Mysig villa med ostört läge och vacker sjöutsikt!

Utgångspris 695 000 kr · Gamla Åmålsvägen 7, Skåpafors
Budgivning pågår

Högsta bud:
730 000 kr - Budgivare 2

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med naturen som närmsta granne och enbart ett stenkast från Laxsjön väntar villan på Gamla Åmålsvägen 7 på ny ägare. Villans boarea om 118 kvadratmeter disponeras på kök med matplats, vardagsrum, matsal och tre sovrum, i övrigt hittas även badrum/WC på båda våningsplan. Genom fönstren kan det glittrande vattnet beskådas i sydöst och den rymliga trädgården om 1261 kvadratmeter passar utmärkt för hemodlaren och stor plats finns över för barnen att springa fritt. Fastigheten ligger belägen inom mindre än 10 minuters bilväg från centralorten Bengtsfors där alla centrala bekvämligheter finns att tillgå, i övrigt hittas njutbara naturstråk och bra promenadvägar i anslutning till bostaden. Varm välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Ostört och högt läge med sjöutsikt
  • Tre sovrum och trivsamma sociala ytor
  • Stor trädgård om 1261 kvadratmeter
  • Mindre än 10 minuters bilväg till Bengtsfors

Planlösning

Entréplan

Hall – Innanför ytterdörren möter en luftig hall med gott om ljusinsläpp från fönster i öst. Rummet är inrett med plastmatta, ljusblå tapeter och vita skivor i tak. Rakt fram från ytterdörren hittas trappan vilket leder vidare upp till övre plan och köket längre in i rummet, på vänster hand nås vardagsrum och till höger entréplanets sovrum.

Vardagsrum – Till vänster om ytterdörren hittas det trivsamma vardagsrummet vilket besmyckas av en vacker öppen spis (ej besiktigad). Utanför fönstret kan en otroligt vacker sjöutsikt över Laxsjön beskådas vilket skänker stor karaktär till rummet, vardagsrummet är i övrigt inrett med vackert bevarat trägolv, beigea tapeter och vita skivor i tak. Här finns gott om plats för soffgruppen där familjen gemensamt kan avrunda dagen framför en god film.

Matsal – Innanför vardagsrummet med direkt anslutning till köket nås den trevliga matsalen. Rummet är inrett i stil med intilliggande vardagsrum med vackert trägolv, beigea tapeter och vita skivor i tak. Här finns gott om utrymme för den större matgruppen och plats till övrigt önskvärt möblemang.

Kök – Ett rymligt kök med utrymme för matplats och övrigt fristående möblemang. Rummet renoverades ca 2007 och fick då nya vita luckor samt ljusgrå bänkskiva. I övrigt är köket inrett med praktisk plastmatta, ljusa tapeter med kaklad del bakom arbetsytorna och träpanel i tak samt utrustat med spis, köksfläkt, bänkdiskmaskin och kombinerad kyl/frys från Husqvarna.

Badrum – Tillbaka ut i hallen hittas ingången till entréplanets badrum. Rummet är ljust och luftigt inrett med våtrumsmatta på väggar och golv samt vita skivor i tak och får behagligt ljusinsläpp från fönster i norr. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och dusch samt erbjuder utrymme för fristående förvaringsmöblemang. Högskåp kvarlämnas vid försäljning, tvättmaskin ingår ej.

Sovrum – På höger hand om entrén hittas entréplanets sovrum, ett ljust och trivsamt utrymme med plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med ljus plastmatta, beigea tapeter och vitmålat tak.

 

Övre plan

Hall – Välkommen upp på övre plan, ovanför trappan välkomnar en öppen hall i vinkel vilket leder vidare till två sovrum och en WC. Rummet är inrett med plastmatta, ljusblå tapeter och vita skivor i tak.

WC – Direkt till vänster om trappan hittas en lagom stor WC. Rummet inhyser toalettstol och handfat samt är inrett med klinkergolv och härliga tapeter vilket kombineras med tak målat i matchande nyans.

Sovrum – Först ut hittas ett trevligt sovrum med utrymme för dubbelsäng eller enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Rummet är försett med tre garderober och god förvaring i vindsgarderob längst med husets baksida.

Sovrum – Ett större sovrum med plats för dubbelsängen. Rummet är ljust och trivsamt inrett med ljus plastmatta, blekrosa tapeter och vita skivor i tak samt inhyser tre garderober och praktisk förvaring i vindsgarderob. Utanför fönstret kan den njutbara sjöutsikten vara en del av en god start på dagen!

 

Källarplan

Hall – Nedanför trappan möter en stor hall med gott om utrymme till förvaringsmöblemang. Rummet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser utgång till trädgården i norr. Under mattan i rummet hittas en källa med hydrofor och pump som ej brukats de senaste 40 åren.

Pannrum – Ett större pannrum som även nyttjas som hobbyrum. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser pelletspannan med elpatron (2007). Enbart elpatronen har nyttjats sedan 2018 och pannan måste därför kontrolleras av sotaren innan pelletseldning tas i bruk igen. Arbetsbänkar, skåp och hatthylla kommer att kvarlämnas vid försäljning.

Matkällare

Potatiskällare

Rum – Innanför hallen hittas ett större rum som med fördel kan nyttjas som förråd. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser vedspis (ej besiktigad). Hylla kommer att kvarlämnas vid försäljning.

Tvättstuga – Via tidigare nämnt utrymme beträds tvättstugan. Rummet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt inhyser tvättmaskin och gammal tvättho i betong.

Övriga upplysningar

Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

Eldstäder – Öppen spis, vedspis och pelletspanna är ej kontrollerade av sotaren och måste besiktigas innan de tas i bruk.

Renovering – Fastigheten fick nytt tak, tilläggsisolerades och fick nya fönster 1984. Pelletspanna med elpatron installerades 2007. Köket renoverades med nya luckor och bänkskiva omkring 2007. Ny brädfodring och målning utfördes 2014.

Robotgräsklippare – Tråd till robotgräsklippare kommer att kvarlämnas vid försäljning. Robotgräsklipparen ingår inte i försäljningen.

Inventarier – Visst möblemang kommer att kvarlämnas vid försäljning.

Vattenmätarbyte – Fastigheten är utrustad med kommunalt vatten, vattenmätare saknas. Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
D
Prestandavärde
121
Utförd
2020-08-21
Taxeringsvärde
Byggnad
332000 kr
Tomt
103000 kr
Totalt
435000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
544000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis, vedspis i källaren
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Själv
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Pelletspanna med elpatron

Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3263 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. När pelletspannan var i bruk var kostnaden för uppvärmning med pellets ca. 13.800 kr/år. Kostnaden för försäkring är ovanligt lågt, en vanlig hus & hem försäkring brukar kosta mellan 4000-5000 kr/år.

El
2176 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
193 kr/månad
Total driftskostnad
2459 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Gamla Åmålsvägen 7, Skåpafors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.