Pittoresk gammal skola med fantastiska detaljer!

Utgångspris 375 000 kr · Ulvstack 6, Högsäter
Budgivning pågår

Högsta bud:
350 000 kr - Budgivare 5

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Vid Ulvstack 6 hittas denna härliga gamla skola med många bevarade detaljer så som bland annat den gamla skolsalen vilket erbjuder oändliga möjligheter. Fastigheten besmyckas av vackra spegeldörrar, extra tilltagen takhöjd och bland annat en otroligt vacker kakelugn i vardagsrummet. Stugan ligger omsluten av ett rofyllt skogsparti runt husknuten och den lättskötta trädgården erbjuder stora möjligheter till odlingar, barnlek och stillsam avkoppling i hammocken. På ca 5 minuter med bil nås Högsäter centrum med alla dess bekvämligheter så som bland annat mataffär och butiker. Ulvstack 6 ligger belägen enbart 45 minuter från Uddevalla och har en utmärkt belägenhet för att nyttja som fritidshus där veckoslut och semester kan spenderas utan långa restider hem. Varmt välkomna att besöka denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Gammal skolsal med fantastiska möjligheter
  • Bevarade nostalgidetaljer inklusive original fönster
  • Härlig karaktär och stor potential
  • Fridfullt läge i stillsam natur
  • Större uthus

Planlösning

 Entréplan

Hall – Ingången till huset finns vid den tillbyggda hallen i söder. Här möts vi av ett enklare utrymme som är delvis inrett med plastmatta, obehandlade masonit på väggar samt masonit i tak. I hallen hittas vidare ingång till källaren och förrådsutrymme. Genom en rustik och vackert bevarad spegeldörr kommer vi vidare in till den inre hallen.

Hall – Välkommen in i den ursprungliga byggnaden. Denna lilla hall fungerar som sluss in till köket, badrummet eller vardagsrummet. Även om inredningen är gammal så förmedlar de gamla bevarade detaljer en speciell och hemtrevlig känsla som är svårt att återskapa. Här finns en fiskbensmönstrad plastmatta på golvet, väggarna är klädda i träpanel och taket är målat vitt.

Badrum – Äldre badrum i ljus färgsättning inredd med våtrumstapeter, grå våtrumsmatta och vitmålat tak samt utrustat med dusch, handfat och äldre mulltoalett.

Kök – Det stora lantköket präglas av uppiggande färgklickar, häftiga nostalgitapeter, gamla inbyggda skåp och stort skafferi. Vidare står en gammal vedspis till tjänst, som dock måste kontrolleras av sotare innan den kan återtas i bruk. Vid fönstren i väster finns utrymme för ett stort köksbord där flera kan njuta av de lantliga delikatesser som kocken bjuder på. Äldre vitvaror finns placerade i köket bestående av ett litet kylskåp, frysbox och tvättmaskin. Vitvarorna har inte använts på flera år och deras funktion är osäker.

Vardagsrum – I direkt anslutning till köket återfinns det trivsamma vardagsrummet i byggnadens sydöstra hörn med utsikt mot trädgården i öster och ingången i söder. Vid beträdande av vardagsrummet slås man av den luftiga känslan med den tilltagna takhöjden som erbjuds även i övriga delar av huset. Även detta rum bjuder på rustik charm där en gammal kakelugn höjer stämningen ytterligare, kakelugnen måste kontrolleras av sotare innan den kan återtas i bruk. Här finns plats till flera möblemang som såväl soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Inredningen består av plastmatta på golvet, gröna tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

Sovrum – Det gemytliga sovrummet är inrett i dova färger inklusive plastmatta i grå ton, blommiga nostalgitapeter och vitmålat tak. Bakom spegeldörren gömmer sig en liten gammaldags vedkamin som måste kontrolleras av sotare innan den kan återtas i bruk men som sätter härlig karaktär till utrymmet. Här erbjuds plats för dubbelsäng och övrigt fristående möblemang.

Sal – Den stora salen ligger längst husets norra gavel och har varit skolsal i gamla tider. Viss renovering av utrymmet påbörjades för många år sedan och möjligheterna är oändliga för den kreativa! Kombinationen av de stora fönstren och höga taket skapar en härlig rymd som är sällsynt i nutida byggnationer. Rummet känns luftigt, utstrålar en positiv energi och kreativitet. Här består inredningen av gammalt plankgolv, målad träpanel på väggarna och masonitskivor i tak.

 

Källarplan

Källare finns under den västra delen av huset och består av ett stort utrymme med väggar och golv av betong. I källaren finns placerad behållare till mulltoaletten, varmvattenberedare och pump till brunnen. Vid murstocken står en äldre vedkamin som måste kontrolleras innan den kan återtas i bruk.

Övriga byggnader

Uthus – På fastigheten hittas två praktiska uthus, här erbjuds bland annat garagedel och i övrigt goda förvaringsmöjligheter samt utedass.

Övriga upplysningar

Vatten/avlopp – På fastigheten hittas en äldre grävd brunn, avlopp saknas. BDT-vatten från fastigheten leds ut i slänten.

Uppvärmning – Uppvärmning saknas. Eldstäder måste kontrolleras av sotare innan de tas i bruk.

Obebott – Fastigheten har varit obebodd de senaste 10 åren.

Energideklaration – Fastigheten har inte använts under många år och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Pantbrev – Det skriftliga pantbrevet på 10.000 SEK är bortkommit. Processen för dödning av pantbrevet påbörjades 2020-07-23 med ärendenr D-2020-00294473. Det ålägger köparen att fullgöra ärendet.

Friskrivningsklausul– Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga. av generationsskifte.

Städning – Byggnaderna kommer inte att städas ytterligare innan tillträde.

 

Servitut

Avtalsservitut, Last
2, 2003-07-24

Avtalsservitut, Last
1439IM-03/25387 – 1

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
94000 kr
Tomt
112000 kr
Totalt
206000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
1
Totalt pantvärde
10000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare/torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis, kakelugn
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Grävd brunn. Avlopp saknas.
Uppvärmning

Kostnaden för el avser årskostnaden för abbonemanget. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1545 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Huset har inte används på flera år. Driftskostnader beräknas öka för den nya ägaren till fastigheten.

El
361 kr/månad
Renhållning
181 kr/månad
Försäkring
237 kr/månad
Total driftskostnad
779 kr/månad

Planlösning

Adress

Ulvstack 6, Högsäter

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.