Lantligt läge nära natur och Iväg sjön!

Utgångspris 800 000 kr · Asslebyn Ekebo, Ed
Budgivning pågår

Högsta bud:
800 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med lantligt läge vid utkanten av sjön Iväg ligger denna unika villa med sin rustika charm. Villan, som byggdes ursprungligen på 1930-talet, har byggts ut och undergått löpande renovering genom åren. Här delas 125 m2 upp i hall, vardagsrum med matsal i fil, rymligt utbyggt kök, tre stycken sovrum och 2 badrum/toalett. I källarplan finns även extra förvaringsutrymme samt tvättstuga med vedeldad bastu. Utanför huset kan sol och natur upplevas på flera uteplatser runt om på tomten, inklusive ett nybyggt orangeri som fungerar även utmärkt som växthus. I direkt anslutning till villans 2a etage ligger ett uterum med skjutdörrar och panorama utsikt över närliggande skog och skymtar av den vackra sjön, belägen bara 70 meter från huset. Vidare finns gott om frukt, bär, buskar och vackra blommor på tomten.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Parklik tomt med lantligt läge när sjön
  • Nytt el-system
  • Renoverat hus med rustik charm
  • Flera soliga uteplatser
  • Fristående garage

Husets historik

Huset byggdes år 1930 men är tillbyggt i etapper. 1993 byggdes ut huset vid den sydöstra gaveln med två sovrum och badrum ovanför källargrund. Samtidigt dränerades den nya delen av huset inklusive montering av platonmatta. De nya ytterväggarna isolerades med 30 cm isolering. År 2005 byggdes ut köket med matsalsdel samt altan. Senare (2015-2016) bröts upp golvet i hallen och i vardagsrum/matsal; dessa utrymmen renoverades med nytt bjälklag/isolering. Invändig renovering har skett löpande.

År 2017 blev huset ”elsäkrad” av företaget VVS Elcom AB i Ed vilket innebär att hela elsystemet granskades av elektriker. Nya elledningar och elkontakter installerades vid behov och 2 stycken jordfelsbrytare installerades.

Planlösning

ENRÉPLAN

Entré – Välkommen in till denna nyrenoverade hall som är såväl rymlig som ljus. Här ligger en ny plastmatta från 2016 i gråa toner ovanför ett helt nytt bjälklag (inklusive sil och isolering) från samma år. Förutom gott om utrymme till hallmöbler, präglas utrymmet av en vitmålad trappa till över plan. Väggar är delvis målade och delvis klädda i gråmålade paneler medan taket är klätt i vitmålade träpaneler.

Vardagsrum – Det stora, luftiga vardagsrummet renoverades löpande på senare tid inklusive ett nytt trägolv från 2015 på nytt bjälklag (inklusive isolering och sil) från samma år. Mittpunkten i rummet är en modern täljstenskamin (monterad för ca 10 år sedan) som smälter in med rummets inredning och ger en behaglig värme. Vidare är rummet inrett med beigea tapeter samt en uppiggande fondvägg med blomstriga motiv. På taket finns vitmålade träpaneler.

Matsal – Matsalen ligger i fil med vardagsrummet där rummen även sammanbinds med samma ljusa trägolv. Salen är även inredd i samma stil med tapeter i samma motiv som i vardagsrummet samt ett vitmålat tak.

Kök – Gamla charm möter moderna inredning i det rymliga köket som byggdes ut år 2005. Morgonsol strålar in genom ett stort fönster i öster och en gammal bevarad timmerstock mellan de nya och gamla delar av huset påminner om tider som har gått förbi. Köksinredningen av märket Ikea monterades 2011 och utrustningen består av diskmaskin (Cylinda 2014), glashäll (sprucken men fungerande, märke Ikea) och inbyggd ugn (Ikea.) Vidare finns vattenmantlad kökspanna monterad år 2013 samt fläkt under kupan. Rummet kompletteras med ett laminatgolv, mönstrade tapeter i moderna, uppiggande färger, smickrande kakel och vitmålade träpaneler i tak. I öster finns även utgång till en mindre altan med härlig utsikt mot lummiga skogspartier framför en glimt av Iväg sjö.

