Mysigt hus med stor hemtrevnad i lugnt område!

Utgångspris 550 000 kr · Granhögsgatan 10, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

På lugna Granhögsgatan kan familjen trivas med lite trafik och mycket plats för barnlek. Bostadsområdet är familjevänligt med många barnfamiljer och äldre boende i kvarteret. Ett stenkast från fastigheten hittas lugna naturstråk och badplats i Lelång, på tomten hittas en stor grusad uppfart med plats till flera bilar och garage med elport. Villan uppfördes 1923 och har delvis renoverats under senare år med uppfräschning av inre ytskikt, utvändig målning och i hallen möter en ny vacker kamin som skapar stor hemtrevnad vid beträdande av bostaden. Villan erbjuder tre sovrum, WC/badrum på båda plan samt trivsamma sociala utrymmen med plats för familjemys och kompismiddagar. Passa på att besöka denna karaktärsfulla villa och känn er som hemma!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Närhet till både skogsstråk och badplats
  • Familjevänligt område med lite trafik
  • Tre sovrum
  • Omfångsrik tomt med sol hela dagen
  • Garage med elport

Planlösning

Entréplan

Hall – Via den välkomnande verandan i söder beträds den rymliga hallen. Vid första blickfång möter en vacker kamin som bjuder på ett varmt välkomnande. Hallen leder vidare till samtliga utrymmen på entréplan samt inhyser trappa till både övre plan och källarplan. Rummet är inrett med nytt laminatgolv i ljusgrå nyans, blommönstrade tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder gott om utrymme för ytterkläderna innanför dörren och i två garderober.

WC – Med praktisk belägenhet i hallen hittas en lagom stor gästtoa vilket inhyser toalettstol, handfat med förvaring och matchande spegelskåp med infällda spotlights. Rummet är inrett med klinkers på golv, vitmålade vävtapeter och vitmålat trätak.

Kök – Välkommen in i detta ljusa och trevliga kök! Här erbjuds gott om plats för matgruppen där familjen kan samlas för läxläsning och frukost. Rummet är försett med klassisk vit köksinredning med släta luckor, nytt ljust laminatgolv i ljusgrå nyans vilket kombineras med nya blommönstrade tapeter och vita skivor i tak. Bakom arbetsbänken sitter ljusgrå träpanel och i övrigt är köket försett med spis från Electrolux, ny fläkt från Cylinda, ny diskmaskin från Bosch och en kombinerad kyl/frys.

Matsal – Med enkel anslutning till intilliggande kök hittas denna ljusa och fräscha matsal med gott om plats till den större matgruppen. Här kan härliga middagsbjudningar avnjutas med favoritsällskapet medan grytor och kastruller hålls undangömda i köket. Från matsalen nås verandan med enkelhet genom altandörren där middagen istället kan serveras ute i solskenet. Rummet är stilrent inrett med ljusgrå heltäckningsmatta som ligger mjuk under fötterna, ny träpanel på väggar vilket är målad i en stilren beige nyans samt vita skivor i tak. I rummet hittas även en ny luft-luftvärmepump från Mitsubishi.

Vardagsrum – I fil med matsalen beträds det trivsamma vardagsrummet där härligt ljusinsläpp bjuds in från flera väderstreck och gott om utrymme ges för soffgruppen och övrigt önskvärt möblemang. Vardagsrummet är stilrent inrett likt matsalen med ljusgrå heltäckningsmatta, ny träpanel målad i beige nyans samt vit träpanel i tak.

 

Övre plan

Hall – Via den vitmålade trappan beträds det övre våningsplanet vilket är inrett i stil med entréplan i sober färgsättning. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, beigemålade väggar och vitmålad träpanel i tak samt besmyckas med vackra bevarade spegeldörrar. I hallen hittas en praktiskt liten garderob som med fördel även kan nyttjas som kontorsplats.

