Modernt familjeboende med sagolik sjöutsikt!

Utgångspris 1 150 000 kr · Gamla vägen 24, Ödskölt
Budgivning pågår

Högsta bud:
1 540 000 kr - Budgivare 4

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med en sagolik sjöutsikt och slående belägenhet, bjuder denna gedigna villa på fräscha, moderna ytor och plats till hela familjen. Villan har renoverats löpande och försett de fina sällskapsutrymmena med moderna bekvämligheter. Bostaden erbjuder ett underbart kök i tidlös design, kaklade våtrumsutrymmen och genomgående smakfull inredning. Vidare erbjuder villan nya 3-glas fönster, plåttak från 2010, bergvärmepump, samt ett garage med isolerad vind. På utsidan finns såväl stor altan som balkong, båda med fantastisk utsikt över glittrande sjön Iväg medan stora soliga ytor välkomnar spring och lek året om. Busshållplatsen finns framför huset med goda förbindelser till Bengtsfors, Mellerud, Uddevalla/Trollhättan och vidare. Huset ligger även mycket nära den kommunala badplatsen i Ödskölt.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Vidsträckt utsikt över sjön Iväg i nordväst
  • Modernt och trivsamt kök
  • Smakfullt renoverat spa i kombination med tvättstuga
  • Uppvärmning i form av bergvärme
  • Närhet till kommunikationer och till badplats

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall – Välkommen in till denna klassiska entré som med smakfull inredning ger det bästa bemötandet. Hallens gråa klinkerplattor på golvet, ljusa tapeter i diskret mönster och vita skivor i tak, ger hallen ett behagligt och lugnande intryck. Vid entrén nås den praktiskt placerade trappan som med enkla steg avanceras vidare till övre plan.

Kök – Direkt från entrén nås detta moderna kök som kan göra matlagningen till dagens höjdpunkt. Kökets vackra laminatgolv i mörka toner, klassiska inredning med moderna lådor i vitt och svart kakel utgör en bländande helhet. Vidare erbjuder köket stora arbetsytor med god belysning, vitrinskåp och skafferi, infälld häll, kolfilterfläkt och inbyggd ugn samt mikro. Här finns även kylskåp och frysskåp i svart samt diskmaskin av märke Bosch som installerades 2018 av tidigare ägare. Vid fönstret finns rymlig plats till köksbord.

Bad – Helkaklat badrum i gråa stilrena toner inklusive inbyggda glashyllor och vitmålat trätak med infällda spotlights som ger en extra lyxig känsla. Utrymmet fick ett ansiktslyft av tidigare ägare år 2017 när duschkabinen, nytt skåp och spegel monterades.

Vardagsrum – Detta underbara allrum ligger i huset nordvästra hörn med oslagbar utsikt över sjön Iväg. Här finns rikligt med ljusinsläpp från fönstren i nordväst samt genom öppningen till matsalen i sydöst. Mörka kväller under vinterhalvåret känns genast lite mysigare tack vare den godkända gjutjärnskaminen som höjer stämningen i rummet medan den klassiska inredningen bestående av parkettgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak låter utsikten ta plats.

Matsal – I villans sydvästra hörn finns utrymme till en luftig matsal med pardörrar i glas som leder vidare till en lugn trädgård skyddad från insyn och där möjligheten finns att komplettera huset med en altan. Väggarna är tapetserade med tapeter i lugnande färger, och kontrasterande fondvägg, vilket gör rummet extra livfullt medan parkettgolv sammanfogar matsalen med det intilliggande vardagsrummet.

ÖVRE PLAN

Hall – Genom den praktiska trappan i entréplanet nås denna hall. Hallen är övre planets mittpunkt som elegant binder samman samtliga rum på detta plan. Utrymmet kan nyttjas som kontorsutrymme med hänförande sjöutsikt. Denna hall är inredd med rustikt trägolv, vit bröstpanel, ljusa tapeter, två garderober samt trätak med infällda spotlights.

