Ljuvlig, renoverad familjevilla i lugnt område!

Utgångspris 1 200 000 kr · Granåsvägen 9, Bengtsfors
Visningar
  • Torsdag 19 sep 17:00 - 17:45
    Välkommen på öppen visning, anmäl dig gärna!
Boka här

Med genomgående fräsch och renoverad interiör hittas denna bekväma familjevilla i två plan med belägenhet i lugnt och trivsamt område med närhet till både lugna naturstråk och centrala bekvämligheter. Fastigheten uppvärms med bergvärme, dränerades 2017 och bjuder på helrenoverade inre ytskikt med bevarade detaljer från nybyggnadsåret såsom vacker eldstad och stavparkett på golv. På det nedre våningsplanet hittas en praktisk lägenhet om ca 45 kvadratmeter utmärkt för uthyrning, att nyttja som gästlägenhet eller för tonåringen att få lite avskildhet. Villan ligger belägen i en välskött och hemtrevlig trädgård med delvis naturtomt och erbjuder stora uteplatser för att med enkelhet kunna följa soltimmarna. En pärla som måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bergvärme 2012
  • Dränerad med isodrän 2017
  • Renoverade inre ytskikt inkl. kök och badrum
  • Praktisk lägenhet om 45 kvm på nedre plan
  • Ljuvlig och välskött trädgård

Planlösning

Entréplan

Hall – Bakom den dekorativa svarta ytterdörren belägen på bostadens baksida beträds fastigheten. Innanför dörren välkomnar en stillsam färgsättning och fräscha ytskikt som vittnar om vad bostaden har att erbjuda. Hallen är inredd med stilrent grått laminatgolv som kombineras med målade väggar i jordnära färgsättning samt vitmålat tak. I rummet finns gott om utrymme för hatthylla och skoställ samt inhyser trappan som leder vidare upp till det övre våningsplanet.

Inre hall – Med ytterligare ett par steg beträds den inre hallen som öppnar upp till entréplanets övriga utrymmen. Rummet är inrett med en färgskala som går ton i ton med samtliga intilliggande rum och skapar en harmonisk röd tråd oavsett vart blicken vänder. Golvet är beklätt med vacker stavparkett som löper längst med det intilliggande vardagsrummet, väggar målade i en grågrön nyans samt vitmålat tak.

Kök – I villans södra hörn hittas det ljusa och trevliga köket. Utrymmet är stilrent och klassiskt inrett med vit köksinredning med fasade luckor och dekorativa glaspartier, kontrasterande svart stenskiva, mörkgrå plastmatta som kombineras med målad träpanel och kakel bak arbetsbänkarna samt vitmålat tak. Här erbjuds gott om plats för den större matgruppen där familjen kan samlas för frukost och läxläsning medan middagen förbereds vid de rymliga arbetsytorna. Köket är utrustat med rostfri fläkt, ugn från Bosch, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrum – Ett vidsträckt vardagsrum med härlig luftighet och utrymme för stor matgrupp och övriga önskvärda möblemang. Rummet berikas av den vackra bevarade eldstaden som går i stil med rummets övriga färgsättning med ljusgrå detaljer och dekorativa stenskivor (godkänd för eldning). Vardagsrummet är i övrigt inrett med vacker stavparkett på golv, vitmålade väggar med en stilfullt kontrasterande fondvägg i petrolblå nyans som återkommer runt om i rummen samt en vidare utgång till rymlig altan med tak i söderläge.

Tv-rum – Med öppen planlösning in till tidigare nämnt utrymme nås detta mysiga tv-rum. Utrymmet erbjuder gott om plats för det större möblemanget och bjuder på en naturlig planlösning för möblering med soffa och tv-bänk. Rummet är inrett med vackert bevarat trägolv, väggar målade i en kombination av vitt och petrolblått samt vitmålat tak. Genom de stora fönsterpartierna i väst sprids behagligt dagsljus till rummet och från rummet nås ett praktiskt förvaringsutrymme för plädar, tv-spel och leksaker.

Sovrum – Vidare från den inre hallen beträds ett trivsamt sovrum inrett i stil med tidigare nämnda utrymmen. Rummet har bevarade vackra trägolv som sprider härlig känsla under fötterna, väggar målade i en kombination av vitt och petrolblått samt vitmålat tak. Här erbjuds gott om plats för enkelsängen och övrigt önskvärt möblemang som exempelvis skrivbord eller förvaringsmöblemang som komplement till den inbyggda garderoben vid rummets ena kortsida.

