Missionshus med högt läge och många möjligheter!

Utgångspris 250 000 kr · Låftmans backe 4, Billingsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
400 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Många drömmer om att renovera och äga ett missionshus, dess tilltagna takhöjd, rymliga ytor, stora möjligheter och härliga karaktär får många hjärtan att slå. Nu finns tillfälle att förverkliga drömmen med detta missionshus på Låftmans Backe 4 i Billingsfors. Den stora salen mäter ungefär 130 kvadratmeter och erbjuder plats för flera möblemang, här är möjligheterna oändliga och endast fantasin sätter gränser. Utöver den stora salen, kök och två WC finns även fyra ytterligare rum att tillgå. Missionshuset ligger placerat på en högt belägen tomt om 2846 kvadratmeter med insynsskyddat läge som inramas av uppvuxna träd. Inom några få minuter med bil nås både Bengtsfors och Billingsfors med alla centrala bekvämligheter som butiker, restauranger och skolor. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Stor sal om ca 130 kvadratmeter
  • Stor insynsskyddad tomt med högt läge
  • Många ändamålsmöjligheter

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in genom dubbeldörrarna till den rymliga hallen där gott om plats för bland annat klädförvaring finns att tillgå. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, målad vävtapet i beige nyans och vitmålat tak. I hallen hittas varmvattenberedare och elskåp.

WC – Med belägenhet i hallen hittas först ut en mindre WC som inhyser toalettstol och handfat. Rummet är inrett med plastmatta på golv och vävtapeter målade i en aprikos nyans.

Handikapptoalett – Vägg i vägg med tidigare nämnd WC hittas denna handikapptoalett med lite mer omfångsrik yta. Rummet är försett med toalettstol och handfat och är vidare inrett likt tidigare nämnt utrymme med plastmatta och vävtapeter målade i aprikos nyans.

Stor sal – I hjärtat av byggnaden hittas den stora salen, utrymmet som många drömmer om. Rummet mäter ca 130 kvadratmeter och erbjuder ett utrymme med oändliga möjligheter för såväl konstnären, egenföretagaren eller som samlingslokal. Rummet är inrett med trägolv, målade väggar i ljusblå nyans och vita skivor i tak samt är försett med treglasfönster och ljusinsläpp från både nordväst och sydöst. De bänkar som kan skymtas i bild kommer ej ingå i försäljningen.

Hall – Vidare i byggnadens södra del kan även en mindre hall beträdas med ingång från nordväst. Utrymmet erbjuder gott om plats för avhängning av kläder.

Serveringssal – Ett större utrymme beläget bakom den stora salen som är inrett med praktisk plastmatta, en kombination av bröstpanel i trä samt vitmålade väggar och vita skivor i tak. Rummet är försett med tvåglasfönster i söder och sydöst samt erbjuder stora möjligheter till utbredd möblering eller byggnation av ytterligare rum vid behov.

Kök – Vidare beträds byggnadens kök, utrymmet inhyser förvaringsmöjligheter utöver det vanliga i flertalet platsbyggda garderober. Köket är inrett med plastmatta, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt är försett med äldre spis och kombinerad kyl/frys. Köket erbjuder även mycket förvaring i skåp och lådor samt leder vidare till en mindre hall med utgång.

 

Övre plan

Övre hall – I det så kallade trapphuset som hittas innanför serveringsalen på entréplan hittas trappan som leder vidare till övre plan samt dörr som leder ut på byggnadens södra sida. En våning upp beträds en större hall inredd med brun heltäckningsmatta, solgula väggar och vitmålat tak.

Rum – Vidare hittas ett mycket omfångsrikt rum med stor användningspotential. Rummet är inrett med brun heltäckningsmatta, en kombination av träpanel och tapeter på väggar samt vita skivor i tak. Genom det större fönstret avspeglas en harmonisk utsikt över trädtopparna.

Rum – Intill tidigare nämnt utrymme beträds ytterligare ett rum med stor karaktär. Här besmyckas rummet med en otroligt vacker kakelugn (ej använts på många år) samt stort karaktärsfullt fönster i söderläge. Rummet är i övrigt inrett med ljus plastmatta, mönstrade tapeter och vitmålat tak. I rummet hittas en mindre skrubb för goda förvaringsmöjligheter.

Rum – Från intilliggande rum beträds det gamla köket. Rummet har härligt mönstrade tapeter med turkosblå botten, ljus plastmatta och vitmålat tak. Den gamla köksinredningen är bevarad och bjuder på en härlig charm och vidare hittas även det gamla skafferiet som bjuder på goda förvaringsmöjligheter i små skåp med hyllplan.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Under 1960-talet byggdes byggnaden ut och försågs med en serveringslokal. Under 1970-talet byggdes entréhallen med två WC, fastighetens avlopp anslöts till kommunala nätet samt övre plan renoverades till en ungdomslokal. På 1980-talet försågs byggnaden med nytt plåttak. Ca 2010 byttes vattenrören i köket.

Samlingslokal – Enligt gällande detaljplan får byggnaden användas till samlingslokal.

Energideklaration – Byggnaden har i huvudsak används för andakt eller religiös verksamhet och är därmed undantagen från kravet på energideklaration.

Vatten och avlopp – Fastigheten igår i en vattenförening för gatan. Kostnaden för vatten har varit 500 kr/kvartal eftersom fastigheten använder mycket lite vatten i nuläget. Övriga fastigheter i föreningen betalar 700 kr/kvartal för vatten. Fastigheten har nyligen kopplats in till den kommunala avlopsanläggningen. Årskostnaden för VA är 3543 kr/ år + 22,2 kr/kubikmeter för avlopp.

Taxeringsvärde – Fastigheten saknar taxeringsvärde eftersom det taxeras som Specialenhet, ecklesiastikbyggnad (827).

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul på grund av att säljaren är en ideell förening.

Servitut

Avtalsservitut villa mm, Last
15-IM6-65/839 – 1, 1965-04-28

Avtalsservitut kraftledning, Last
15-IM6-51/473 – 1, 1951-05-30

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
kr
Totalt
kr
Taxeringsår
2013
Taxeringskod
827
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Ecklesiastikbyggnad
Grund
Torpargrund
Grundmur
Betong/sten
Stomme
Bjälklag
Trä
Fasad
Eternit
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 2+1 glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Uppvärmning
Direktverkande el

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Fastigheten har dock inte varit uppvärmd vintertid utan värmen sätts på vid sammanträde i lokalen. Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Försäkringsbeloppet är ett schablonbelopp då föreningen har en gemensam försäkring för flera fastigheter. Fastigheten ingår i en vattenförening för gatan där kostnaden har varit 500 kr/kvartal för vatten. Årsavgiften för kommunalt avlopp är 3543 kr.

El
529 kr/månad
Vatten/Avlopp
462 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
417 kr/månad
Total driftskostnad
1495 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Låftmans backe 4, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.