Ljus och trevlig familjevilla med omfångsrika ytor!

Utgångspris 975 000 kr · Granitvägen 19, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna rymliga familjevilla som uppfyller mångas krav om större ytor och trevligt läge i ostört villaområde. På Granitvägen 19 hittas denna ljusgrå villa i välvårdat skick med fyra sovrum och vidsträckt vardagsrum, ett trevligt inglasat uterum och en njutbar uteplats belägen på villan ostörda baksida. Sommartid grönskar den härliga trädgården vackert och vattnet i dammen glittrar i solljuset. På tomten hittas ett fristående garage om ca 50 kvadratmeter där gott om utrymme finns till en bil, trädgårdstillbehör och arbetsbänk samt goda förvaringsmöjligheter i anslutande förrådsutrymme. Här erbjuds en bekväm villa för familjen där de sociala utrymmena får ta sin självklara plats och skapar ett naturligt tillhåll för umgänge med familj och vänner. Varmt välkomna att uppleva denna villa på plats!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Fyra sovrum och vidsträckta sällskapsytor
  • 3-glasfönster
  • Fristående garage med förrådsutrymme
  • Inglasat uterum och uteplatser i tre väderstreck
  • Ostörd baksida mot intilliggande skogsområde

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i den ljusa och inbjudande hallen med gott om utrymme till förvaring och upphängning av kläder. Rummet är inrett med ljus plastmatta föreställande klinkergolv, vita tapeter som kombineras med en vacker grå fondvägg och vitmålat trätak. Genom det stora fönsterpartiet sprids behagligt dagsljus från öst, på vänster hand om ytterdörren hittas en lagom stor WC och till höger ett rymligt sovrum.

WC – En renoverad WC med dagsljusinsläpp från öst. Utrymmet är inrett med mörkgrå plastmatta, vitmålade väggar och dekorativt mörkt kakel bakom handfatet samt vitmålat trätak, i övrigt är WC:n utrustad med toalettstol och handfat.

Sovrum – På höger hand i hallen hittas entréplanets trevliga sovrum, ett större utrymme med plats för dubbelsängen. Rummet är stilfullt och klassiskt inrett med laminatgolv, vita tapeter som kombineras med en dekorativ fondvägg och vitmålat trätak.

Vardagsrum – Med ytterligare ett par steg nås det otroligt omfångsrika och luftiga vardagsrummet, en naturlig samlingsplats för hela familjen och dess vänner. Här erbjuds god möblerbarhet och plats för flera möblemang, då rummet får ljusinsläpp från tre väderstreck möter ett otroligt härligt utrymme att vistas i hela dagen lång, från läxläsning vid matbordet till filmmys i den stora soffan. Den härliga kaminen kan sprida stämningsfulla brasor om den tas i bruk, enligt sotaren fattas endast en godkänd brandskyddskontroll. Vardagsrummet hänger ihop i en öppen planlösning med köket och har även vidare utgång till det inglasade uterummet och den stora altanen. Rummet är inrett med ljust trägolv, vita tapeter och vitmålat trätak samt är försett med 6,6W luft-luftvärmepump från Mitsubishi (2014).

Uterum – Ett njutbart och stilfullt uterum med stora fönsterpartier och infällda spotlights i tak. Rummet är inrett med grå plastmatta i klinkerkaraktär, träpanel på väggar och träpanel i tak. Öppnas glaspartierna upp beträds altanen med enkelhet och gränserna mellan ute och inne suddas ut på ett härligt vis.

Kök – I direkt anslutning till vardagsrummet hittas köksdelen där maten kan förberedas med sällskapet konverserandes vid matbordet. Det U-formade köket har en stor arbetsbänk för matberedning och möjlighet att möblera med barstolar samt diskho placerat under fönstret där den ostörda utsikten över skogsområdet kan avnjutas. Köket är utrustat med diskmaskin från Miele (2014), spis med induktionshäll från Husqvarna (2014), fläkt samt kylskåp och frysskåp från Cylinda.

