Modern enplansvilla med källare på Sidan Södra!

Utgångspris 975 000 kr · Skotterudsgatan 8, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Längst in på en återvändsgata i familjevänliga och attraktiva Sidan Södra ligger denna tilltalande enplansvilla med stor charm. Villan är uppförd 1972 och inkluderar 99 kvadratmeter boyta som disponeras av 3 sovrum, vardagsrum, kök och badrum på övre plan samt 97 kvadratmeter praktiska utrymmen på källarplan. Den inbjudande trädgården erbjuder härlig grönska samt en insynsskyddad altan i söderläge där solen kan avnjutas från tidig eftermiddag till sen kväll. Villan är attraktivt beläget nära naturstråk, barnomsorg samt lekplats och med en kortare promenad nås Lelångs strandlinje med både bryggor och badplats. Välkommen till denna vackert belägna och tilltalande familjevilla på sidan södra.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Familjevänligt och attraktivt läge
  • Stor insynsskyddad altan i söderläge 
  • Tilltalande modern interiör med många sovrum
  • Närhet till naturstråk, barnomsorg samt lekplats
  • Gångavstånd till badplats vid Lelångs strandlinje

Planlösning

ENTRÉ PLAN

Hall- Välkomnande ljus hall med tilltalande interiör som ansluter till entréplanets samtliga utrymmen vilket skapar en behagligt och enhetligt intryck med harmonisk atmosfär. Ytskikten är beklädda med praktiskt men stilfullt klinkergolv, vitlaserat paneltak samt tapetserade väggar som partiellt bekläds av dekorativ vitmålad träpanel. Hallen är utrustad med eldriven golvvärme som skapar en behaglig känsla under fötterna, en luft-luft värmepump som är strategisk placerad ovanför trappan samt med en gedigen ytterdörr från 2005. Till höger återfinns även en garderob med utrymme att förvara ytterkläder och skor.

 

Sovrum– Till höger om hallen nås entréplanets samtliga sovrum via en passage och det första sovrummet är beläget med fönster mot norra fasaden. Sovrummet är inrett med vitmålad vävtapet som bryts av med en blå fondvägg samt en matchande bård. Golvet är beklätt med ljust laminat och i taket sitter vita skivor.

 

Sovrum– Sovrum beläget invid nordvästra gaveln inrett med grå bröstpanel, vitmålade vävtapeter som bryts av med en mörkblå fondtapet med vita stjärnor. Vidare är golvet beklätt med ljus plastmatta samt vita skivor i tak. Rummet är även försett med en garderob.

 

Sovrum– Ungdomligt sovrum med fönster i söderläge inrett i en modern stilren interiör där en bredrandig fondtapet bryter av mot de vita tapeterna som bekläder rummets resterande väggar. Golvet bekläds av tilltalande laminat och i taket sitter vita skivor. Rummet är även försett med utgång till den härliga altanen i söder och längst med östra innerväggen återfinns 5 stycken inbyggda garderober.

 

Bad– Gemytligt badrum som renoverats 1996 och försetts med ett ytskikt bestående av ljusblå våtrumsmatta och vita våtrumstapeter med harmoniserande mönster i ljusblå kulör. Badrummet är utrustat med toalett, badkar samt kommod i trä med nedsänkt handfat samt matchande badrumsskåp med spegel. I badrummet finns även 1 garderob till förvaring av handdukar och diverse badrumsattiraljer.

 

Vardagsrum– Stort luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från ett vidsträckt fönsterparti i söderläge.  Rummet är smakfullt inrett i neutrala nyanser där en dekorativ fondvägg med guldfärgat mönster ger rummet extra karaktär. Resterande väggar är beklädda med ljusa tapeter, taket består av vita skivor och på golvet ligger välvårdad parkett. Invid ingången till vardagsrummet står en välplacerad kamin som sprider både värme och trivsam atmosfär i entréplanet. Vardagsrummet är försett med nya fönster samt en altandörr från 2007 som leder ut till den tilltalande altanen i söder. 