Sovrum – På vänster hand om hallen beträds det första sovrummet, utrymmet kan med fördel nyttjas som walk in closet eller barnkammare beroende på behov. Rummet är lagom stort för enkelsäng och skrivbord eller fåtölj och lekhörna. I rummet finns en platsbyggd garderob för goda förvaringsmöjligheter och är vidare inrett med klassiskt laminatgolv, vävtapet målad i sober beige nyans samt vitmålad träpanel i tak.

Sovrum – Vidare från tidigare nämnt sovrum beträds bostadens andra sovrum. Här erbjuds mycket gott om plats för enkelsängen och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med klassiskt laminatgolv, vävtapeter målade i en lila nyans och vitmålad träpanel i tak samt får behagligt dagsljusinsläpp från fönster i väst.

Sovrum – På andra sidan hallen hittas bostadens tredje och sista sovrum, utrymmet erbjuder plats för dubbelsäng men kan med fördel även inredas med enkelsäng, sittplatser och lekhörna. Rummet är inrett med stilfullt laminatgolv i mörkgrå nyans, kombination av fototapet och målad träpanel på väggar samt vitmålad träpanel i tak.  

Badrum – Vidare till bostadens badrum, innanför den vackra spegeldörren möter ett rymligt badrum med gott om plats för morgonbestyren. Rummet är inrett med ljus våtrumsmatta, helkaklade väggar i mörkblå nyans samt vitmålad träpanel i tak. I badrummet hittas toalettstol, dusch och stort handfat med goda förvaringsmöjligheter som kombineras med ett spegelskåp med infällda spotlights.

 

Källarplan

Hall – En rymlig hall vilket erbjuder gott om plats till förvaring samt inhyser varmvattenberedare. Rummet är inrett med betong på golv och väggar samt träpanel i tak.

Pannrum – Kombipanna med elpatron. Samt utrymme till förvaring av pellets (används ej). Rummet är inrett med betong på golv och väggar samt målat tak.

Tvättstuga – En rymligare tvättstuga med vidare utgång till trädgården. Rummet är inrett med klinkers på golv, målade betongväggar och vitmålat tak.

Matkällare – En praktisk matkällare med goda förvaringsmöjligheter.

Övriga byggnader

Garage – Tillbyggt till bostadshuset hittas ett lagom stort garage för en bil samt trädgårdstillbehör. Garaget har under de senaste åren försetts med ny elport.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Säljaren fick vid sitt förvärv av bostaden informationen om att tidigare ägare genomfört följande renoveringar: 2001 byttes fönstren på övre plan till 3-glasfönster. 2009 byttes fasadpanelen och nya 3-glas fönster installerades på entréplan. Sedan säljarens förvärv 2015 har följande renoveringar genomförts: Installerat ny elport till garage, målat fasaden på framsidan och mot garaget. Säljaren har renoverat de inre ytskikten med nytt golv i hall, kök och i ett rum på övre plan, satt in nya lister, tapetserat några rum samt satt in ny panel på väggarna i vardagsrum och matsal. Köket har försetts med ny diskmaskin och fläkt. I övrigt har säljaren byggt fristående altan till pool på baksidan av huset samt bytt staket.

Sjövatten – Sjövatten finns draget till fastigheten och nyttjas med fördel till exempelvis trädgårdsbevattning. 

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
174
Utförd
2015-05-18
Taxeringsvärde
Byggnad
257000 kr
Tomt
121000 kr
Totalt
378000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
315000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-luft värmepump, direktverkande el

El till uppvärmning ingår i kostnaden för el. Tillskottsvärme i form av vedeldning ca 6 m3 ved i kamin. Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2835 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Fastigheten används som fritidshus av nuvarande ägaren. Övrigt avser kostnad för sjövatten.

Värme
225 kr/månad
El
945 kr/månad
Vatten/Avlopp
503 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
383 kr/månad
Övrigt
29 kr/månad
Total driftskostnad
2215 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Granhögsgatan 10, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.