Badrum – Ett ljust och fräscht badrum i stilren färgsättning med vita och gråa detaljer vilket renoverades 2016. Rummet är praktiskt helkaklat med mörkgrå klinkers på golv, vitt kakel på väggar samt vitmålat tak. Golvet är försett med behaglig elgolvvärme som värmer fötterna skönt under kyliga mornar och är vidare inrett med handfat, praktiska vikbara duschväggar och toalettstol. 

 

Övre plan

Hall – Med lätta steg upp för trappan belägen i entréhallen beträds den övre hallen. Utrymmet är inrett i neutral färgsättning med grått laminatgolv, gråbeigea väggar och vitmålad träpanel i tak. Från hallen beträds två sovrum, en WC samt två stora vindsgarderober.

Badrum – På höger hand om trappan hittas den trevliga WC:n vilket är inredd med steninspirerad våtrumstapet, våtrumsmatta på golvet i utförande likt ljust trägolv samt ett vitmålat tak. Utrymmet är vidare försett med toalettstol och handfat med goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme beträds det rymliga sovrummet med gott om plats för dubbelsängen och övrigt önskvärt möblemang som komplement till de fyra garderoberna. Även här bjuder utrymmet på vackert trägolv, dekorativa tapeter och vitmålat tak som skapar en neutral bas för lugn och stillsam nedvarvning innan läggdags.

Sovrum – På andra sidan hallen hittas det ljuvliga barnrummet i vinkel. Här kan kreativiteten flöda fritt och många timmars lek genomföras. Rummet är inrett med ett underbart härligt utrymme bakom unikt dekorativa skjutdörrar som med fördel kan inredas som spännande koja att skapa sin egna lekfulla oas bland målade bergstoppar. I övrigt är rummet lagom stort för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang samt inrett med bevarat trägolv, mönstrade tapeter i ljus färgsättning och vita skivor i tak.

 

Källarplan

Tvättstuga – Med ingång från bostadens norra sida nås tvättstugan. Utrymmet är inrett med mörkgrå klinkers, vita kaklade väggar i kombination med vitmålad putsvägg samt vitmålat trätak. I rummet hittas förutom tvättmaskin (Cylinda), torktumlare och tvättho även duschutrymme och en härlig bastu.

Pannrum – Pannrummet är inrett med betong på golv, väggar och tak samt inhyser bergvärme från Thermia (2012), automatsäkringsskåp och en praktisk arbetsbänk.

Garage – Beläget i byggnadens västra hörn hittas garaget. Utrymmet är inrett med betong på golv, väggar och tak samt erbjuder plats för en bil.

 

Lägenhet

Hall – Med ingång från nordväst hittas en trevlig lägenhet om ca 45 kvadratmeter med renoverad interiör och bevarade detaljer. Hallen är inredd med laminatgolv samt vitmålade väggar och tak.

Badrum – Ett större badrum vilket renoverades 2017 från grunden. Utrymmet är inrett med mörkgrå våtrumsmatta på golv, vitmålade väggar och tak samt inhyser toalettstol, handfat, duschkabin och tvättmaskin från Sharp.

Kök – Välkommen in i det härliga bevarade köket från 50-talet vilket känns lika trendigt än idag. Här hittas det karaktäristiska snedställda överskåpet, härliga beslag och trivsam luftighet. Rummet erbjuder gott om plats för matgruppen och är inredd med praktisk plastmatta i beige nyans, ljusa tapeter med stilrent mönster och vitmålat tak. Köksinredningen har en vit stomme med ljusgrå luckor och är försett med 50cm spis från Elektro Helios, fläkt och en kombinerad kyl/frys.

Rum – Vidare till det kombinerade sovrummet/allrummet. Utrymmet erbjuder plats för enkelsängen och mindre soffgrupp samt är inrett med vackert trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

Övriga upplysningar

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

Renoveringar – Vid säljarnas förvärv fick de information av föregående ägare att bergvärme installerades 2012. Sedan säljarnas förvärv 2015 har följande renoveringar utförts: 2015 – Renovering av badrum på entréplan, 2017 – Dränering med isodrän samt byggnation av altan, renovering av badrum i lägenhet, parkering och mur. 2019 – Renovering av tak på altan i söder.

Lägenhet – Lägenheten är uthyrd och hyresgästen har 3 månaders uppsägningstid. Hyran är 3500 kr/månad, vatten/avlopp, el, värme och sophämptning ingår i hyran.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
D
Prestandavärde
64
Utförd
2015-07-02
Taxeringsvärde
Byggnad
483000 kr
Tomt
120000 kr
Totalt
603000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
9
Totalt pantvärde
998700 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Värme ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4523 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Hyresintäkter för lägenheten är 42.000 kr/år.

El
2480 kr/månad
Vatten/Avlopp
818 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
655 kr/månad
Total driftskostnad
4040 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Granåsvägen 9, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.