Mysig 60-talsvilla i eftertraktat område!

Utgångspris 1 150 000 kr · Ängedalsvägen 13, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns chansen att förvärva denna mysiga 60-talsvilla i ett av Bengtsfors mest eftertraktade områden – Sidan södra! Fastigheten befinner sig i en otroligt trivsam miljö för barnfamiljer, med den stora tomten om 1 089 m2 kan barnen leka fritt utan oro för faromoment. Trädgården ligger i etage och är väl omhändertagen med lite insyn och härlig altan under tak i västerläge. Den tidstypiska arkitekturen kompletteras mycket väl av den moderna planlösningen på övre plan, vilket lämnar mycket utrymme för kreativitet – dåtidens elegans i kombination med modern eftersökthet. Hjärtligt välkomna att besöka denna pärla på plats!

Intresseanmälan

Bostaden erbjuder:

  • Jordvärme
  • Bytt tak, dränering och fönster
  • En familjevänlig miljö
  • Altan i soligt västerläge
  • Trevlig trädgård med lite insyn

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall – Välkommen in! Hallen bjuder på ett ljust och behagligt första intryck där ljusmålade väggar vävssamman med mörka bjälkar och mörkt kakel. Som ett varmt tillskott; finns även den godkända täljstenskaminen som ger ett mysigt bemötande vid ingången under de kallare årstiderna. Hallen erbjuder även goda klädförvaringsmöjligheter. Direkt till höger om hallen finns trappan som avanceras vidare till fastighetens övre plan.

WC – Vidare i hallen finns toaletten som renoverades för cirka 4 år sedan. Resultatet blev snyggt och modernt med ljusa toner som tillsammans med de mörka inslagen skapar en rymlig och väldisponerad yta. Toalettens moderna intryck är ett resultat av välvalda badrumsmöbler som kompletterar toalettens invändiga ytskikt mycket väl.

Kontor – Det som tidigare var en klädkammare är numera ett kontor. Fönstret som är placerat i öster om huset släpper in naturligt solljus, vilket ger rummet en fräsch och behaglig upplysning. Rummet är inrett med plastmatta, målade vävtapeter och träpanel i tak.

Sovrum – Till höger om hallens slut finns entréplanets sovrum som med det naturliga ljusinsläppet från fönstret i öst ger rummet en ljus och luftig atmosfär. Rummets mörka fondvägg tillsammans med den ljusa plastmattan alstrar för härliga kontraster och slutligen erbjuds två garderober med goda förvaringsmöjligheter.    

Förråd – Mittemot sovrummet på entréplanen är husets förråd placerat. Med sina hyllor och två garderober; har förrådet rikligt med förvaringsutrymmen. Här finns även en frys från Electrolux placerad.

Bastu – Fungerande bastu finns placerad i källare. En sann vardagslyx att kunna basta efter den långa arbetsdagen.

Tvättstugan – Nästintill bastun återfinns fastighetens tvättstuga, som med kakel och klinkers i ljusa nyanser ger ett fräscht intryck. Tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin från Cylinda.

Pannrum – Längst tvättstugan återfinns fastighetens pannrum, där jordvärmepump av märke Nibe (ca 4 år gammal) samt en gammal vedpanna som inte längre är i bruk står och vilar. Det stora kassaskåpet som finns placerad i utrymmet tas bort innan tillträdet. I pannrummet finns även en direkt anslutning till garaget.

Garage – Vidare återfinns garaget som tidigare nämnd är direkt ansluten genom pannrummet. Fastighetens garage är rymlig med plats till en bil och med utrymme för snickeriverkstad eller förvaringsutrymme.

