Ljuvlig 60-talsdröm med naturnära läge!

Utgångspris 550 000 kr · Bäckvägen 11, Dals Långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Inom kort promenadavstånd från Dals Långeds centrum, naturstråk och Dalslands kanal, hittas denna fantastiska 60-talsvilla med karaktär utöver det vanliga. De tidstypiska detaljerna är varsamt omhändertagna och utstrålar minst lika stor charm såhär 60 år senare. Här är det bland annat de olika etagen, fönsterpartierna som sammankopplar ute med inne, tegeldetaljerna, ytterbelysning i unik design och det karaktäristiska snedtaket som sätter stilen och ger bostaden en otrolig hemtrevnad och charm. Under fötterna värmer en njutbar golvvärme i nästintill hela huset vilket verkligen är en vardagslyx i ett äldre hus. Villan byggdes ut under 1969 och dess boarea om 116 kvadratmeter disponeras bland annat på tre sovrum, arbetsvrå, stort vardagsrum i två etage, matsal och charmfullt kök. Till fastigheten finns även ett vidbyggt garage. Den soliga trädgården erbjuder plats för barnlek, odlingar och umgänge vid den stenlagda uteplatsen. Varmt välkomna att förälska er i Bäckvägen 11!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Otrolig 60-talscharm
  • Underbart ljusinsläpp genom stora fönsterpartier
  • Charmig vedkamin i vardagsrummet
  • Sjövatten på tomten till trädgårdsbevattning
  • Nymålad fasad 2020

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in! Innanför ytterdörren välkomnar en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläderna vid både hatthylla, skoställ och platsbyggd garderob. Redan i hallen upplevs vad bostaden har att erbjuda med dess vackra klinkergolv och härliga korktapeter. Blicken löper direkt vidare mot intilliggande matsal där de stora fönsterpartierna släpper in generöst med härligt dagsljus till rummen.

WC – Beläget till vänster hand om hallen hittas en rymlig gästtoa vilket inhyser toalettstol och handfat. Utrymmet är inrett med mörkblå våtrumsmatta, ljusgula våtrumstapeter med diskret blommönster vilket kombineras med vitmålat trätak och från fönster i nordöst sprids behagligt dagsljus in till utrymmet.

Matsal – Med några steg in i bostaden möter den luftiga matsalen. Här sätter de stora fönsterpartierna stilen och tillsammans med snedtakets luftiga takhöjd upplevs rummet härligt spatiöst. Här finns gott om plats för matgruppen och serveringen sker enkelt från intilliggande kök med dess öppna ytor. Rummet är inrett med klinkergolv vilket uppvärms med golvvärme, mintgröna tapeter och vackert trätak, rummet får även härlig karaktär från intilliggande tegelpartier.

Kök – I direkt anslutning till matsalen hittas det mindre köket. Utrymmet är inrett med klinkergolv, vitmålade väggar och ljusgrönt tak vilket binds ihop med den ljusgröna köksinredningen från ursprungsåret. Köket är försett med kombinerad kyl/frys från Electrolux, spis från Cylinda och köksfläkt från Husqvarna.

Vardagsrum, övre etage – Vidare till villans nordvästra del öppnar vardagsrummet upp vilket är uppdelat i två etage. Det övre etaget berikas av en njutbar vedkamin som värmer gott under kyligare kvällar och är en stor stämningshöjare. Utrymmet erbjuder plats för soffgrupp samt tv-möbel och är inrett med vackert ljust parkettgolv, vitmålade väggar och karaktäristiskt snedtak i trä. Från den övre delen av vardagsrummet kan man naturligt blicka ner ut mot det nedre etaget och enkelt samtala med övrig familj och vänner i intilliggande rum.

Vardagsrum, nedre etage – Den nedre delen av vardagsrummet är otroligt rymligt och erbjuder stora möjligheter till att möblera med plats för många. Här kan familj och vänner samlas vid högtider som julafton och födelsedagar – eller varför inte bara bjuda in till en stor middagsbjudning. Rummet får fantastiskt ljusinsläpp från söder via stora fönsterpartier och behagliga stenplattor på golvet bidrar till en härlig stämning i rummet. Genom en enkel altandörr sammankopplats rummet till stenlagd uteplats under tak där umgänget istället kan flytta ut vid fint väder. Den nedre delen av vardagsrummet är inredd med ljus plastmatta på golv vilket uppvärms med golvvärme, vitmålade väggar och trätak vars vinkel skapar en luftighet som behöver upplevas på plats.