 

Kök– Välplanerat, rymligt utrymme som erbjuder omfattande förvaringsmöjligheter, stora arbetsytor samt tilltalande lantlig interiör i form av vitmålad träpanel på väggarna, beständigt laminatgolv samt träpanel i tak med några infällda spotlight. Köksluckorna är dekorativt urfrästa i en behaglig crèmefärgad ton som bryter av snyggt mot ett grått kakel som bekläder väggarna ovanför köksbänkarna. Köksutrustningen består av en nyare spis från Asko, kyl från Electrolux, fläkt samt nyare diskmaskin från Bosch.

 

KÄLLARPLAN

Rum-Trappan leder direkt ner till ett gediget rum som använts som sovrum men som likväl kan nyttjas som sällskapsutrymme då en inbjudande öppen spis (ej godkänd) tillsammans med vita tegelväggar varvat med liggande vitmålad träpanel skapar en härlig och trivsam miljö för socialt umgänge.  Golvet är beklätt med ett rustikt trägolv, och taket av vitmålad träpanel. Från två små fönster mot norra fasaden får rummet ett sparsamt men behagligt ljusinsläpp.

 

Hall- Hall som sammanbinder källarplanets samtliga utrymmen vilka bland annat innefattar förrådsutrymmen, pannrum, hobbyrum samt wc och dusch. Hallen är inredd med målade väggar och golv i betong samt vitmålat tak. Hallen är även utrustad med en frysbox från Electrolux (1995) som medföljer fastigheten.

 

Pannrum– Praktiskt utrymme med målade väggar och golv i betong samt vitmålat tak. Här återfinns en luft-vatten pump från 2009 (servad ca 3 år sedan), varmvattenberedare á 70 liter samt en el central. Från pannrummet finns även en utgång till garaget.  

 

Förråd/hobbyrum– Utrymme som nyttjats som hobbyrum men som likväl kan nyttjas som förråd. Utrymmet är inrett med målade betongväggar, målat betonggolv samt tak av trä. 

 

WC– Gemytlig wc utrustad med toalett och handfat där inredningen består av plastmatta, bröstpanel och målade vävtapeter.

 

Tvättstuga– Praktisk och rymlig tvättstuga utrustad med en Electrolux tvättmaskin från 2016 samt en tvättho. Taket är vitmålat och golv samt väggar är av målad betong.

 

Dusch– Duschutrymme med nytt klinkergolv från 2016, väggar beklädda med kakel från 1995-96 samt vitmålat tak. Duschutrymmet är även försett med ett nytt avlopp.

 

Förråd- Förrådsutrymme som varit tilltänkt som bastu och därmed försetts med ett aggregat som ej är inkopplat.

 

Matkällare- Praktiskt och svalt utrymme avsett till förvaring.

 

Garage– Garageutbyggnad vid östragaveln som nås inifrån via en dörr i pannrummet samt via en garageport i norrläge. Golvet är i betong, väggarna av masonit/puts samt tak av masonit. Garaget är försett med vatten och elektricitet.

 

Vindslucka ovanför garaget, stege finns på gaveln.

Renoveringar

1995 – Nytt plåttak på garaget och ny brädfodring på 3 sidor av huset.

1996 – Renovering av badrum.

2001 – Installation av vedkamin i vardagsrummet.

2005 – Ny entrédörr. Nya köksluckor.

2007 – Nytt fönster samt altandörr i vardagsrummet.

2009 – Installation av luft-vatten värmepump. Nytt kakel i köket.

2011/12 – Nytt laminatgolv kök.

2015 – Ny spis och diskmaskin.

2016 – Nytt klinkergolv samt avlopp i dusch i källaren. (Kakel på väggarna från 1995-1996.) Ny tvättmaskin.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
D
Prestandavärde
73
Utförd
2017-08-29
Taxeringsvärde
Byggnad
432000 kr
Tomt
131000 kr
Totalt
563000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
690000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä/tegel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Kamin
Fönster
2-glas + 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-luft värmepump, luft-vatten värmepump

Värme ingår i kostnaden för el. Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 72 kr per tömning tillkommer.

El
1773 kr/månad
Vatten/Avlopp
500 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
408 kr/månad
Total driftskostnad
2800 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Skotterudsgatan 8, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.