Ljuvligt smultronställe med rofyllt läge!

Utgångspris 450 000 kr · Grimmerud Rösen, Dals Långed
Visningar
  • Fredag 29 maj 17:00 - 17:45
    Anmälan krävs på grund av rådande omständigheter med COVID-19. Detta för att vi ska kunna planera visningen utifrån antal anmälda visningsbesökare och minska risk för smittspridning. Kom inte till visningen om du känner dig sjuk utan ta kontakt med mäklaren.
Boka här

I fridfulla Grimmerud med naturen som närmsta granne hittas detta trivsamma fritidshus uppfört 1933. Med pittoresk stil och mycket bevarad karaktär finns nu möjlighet att förvärva detta smultronställe av att njuta av under de olika säsongernas lediga tid. Stugan har en boarea om 54 kvadratmeter vilket disponeras på sociala utrymmen på entréplan, ett sovrum på övre plan och oinrett vindsrum med möjlighet att inreda ytterligare ett sovrum. På den högt belägna tomten om 1310 kvadratmeter hittas ett fristående förrådsutrymme uppdelat i tre sektioner vilket uppfördes ca 1995, i övrigt finns härliga ytor för odlingar, barnlek och slappa dagar i solstolen, har man tur kan man även vila blicken på grannens kor på grönbete! Ca 3 kilometer nordöst om fastigheten hittas Billingsfors centrum vilket erbjuder central bekvämlighet i form av både restauranger och matbutik. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Högt och fridfull belägenhet på landsbygden
  • Stor solig tomt om 1310 kvadratmeter
  • Härlig karaktär från byggnadsåret 1933
  • El, vatten och avlopp finns
  • Närhet till centrala bekvämligheter

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i stugan vars hall och WC tillbyggdes fastigheten 1968-1969. Utrymmet leder vidare in till en inre hall med trappa till övre plan. Hallen är inredd med ljus plastmatta på golv, vitmålade väggar och vitmålat tak, till höger hittas ett praktiskt förvaringsutrymme och till vänster nås den ljusa WCn.

WC – En ljus och rymlig WC vilket inhyser toalettstol, handfat och mindre varmvattenberedare. Rummet är inrett med matta på golv, vita tapeter med diskret blommönster och vitmålat tak.

Hall – Med vidare steg beträds den inre hallen, utrymmet inhyser trappan till övre plan och leder vidare till både kök och vardagsrum. Rummet är inrett med ljus plastmatta samt vitmålad träpanel på väggar och tak samt förvarar kylskåp från Indesit och fryskåp från Electrolux.

Kök – Ett ljust och trivsamt kök med stor karaktär och välbevarade detaljer. Rummet har en ljus och hemtrevlig bas med ljusgrå plastmatta på golv, en kombination av vitmålade väggar och ljusgula tapeter samt vitmålat trätak vilket kombineras med en ljusgul köksinredning och en vacker vedspis (ej besiktigad). Köket är utrustat med spis från Electrolux, liten micro och erbjuder plats för matgruppen framför det vackra spröjsade fönstret.

Vardagsrum – Med ytterligare några nätta steg beträds det trivsamma vardagsrummet. Här upplevs stor hemtrevnad och den gamla stilen är vackert bevarad i hela rummet. Runt om i vardagsrummet finns tre stora spröjsade fönster vilket bjuder både på rofylld utsikt över trädgården och behagligt ljusinsläpp. Rummet erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsmöbel och gott om utrymme för familjen att koppla av framåt kvällskvisten efter en lång dag utomhus. I vardagsrummet finns en vacker kamin vilket kan bjuda på stämningsfulla brasor om den tas i bruk.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på övre plan möter en mindre möblerbar hall med utrymme för sittplats. Rummet är inrett med vackert trägolv och vitmålad träpanel på väggar och tak.

Sovrum – Ett rymligt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng eller flera enkelsängar. Rummet har en otroligt vacker interiör med välbevarat trägolv, ljuvliga småmönstrade tapeter i ljusblå färgsättning och vitmålat tak. I ena delen av rummet tar murstocken plats med eventuell möjlighet att i framtiden installera en njutbar kamin. Utanför det vackert spröjsade fönstret kan intilliggande åkermark beskådas och de lugna kossorna från granngården överblickas. Det vackra 1800-talsskåpet kommer eventuellt kvarlämnas vid försäljning.

Rum – Från hallen hittas ett större oinrett vindsrum vilket med fördel kan inredas om behov av ytterligare sovrum finns. Rummet har vackra bjälkar att bevara och låta ta plats i inredningen framöver. Rummet får ljusinsläpp från både större och mindre fönster, är inrett med trägolv och inhyser trappa till vindsutrymme.

 

Källarplan

Rum – Källaren består av ett rum och i övrigt krypgrund. Rummet är inrett med betonggolv, betongväggar samt trätak och nyttjas som kallförråd.

Övriga byggnader

Förråd – Ett fristående förråd uppfört ca 1995. Förrådsbyggnaden är uppdelad i tre sektioner med vedbod, snickarbod och trädgårdförråd med isolerat golv. Byggnaden är uppförd på plintar med träpanel och plåttak. El finns inkopplat till byggnaden och ved kvarlämnas vid försäljning.

Övriga uppgifter

Renovering – 1968–1969 tillbyggdes fastigheten med hall och WC. Ena sidan av fastigheten dränerades ca 1990 och ca 1995 byggdes ett fristående förråd.

Fiber – Fiber finns inte inkopplat till fastigheten men ligger inom området för Steneby Fiberförening. Fiberskåp finns i närheten.

Eldstäder – Eldstäderna har inte sotats eller kontrollerats av sotaren på senare år och behöver besiktigas på nytt innan de tas i bruk.

Vägservitut – Enligt avstyckningsakten daterad 1932 följer rätt till 2 meter bred väg från området till den väg som ligger ca 20 meter väster om området samt efter denna väg förbi Grimmeruds gård till allmänna landsvägen. Servitutet finns dock inte inskrivit hos Inskrivningsmyndigheten.

Servitut vatten – Atalsservitut finns på vattentäkt och tillhörande ledningar. Servitutet finns dock inte inskrivit hos Inskrivningsmyndigheten.

Avlopp – Avloppet inspekterades av tillsynsmyndigheten under 2019. Anläggningen har brister men dessa behöver inte åtgärdas under rådande förhållanden. Vid ändrade förhållanden på fastigheten ska Dalslands Miljö och Energiförbund meddelas. Se seperat information från tillsynsmyndigheten.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
125000 kr
Tomt
106000 kr
Totalt
231000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
25100 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/Torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Lertegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis, vedkamin
Fönster
1-glas + innanfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el, kamin

Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1733 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
675 kr/månad
Vatten/Avlopp
75 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Total driftskostnad
1000 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Grimmerud Rösen, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.