört på betongplatta och försett med träpanel och plåttak. Utrymmet innehar ved som kommer kvarlämnas vid försäljning.

Lekstuga – I tomtens nordvästra hörn ligger en lekstuga placerad. Denna är målad i en klassisk färgkombination av rött och vitt och kan skänka många glädjefulla lekstunder åt de yngre.

Trädgård – I den soliga trädgården kan många timmar spenderas i rofullhet, här återfinns en rymlig altan samt en plan och lättskött trädgård med vackra rododendronbuskar och äppelträd.

Övriga upplysningar

Fiber – Fiber finns draget till tomtgränsen men har ej kopplats in.

Renoveringar

2016 – Installation av Bergvärmepump (Bosch) inklusive ny el till pumpen, installation av två nya vattenburna element, målning av trappen och tapetsering i några rum.

Vid förvärv av bostaden år 2016 meddelades säljaren att följande renoveringar genomförts av tidigare ägare under perioden 2012-2015: Renovering av köket, nytt tak, byte till nya 3-glas fönster, renovering av två badrum, nybyggnation av altan.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
85
Utförd
2018-06-21
Taxeringsvärde
Byggnad
323000 kr
Tomt
79000 kr
Totalt
402000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
618000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Eternitplattor
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3015 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1859 kr/månad
Vatten/Avlopp
682 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
527 kr/månad
Total driftskostnad
3197 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Nedre terrassgatan 41, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.