Tvättstuga – Med användarvänlig placering innanför köket hittas tvättstugan. Här erbjuds arbetsbänkar, tvättho samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2014). Rummet är inrett med plastmatta på golv, gröna tapeter och vitmålat trätak, under ett skåp finns en golvbrunn och vattenledning om man skulle vilja placera en dusch i utrymmet.

Bastu – Från tvättstugan beträds en fungerande bastu som för närvarande nyttjas som förråd. Här kan värmande bastubad tas under kyliga vinterdagar.

 

Övre plan

Hall – Upp för den stilrena vita trappan nås hallen på övre plan. Utrymmet kan med fördel inredas som allrum med mindre soffa eller som förslagsvis kontorsutrymme. Rummet har en fridfull utsikt över intilliggande skogsparti och är inrett med målat trägolv i ljusgrå nyans, vita tapeter som kombineras med en dekorativ mörkgrå fondvägg och vitmålat trätak. I hallen finns en skjutdörrsgarderob för goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – På vänster hand om hallen hittas master bedroom. Ett vidsträckt utrymme med egen klädkammare och balkong, en ljuvlig plats för nedvarvning och avkoppling. Här erbjuds god möblerbarhet med plats för dubbelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, beigea tapeter och vitmålat trätak. Balkongen är omfångsrik och erbjuder plats för exempelvis den större loungemöbeln där de eftertraktade solstrålarna i söderläge gör sällskap.

Badrum – Vidare tillbaka genom hallen hittas villans badrum vilket renoverades ca 2005-2006. Här finns gott om förvaringsmöjligheter, stor yta att röra sig på och avkopplande interiör att njuta av. Rummet är inrett med mörkblå våtrumsmatta, ljusblå våtrumsväggar och vitmålad träpanel i tak samt är försett med duschkabin, toalettstol och handfat med goda förvaringsmöjligheter. Badrummet har försetts med nytt oljefyllt element.

Sovrum – Vidare till de två sovrummen i norr, först ut möter ett lagom stort utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat trätak samt inhyser två garderober för goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymmet hittas det andra sovrummet i norr. Rummet är inrett likt föregående med ljust laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat trätak.

Övriga byggnader

Garage – Vid uppfarten till huset hittas ett fristående garage om ca 50 kvadratmeter vilket även inhyser ett förrådsutrymme. Garaget är lagom stort för en bil, trädgårdstillbehör och arbetsbänk. Garaget har försetts med förstärkta takbjälkar.

Övriga upplysningar

Trädgård – Den ljuvliga trädgården kan avnjutas från såväl uterum som på den vidsträckta altanen som löper längst med södervägg och i väst. Vid ytterdörren i öst finns en mindre altan och i övrigt är trädgården vackert uppvuxen med blommor och buskar samt en damm som glittrar vackert i solljuset.

Möbler – Säljaren kvarlämnar gärna möblerna vid försäljning.

Kamin – Kaminen i vardagsrummet är ej godkänd att använda i nuläget, men efter kontakt med Sotarn På Dal har information framkommit att efter en godkänd brandskyddskontroll ska man kunna ta denna i bruk.

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

Renoveringar – 2016 byttes 130 löpmeter träpanel ut och därefter målades hela villan. I oktober 2019 installerades en ny energisnål varmvattenberedare på 250 liter. I övrigt har nytt automatsäkringsskåp installerats inkl. jordfelsbrytare och nya kontakter i köket.

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus under mindre än 25% av året och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.  

Boarea – Den taxerade boarean är 144 m2. När den nuvarande ägaren köpte fastigheten fick han information om att den aktuella boarean var 157 m2 men det är oklart vad den uppgiften är baserad på. Den inglasade altanen är inte medräknad i husets boarea.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
402000 kr
Tomt
58000 kr
Totalt
460000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
9
Totalt pantvärde
712500 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Gjuten betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Eldstad
Kamin
Fönster
2+1 glas
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el, luft-luft värmepump

Huset använts som fritidshus men har varit uppvärmt till ca 10-15 grader vintertid. Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3450 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1442 kr/månad
Vatten/Avlopp
417 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
417 kr/månad
Total driftskostnad
2362 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Granitvägen 19, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.