Renoverad villa i eftertraktat område!

Utgångspris 795 000 kr · Valhallavägen 26, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna renoverade villa i populärt område på Höjden med högt läge och stor tomt inom gångavstånd från centrala Bengtsfors. Fastigheten har en modern och stilfull interiör som löpande fräschats upp de senaste åren! Den gemytliga planlösningen med en boarea om 100 kvadratmeter disponeras över de sociala utrymmena på entréplan bestående av kök, vardagsrum och matsal. Sovrummen ligger belägna på övre plan och badrum/WC finns att tillgå på båda. I trädgården kan solens strålar avnjutas hela dagen lång med sällskap av en trevlig utsikt över Bengtsfors och kvällstid kan man varva ner i det inglasade uterummet i norr och överblicka de glittrande ljusen runt om i Bengtsfors. En underbar fastighet som måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Lättskött uppvärmning med luft-vattenvärmepump
  • Nyrenoverade ytskikt i modern stil
  • Inglasat uterum med infällda spotlights
  • Lagom stor trädgård med sol hela dagen

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i detta otroligt mysiga hus! Väl innanför dörren möter en rymlig hall med gott om plats till såväl förvaringsmöbel som hatthylla och skoställ. Rummet är inrett med vackert plankgolv som kombineras med en vitmålad bröstpanel och grafiskt mönstrade tapeter i harmonisk färgsättning. Från rummet nås samtliga utrymmen på entréplan med enkelhet samt de trappor som leder vidare till såväl källarplan som övre plan.

Vardagsrum – På höger hand om hallen återfinns bostadens vardagsrum. Rummet är ombonat och hemtrevligt med fönster i två väderstreck som bjuder på gott om ljusinsläpp. Rummet är inrett med vackert trägolv, ljusgrå tapeter och vita skivor i tak. Rummet är lättmöblerat och erbjuder gott om plats för soffgrupp, tv-bänk och övrigt önskvärt möblemang.

Matsal – Genom den trevliga skjutdörren som bevarats från förr hittas en mysig matsal med plats för det större sällskapet att avnjuta en god bit mat. Rummet är inrett med vackert bevarat trägolv, vita tapeter och vitmålat tak samt inhyser en garderob och vidare utgång till den rymliga altanen med det inglasade uterummet.

Serveringsgång – Genom den underbara bevarade serveringsgången serveras middagen till matsalen från intilliggande kök med enkelhet. Här erbjuds avställningsytor och förvaring i både skåp och lådor och är inrett i samma stil som köket med trägolv, dekorativt mönstrade tapeter i svartvit färgställning samt en vit köksinredning med kontrasterande svart bänkskiva.

Kök – Från såväl hall som matsal nås detta vidsträckta kök med stora arbetsytor och gott om förvaringsutrymme. En underbar plats för hemmakocken att förbereda för middagsbjudningen! Rummet erbjuder plats för matgruppen där man med ro kan samlas för att starta dagen tillsammans och är inrett likt intilliggande serveringsgång med underbart trägolv, dekorativa tapeter i svartvit färgställning och vitmålat tak. Köket är försett med diskmaskin (Siemens), kombinerad kyl/frys (Siemens) samt ugn och induktionshäll från Ikea. Den stilfulla vita köksinredningen har försetts med kontrasterande svarta bänkskivor och svarta väggskivor bakom arbetsbänken som går hand i hand med övrig inredning och skapar en hemtrevlig mix av det bevarade och det moderna.

WC – En lagom stor WC med trevligt ljusinsläpp. Utrymmet är inrett med praktisk plastmatta på golv, vävtapeter målade i en stilren ljusgrå nyans och vitmålat tak samt inhyser toalettstol och handfat.

 

Övre plan

Hall – Välkommen upp till övre plan där en stor möblerbar hall öppnar upp. Från hallen finns vidare möjlighet till att beträda övriga rum på det övre våningsplanet samt balkongen i njutbart söderläge. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, ljusgrå tapeter och vitmålat tak.

Badrum – Ett ljust och fräscht badrum renoverat av lokala hantverkare som är utrustat med toalett, handfat och dusch. Utrymmet är inrett med en mycket dekorativ våtrumsmatta i sober färgställning på golv som kombineras med vit våtrumstapet. Taket har utrustats med infällda spotlights som tillsammans med det lilla fönstret skapar ett ljust och trevligt utrymme att vistas i! I övrigt är badrummet även utrustat med frånluftsfläkt från Pax och elektrisk handukstork så att varma och sköna handdukar finns att tillgå efter duschen.

