Renoverad familjevilla med närhet till naturen!

Utgångspris 750 000 kr · Katterudsvägen 6, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

I utkanten av Billingsfors hittas denna rymliga enplansvilla med källare vilket har en total area om 214 kvadratmeter. Villan har genomgått flera renoveringar under senare år och erbjuder nu uppvärmning med bergvärme, renoverat kök, nytt tak (2006) och 3-glasfönster. Helt enkelt ett bekvämt hus som lämnar tid över till annat! Den trivsamma tomten om 821 kvadratmeter kan överblickas från altan i sydöst där de njutbara soltimmarna kan tas tillvara. Endast ett stenkast från fastigheten finns lugna promenadvägar att rasta hunden vid, samla tankarna och motionera. I Billingsfors centrum hittas matbutik samt restauranger och ungefär 10 minuter bort nås centralorten Bengtsfors med övriga centrala bekvämligheter. Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel, varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bergvärme, nytt tak (2006) och 3-glasfönster
  • Närhet till lugna naturområden
  • Stor altan i sydöst med många soltimmar
  • Fyra möjliga sovrum och många umgängesytor
  • Renoverat kök 2009
  • Badrum på båda våningsplan

Planlösning

Entréplan

Hall – Via den välkomnande entrén i nordväst möter den ljusa och trivsamma hallen. Utrymmet är klassiskt och stilfullt inrett med mörkt laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak samt får härlig karaktär från de flerfärgade fönsterrutorna i anslutning till ytterdörren. I hallen finns goda möjligheter till förvaring av ytterkläder och även utrymme för övrigt fristående möblemang.

Klädkammare – I hallen hittas en praktisk klädkammare med gott om plats för ytterkläderna. Rummet har tidigare varit inrett som toalett så vatten och avlopp finns att tillgå i utrymmet om man har behov av ytterligare en WC.

Rum – Ett ljust och trivsamt rum som med fördel kan nyttjas som sovrum, här finns utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang i tillskott till de två garderober som finns i rummet. Utrymmet är inrett i ljus stil med ljus plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak.

Rum – Ytterligare ett ljust rum som med fördel kan nyttjas som sovrum. Även detta utrymme erbjuder plats för enkelsängen och inhyser två garderober. Rummet är inrett med ljus plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak.

Sovrum – Vidare beträds ett rymligare sovrum med plats för dubbelsäng och önskvärt fristående möblemang. Rummet är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter med bård och vitmålat tak samt får ljusinsläpp från två mindre 3-glasfönster.

Sovrum – Ett mindre sovrum i väst med utrymme för enkelsäng och fristående möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är harmoniskt inrett med stilfullt laminatgolv, vitmålade vävtapeter och vitmålat tak.

Badrum – Ett rymligt halvkaklat badrum med gott om plats för morgonbestyren. Rummet är inrett med ljus våtrumsmatta på golv, halvkaklade väggar i havsblå nyans och vitmålat tak. Badrummet inhyser duschkabin, toalett och handfat samt en praktisk bänk med förvaring, spegel och sittplats.

Kök – På vänster hand om hallen hittas det otroligt luftiga och sociala köket med gott om plats för det större sällskapet. Rummet renoverades 2009 och erbjuder ett vackert kök i trä med rostfria beslag, svarta vitvaror i form av diskmaskin, kylskåp och ugn från Husqvarna samt spishäll och fläkt. Rummet får behagligt ljusinsläpp från två väderstreck och luftigheten i rummet känns extra påtaglig med hjälp av den öppna planlösningen till nedre våningsplanet. Köket är inrett med stilfullt liggande kakel bakom arbetsbänkarna, mörkt laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

Vardagsrum – En trappa ner beträds det otroligt trivsamma vardagsrummet. Här är en utmärkt plats för umgänge med familj och vänner såväl inomhus som utomhus på den stora altanen. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för flera möblemang och får gediget med ljusinsläpp från stora fönsterpartier i både sydöst och sydväst. Rummet är inrett med mörkt laminatgolv, gula tapeter och vitmålat tak.

Altan – Vidare ut från vardagsrummet beträds den njutbara altanen. Här erbjuds en sällskapsdel under tak med gott om plats för valfritt möblemang och ute på däck kan en markis bjuda på svalkande skugga under de varmaste dagarna. Med få steg beträds den vackert uppvuxna trädgården med blommor, buskar och träd som skapar ett eget litet paradis på jorden.

 

Källarplan

Gillestuga – Ytterligare en trappa ner beträds en rymlig gillestuga med plats för valfritt möblemang. Varför inte soffgrupp, biljardbord eller kanske inreda som gym? Endast fantasin sätter gränser. Rummet är inrett med vackert parkettgolv, ljusa tapeter och trätak. Mitt i hjärtat av rummet tar en vacker öppen spis med kassett plats, dess härliga tegeldetaljer bjuder på stor karaktär och i anslutning till den öppna spisen finns inbyggt utrymme för vedförvaring.

Rum – Ett mindre rum som med fördel kan nyttjas som förslagsvis kontor. Rummet är inrett med plastmatta, tapeter och trätak samt inhyser automatsäkringsskåp.

Tvättstuga – En ljus och fräsch tvättstuga med målad betong på golv, väggar och tak. Rummet inhyser tvättmaskin från Husqvarna, torktumlare från Elektro Helios och erbjuder utrymme för sortering, vikning och upphängning av tvätt.

Badrum – Även på källarplan hittas ett rymligt badrum, utrymmet är inrett med klinkers på golv, ljusblå våtrumsväggar och trätak samt inhyser duschkabin, handfat och toalett. Från badrummet finns vidare ingång till bastu.

Förråd – Ett rymligt förrådsutrymme med goda förvaringsmöjligheter.

Pannrum – Ett ljust och fräscht pannrum vilket inhyser bergvärmepump från Nibe (2016).

Övriga byggnader

Garage – Tillbyggt till fastigheten hittas ett garage vilket inte kan nås från uppfarten. Här finns praktiska förvaringsmöjligheter för bland annat gräsklippare och trädgårdstillbehör. Utrymmet är försett med vatten och avlopp och uppvärms med element.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Säljarna har under senare år utfört renoveringar enligt följande: Under tidsperioden 2000–2013 byttes fönstren ut till 3-glasfönster. 2000 installerades bergvärme och 2016 bytts bergvärmepumpen ut. 2001 plåtades vindskivor in, stuprör och hängrännor byttes ut. Fastigheten fick nytt tak 2006. Köket renoverades 2009 och i samband med detta sattes automatsäkringar in, jordfelsbrytare installerades och nya elledningar drogs i köket. I övrigt har även altanen byggts till.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Säljaren har beställt arbete av rörmokare för förberedelse inför bytet.

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns med ej inkopplat till fastigheten. Inkopplingsavgift ligger år 2020 på 18.000kr, kostnad för grävning tillkommer.

Sjövatten – Till fastigheten finns sjövatten draget, utmärkt för bevattning av blommor och odlingar.

Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten har besiktigats och försäkrats mot dolda fel, besiktningsprotokoll finns att läsa hos mäklaren.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
B
Prestandavärde
64
Utförd
2020-04-24
Taxeringsvärde
Byggnad
463000 kr
Tomt
57000 kr
Totalt
520000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
9
Totalt pantvärde
474000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel
Takbeklädnad
Bandplåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med brasskassett
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Uppvärmning ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3900 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1547 kr/månad
Vatten/Avlopp
625 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Samfällighet
25 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Total driftskostnad
2579 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Katterudsvägen 6, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.