Balkong – På övre plan erbjuds en inbyggd balkong med allenaståendeutsikt över sjön Iväg, golvet och taket är bestående av trätrall.

Sovrum – Välkommen till ett harmoniskt sovrum med sjöutsikt. I detta sovrum finns det gott om plats till dubbelsängen samt garderober med praktiska skjutdörrar. Rummet har en lugn och klassisk inredning bestående av trägolv, väggar målade i ljusblå kulör och trätak med infällda spotlights.

Sovrum – Mysigt barnkammare som totalrenoverades av tidigare ägare år 2019 inklusive nydragna elledningar och ny monterad garderob. Vidare är rummet inrett med nytt laminatgolv i behaglig ljusgrå ton, vitmålade väggar och vit panel i tak med infällda spotlights.

Sovrum – Villans tredje sovrum är vackert inredd med en modern fototapet med motiv av majestätisk stadsbild. Rummet är försett med klädkammare, parkettgolv samt vita skivor i taket.

KÄLLARPLAN

Tvättstuga/badrum – Välkommen ned till ett fantastiskt utrymme med badrum och tvättstuga. Utrymmet är helkaklat och gediget renoverat med vackert infällda spotlights i taket, vattenburen golvvärme, badkar, dusch, toalett, handfat samt en långbänk med skåp, tvättho, tvättmaskin och torktumlare av märke Electrolux. Jacuzzibadet har renoverats av tidigare ägare med ny slang amt avlopp och duschkabin är uppfräschats med ny silikon. Det är en tvättstuga utöver det vanliga!

Rum – Under trappan återfinns ett utrymme med tapetserade och målade väggar, laminatgolv samt vitmålat trätak med infällda spotlights med dimmerfunktion.

Pannrum – Utrymme försett med bergvärmepump från Nibe. Värmepumpen servades och reparerades år 2019 enligt tidigare ägare. Pannrummet är försett med en extra vattenkälla med pump som kan nyttjas till trädgårdsbevattning. Golv och väggar av betong samt trätak.

Förråd – Utrymme med plats till förvaring med vitmålade väggar, trätak samt golv av betong.

Övriga byggnader

Garage- Fristående garage på ca 50 m2. Garaget renoverades efter år 2017 inklusive bytt av takstolar, isolering av vinden med glasull, nytt innetak, montering av luft-luft värmepump samt installation av en ytterdörr. Den el-styrda porten installerades år 2016 av tidigare ägare.

Renoveringar

Vid sitt förvärv av fastigheten 2020 fick ägarna information att följande renoveringar hade genomförts av tidigare ägare:

Dränering med montering av platonmatta i början på 2000 talet. Renovering av badrummet på entréplan ca år 2001. Installation av bergvärme år 2002. Renovering av tvättstugan/badrum i källaren år 2007. Renovering av köket ca år 2008. Nytt plåttak år 2010. Installation av 3-glas fönster ca 2010-2011.

Sedan 2017: Målat huset, renoverat garaget, installerat ny diskmaskin, förbättrat badrum på entréplan, förbättrat jacuzzin och duschkabinen i tvättstugan, servad och reparerad bergvärmepumpen och totalrenoverat barnkammaren. Vidare har Bengtsfors kommun bytt vattenmätaren.

Övriga upplysningar

Larm – Bostadshuset är fortsätt med larm från Verysure som följer köpet.

Driftskostnader – Nuvarande ägaren till huset har ägt huset under korttid och använt huset sparsamt som fritidshus. De redovisade kostnader för el/uppvärmning och vatten/avlopp kommer från tidigare ägare som använde huset som permanentbostad.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS ASKETVETEN GA:1
GA1

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
79
Utförd
2017-01-29
Taxeringsvärde
Byggnad
618000 kr
Tomt
147000 kr
Totalt
765000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
8
Totalt pantvärde
900000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Gjutjärnskamin
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållning avser årsavgiften, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5738 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1724 kr/månad
Vatten/Avlopp
455 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
98 kr/månad
Försäkring
542 kr/månad
Total driftskostnad
2860 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Gamla vägen 24, Ödskölt

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.