Sovrum – Det första sovrummet på övre plan ligger beläget i bostadens norra hörn. Här finns gott om plats för enkelsäng, skrivbord och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, vita tapeter med dekorativa fondväggar i mintgrön nyans beklätt med stjärnor. Från rummets långsida finns vidare ingång till intilliggande vindsgarderob som bjuder på gott om förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt rum hittas bostadens största sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsängen och övrigt önskvärt möblemang samt gott om förvaring i den stora vindsgarderoben beläget i rummets norra del. Sovrummet är inrett med klassiskt laminatgolv, tapeter och vita skivor i tak. Genom fönstret uppdagas en långtgående utsikt över samhället i Bengtsfors.

Sovalkov – I en tidigare vindsgarderob har ett otroligt mysigt och ombonat sovrum inretts. Utrymmet är inrett med vitmålad träpanel på väggar och i tak som kombineras med ett vitmålat trägolv. Här finns utrymme för både enkelsäng och skrivbord, ett mysigt rum för de minsta!

 

Källarplan

Hall – Via hallen nås trappan som leder vidare ner till källarplan. Utrymmet är inrett med ljus klinkers på golv, betongväggar målade i en ljusgul nyans samt betongtak. I rummet hittas ny elcentral samt förvaringsutrymme under trappan.

Matkällare – En större matkällare med goda förvaringsmöjligheter. Rummet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser ett mindre fönster som bjuder på gott om ljusinsläpp.

Tvättstuga – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme hittas bostadens fräscha tvättstuga. Rummet är inrett med praktisk klinkers på golv, vitmålade betongväggar och vita skivor i tak som försetts med moderna infällda spotlights för bra arbetsbelysning. Den rymliga arbetsbänken inhyser tvättställ samt erbjuder gott om plats för tvättmaskin och torktumlare att placeras under.

Förråd – Intill källarplanets trapp hittas ytterligare ett förvaringsutrymme, utmärkt för julpynt, undanstoppade vinterkläder och dylikt.

Pannrum – Vidare nås ett mycket rymligt pannrum inrett med målad betong på golv, väggar och tak. Rummet inhyser vedpanna (Nibe 3300 ca år 2008-2009) samt 3st ackumulatortankar á 500L och varmvattenberedare (används endast sommartid). Luft-vattenvärmepumpen är kopplad till ackumulatortank.

Förråd – Mellan pannrum och garage hittas ett rymligt genomgångsrum som med fördel kan nyttas till förvaring. Rummet är inrett med betong på golv, väggar och tak.

Garage – Med ingång från källarplan hittas ett rymligt garage med plats till en bil samt gräsklippare och trädgårdsredskap. Rummet inhyser med en stor platsbyggd arbetsbänk med förvaring, perfekt till verktygen och är försett med två mindre fönster för behagligt ljusinsläpp. Garaget är inrett med betong på golv, väggar och tak.

Övriga byggnader

Vedbod – En praktisk vedbod belägen på tomtens nordöstra hörn. Boden är försedd med el så belysning kan nyttjas i byggnaden.

Säljarens egna ord

Fin utsikt över Bengtsfors, Rymligt och centralt hus med trevnad.

Nära till centrum, men ligger ändå lite avsides. Gå avstånd till allt. Stor fin altan med stor gräsmatta bak huset. Nära till fina skogspromenader. Trevligt område för både barnfamiljen och alla andra. 

Nära till skola och dagis. 

Bra planlösning, ljust fint hus. 

Övriga upplysningar

Energideklaration – Observera att energideklarationen upprättades år 2013 och att fastigheten nu kompletterats med luft-vattenvärmepump som uppvärmningssätt.

Renoveringar – Vid säljarens förvärv 2015 fick de information om att tidigare ägare bytt vedpanna (Nibe 3300) med 3st ackumulatortankar á 500L ca år 2008–2009. Nuvarande ägare har utfört följande renoveringar mellan 2015-2019: Altan med inglasat uterum försett med LED-spotlights stod klart 2018, nya rör för dagvattnet har grävts ner, ny el på entréplan och övre plan inkl. automatsäkringsskåp och jordfelsbrytare med en separat jordfelsbrytare utomhus. Kompletterat med nya element i källaren och några nya lampkontakter. WC på övre plan byggdes under 2015 om till badrum med dusch av lokala hantverkare och samtliga inre ytskikt har fräschats upp löpande under denna tidsperiod. Säljaren har kompletterat uppvärmningssystemet med luft-vattenvärmepump som tillägg till vedpannan.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
Prestandavärde
185
Utförd
2013-05-17
Taxeringsvärde
Byggnad
229000 kr
Tomt
123000 kr
Totalt
352000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
732000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag (Mekaniskt frånluft i badrummet)
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2640 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
2167 kr/månad
Vatten/Avlopp
624 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
375 kr/månad
Total driftskostnad
3295 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Valhallavägen 26, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.