 

ÖVRE PLAN

Vardagsrum – Vid beträdande till övre plan väntas en modern, öppen planlösning med genomgående parkettgolv och ljusa tapeter som sammanfogar det öppna vardagsrummet med matsalen och korridoren. Vardagsrummet öppna framtoning alstrar för en mysig sällskapsyta där vänner och familj kan koppla av tillsammans och där köket blir en naturlig del av sällskapsytan. Fastighetens balkong nås genom vardagsrummet, där morgonstunderna kan avnjutas med den vackra soluppgången och en kopp kaffe som sällskap.

Kök – I anslutning till vardagsrummet återfinns köket som renoverades vid millennieskiftet. Inredningen består av luckor i trä i tidlös design som kombineras med en prydlig kakelvägg i beige-gråa toner samt moderna vitvaror i borstat stål och ljust laminatgolv. Kökets direkta anslutning till vardagsrummet skapar en sann sällskapsyta, där matlagningen kan utföras med barnens lekfulla toner som underhållning. Genom köket beträds även bostadens rymliga altan där solnedgång stolt kikar fram under sommarkvällarna. Husets kök är utrustat med kylskåp från Cylinda (år 2011) samt diskmaskin, fläkt och spis från Electrolux (år 2010).

Badrum – På övre plan återfinns bostadens badrum som renoverades år 2019 med våtrumsgolv och tapeter samt nytt porslin och inredning. Färgkombinationerna som presenteras utstrålar enkelhet och noggrannhet medan de infällbara duschväggarna med takdusch bidrar till en lyxig känsla i det egna hemmet. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, duschhörna, handdukstork samt el-golvvärme. Vid renoveringen drogs även nya rör- och vattenledningar.

Sovrum – Vidare till fastighetens andra sovrum som med det naturliga ljusinsläppet från öster ger ett livligt intryck. Rummets ytskikt är en kombination mellan en mörk fondvägg med gråa tapeter som tillsammans med det ljus taket och laminatet ger sovrummet en rymlig känsla. Den ytan som finns till förfogande passar alldeles utmärkt för enkelsängen och ett skrivbord. Dessutom finns två garderober för klädförvaring.

Sovrum – Fastighetens tredje sovrum delar samma kännetecken som de andra med naturligt ljus insläpp genom två fönster i väster. Detta rymliga sovrum passar alldeles utmärkt för dubbelsängen och med de ljusa inslagen i form av de ljusa tapeterna och ljust plastmatta känns rummet luftigt och rymligt. I sovrummet erbjuds även rikligt med förvaringsutrymmen genom de fem garderoberna som återfinns i rummet.

Övriga byggnader

Fristående förrådsbyggnad/vedbod finns. Kvarvarande ved lämnas vid försäljning.

Övriga upplysningar

Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Fiber – Fiber finns framdragit till tomtgränsen. Enligt Bengtsfors Energi är kostnaden för inkoppling av fiber 18.000 kr + grävarbete.

Renovering – Enligt nuvarande ägarna har följande renoveringar utförts sedan år 1994: Renoverat köket 1999 (vitvarorna bytt 2009-2019), Dränering inklusive montering av platonmatta samt uppbyggnad av altan och installation av jordvärme 1999-2000, Nytt tak år 2001-2002, Nya fönster samt träpanel år 2015, Bytt av jordvärmepump år 2016, Renoverat WC källarplan 2017, Renoverat badrum övre plan 2019, Byggt altantak år 2020. Löpande renovering av golv och tapeter genom åren.

Blåbetong – Några av innerväggarna i källarplan är byggda av blåbetong. Radonmätning från 1996 finns.

Trädgård – I trädgården finns 2 äppleträd, 1 körsbärsträd, ek och rönn.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
C
Prestandavärde
72
Utförd
2020-10-08
Taxeringsvärde
Byggnad
486000 kr
Tomt
122000 kr
Totalt
608000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
345000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Grund
Källare/Suterräng
Grundmur
Betongsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel och träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Jordvärme

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4560 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1133 kr/månad
Vatten/Avlopp
741 kr/månad
Sotning
25 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
417 kr/månad
Total driftskostnad
2407 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Ängedalsvägen 13, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.