Sovrum – Med ingång från matsalen ligger ett större sovrum som erbjuder plats för dubbelsängen. Rummet har en unik design med imponerade takhöjd, garderobsdörrar av bevarad tidstypiskt gabon och speciella handtag. Utrymmet är inrett i tidsenlig stil från nybyggnadsåret med ljus plastmatta, dovt gröna stråtapeter och vitmålat tak.

Badrum – Vidare ner mot bostadens sydöstra halva möter sovrumsdelen. Först ut på vänster hand nås det rymliga badrummet vilket inhyser toalettstol, bidé, handfat och duschhörna. Rummet är inrett med brun våtrumsmatta, tidstypiskt orangea våtrumstapeter och vitmålat trätak.

Arbetsvrå – I anslutning till badrummet erbjuds en luftig del som med fördel kan nyttjas som arbetsvrå. Här finns god plats för skrivbord och önskvärt förvaringsmöblemang vilket erbjuder en praktisk plats för läxläsning och där författaren kan skriva på den kommande boken och samtidigt blicka ut genom fönstret mot intilliggande natur. Rummet är inrett med ljus plastmatta, härligt blommönstrade tapeter i solgul nyans och vitmålat tak.

Rum – Vidare till husets östra gavel hittats denna tillbyggda del från 1969. Tidigare har tillbyggnaden varit uppdelad i två sovrum men numera har planlösningen ändrats till allrum med intilliggande sovrum. Detta neutrala inrett allrum har parkettgolv, vitmålade väggar och vitmålat trätak vilket låter inredningen sätta stilen på rummet. Rummet uppvärms med el-element och får behagligt ljusinsläpp från fönster i söder.

Sovrum – Vidare hittas detta trivsamma sovrum i den del av villan som tillbyggdes 1969. Rummet är inrett med parkettgolv, vita tapeter med smått blommönster och vitmålat trätak. Utrymmet uppvärms med el-element.

 

Källarplan

Pannrum/tvättstuga – I byggnadens nordvästra del, beläget under vardagsrummets övre etage, hittas det kombinerade pannrummet och tvättstugan. Utrymmet är ljust och får behagligt ljusinsläpp från mindre fönster och är vidare inrett med målad betong på golv, väggar och tak. Utrymmet leder vidare till en praktisk matkällare och inhyser äldre torkskåp (hemmagjort), tvättmaskin från Cylinda (2016) och tvättho. Fastigheten uppvärms med kombipanna (el/olja) från 1998 (oljebrännare 1988), oljetanken är nedgrävd i trädgården utanför. Under senare år har enbart elpatronen använts för uppvärmning.

Övriga byggnader

Garage – Ett ljust och fräscht garage med plats till en bil, arbetsbänk och verktyg. Garaget har elport från 2014 och utrymmet är försett med el. Ovanpå garaget finns ett praktiskt förrådsutrymme.

Förråd – I anslutning till entrén hittas ett praktiskt trädgårdsförråd med plats för trädgårdstillbehör och gräsklippare.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Fastigheten uppfördes 1960 och tillbyggdes 1969 med två sovrum och garage. 1988 installerades oljebrännaren och 1998 sattes ny kombipanna in. Elport installerades i garaget 2014 och tvättmaskin byttes ut 2016. I övrigt målades hela fasaden 2020.

Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul p.g.a. generationsskifte då fullständig kännedom om fastigheten saknas.

Sjövatten – Sjövatten finns draget till fastigheten vilket är utmärkt för bland annat trädgårdsbevattning.

Kulturhistoriskt värde – Bostadshuset har pekats ut som ett hus av kulturhistoriska värde av Västarvet på uppdrag av Bengtsfors kommun. Det kulturhistoriska värdet motiveras av bostadshuset välbevarade tidstypiska karaktär och exteriör med påkostade material och fina detaljer. För att det kulturhistoriska värdet ska bibehållas är det väsentligt att bland annat följande bevaras: Bostadshusets form och proportioner. Fasadens fjällpanel målad i röd slamfärg. Tidstypiska dörrar och fönster. Det flacka takfallet.

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1961-05-17

Avtalsservitut, Last
15-IM6-61/627 – 1

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
188
Utförd
2020-05-05
Taxeringsvärde
Byggnad
311000 kr
Tomt
70000 kr
Totalt
381000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
268000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Krypgrund/Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna (el)

Uppvärmning ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2858 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
2199 kr/månad
Vatten/Avlopp
544 kr/månad
Sotning
20 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
280 kr/månad
Total driftskostnad
3133 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Bäckvägen 11, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.