Söder om köket ligger den delen av huset som byggdes till år 1993 där en hall ansluter badrummet, två sovrum samt källartrappan. Ovanför trappan värmer en luft-luft värmepump av märke Daikin (monterad år 2016.)

Badrum – Ljust badrum som inredas år 1993 med våtrumstapeter samt våtrumsmatta. Utrymmet är utrustat med toalett och handfat samt en duschnisch som fick uppfräschning med kakel och klinkers (ovanpå befintlig våtrumsmatta) år 2013.

Sovrum – Rummet renoverades år 2012 med nytt laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak. Vidare präglas rummet av en häftig fondvägg i moderna silvriga toner.

Sovrum – Även detta rum är renoverade år 2012 med nytt laminatgolv, vitmålade väggar och vitmålat tak samt fondvägg i moderna silvriga toner.

 

ÖVRE PLAN

Uppför trappan sammanbinder en mindre hall sovrummet, WC:n och uterummet. Hallen är inredd med trägolv medan väggar och tak är målade i vit färg.

Sovrum – Sovkammare i avkopplande ljusgrönmålade tapeter, trägolv och vitmålat tak. Här strålar in solljus genom fönster i nord samt genom ett kuriöst trekantigt fönster i öster. En rymlig klädkammare finns i rummet.

WC – Praktiskt WC på övre plan utrustad med toalettstol och handfat.

Uterum – Skön och solig avkopplingsplats med vackra vyer över närliggande natur. Utrymmet ligger i andra etage vid villans sydöstra gavel med panorama skjutdörrar i glas samt tak av kanalplast. Inredningen består av plastmatta i jordtoner, kakel partier samt liggande träpanel och stora fönster med ljusinsläpp från tre väderstreck. Brister finns i plåttaket utanför uterummet och taket bör läggas om, offert finns.

 

KÄLLARPLAN

Hall – Nedanför trappan ligger denna korridor som sammanbinder rummen på källarplan. I utrymmet finns FTX ventilationsaggregatet installerad för ca 2011. Hyllutrymmet är inrett med laminatgolv, träpaneler på väggarna och träpaneler i tak.

Rum – Praktiskt rum i källarplan inrett med laminatgolv, målade väggar och vita skivor i tak. Bakom pannrummet finns ett mindre förråd.

Förrådsutrymme

Pannrum – Utrymme utrustat med varmvatten beredare, elpanna av märke Nibe, ackumulator tank à 500 liter och vattenpump med sandfilter.

Tvättstuga – Kaklat utrymme i ljusa toner med behaglig golvvärme under fötterna. Längst in i rummet finns en vedeldad bastu. Tvättstugan är vidare utrustat med dusch, tvättmaskin (Bosch 2016) och torktumlare (Elektrohelius). En skada har upptäckts i tvättstugan mot ytterväggen.

Torpargrund kan inspekteras genom inspektionslucka placerad i källaren.

Övriga upplysningar

Fiber är installerad.

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul enligt säljarens önskemål.

Övriga byggnader

Orangeri – Soligt utrymme byggt 2014 på murad grund med stora glaspartier och tak av delvis glas/delvis kanalplast. Byggnaden fungerar utmärkt som växthus eller mysigt uterum. Vidare finns ett härligt altandäck i direkt anslutning till byggnaden.

Uthus – Byggnaden uppfört år 2011 och som är uppdelad i garage med cementgolv samt vedbod med grusgolv.  Byggnaden står delvis på plintar/delvis på gjutenplatta med fasad av träpanel och betongtegel på taket. Insidan av garaget är delvis klädd med OSB-skivor och gipsväggar men byggnaden är inte färdigställt invändigt.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
108
Utförd
2017-08-11
Taxeringsvärde
Byggnad
317000 kr
Tomt
257000 kr
Totalt
574000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
481000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Torpargrund/Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Täljstenskamin , Vedpanna
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
FTX (Från-till exchange)
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Trekammarbrunn med infiltration.
Uppvärmning
Elpanna, luft-luft värmepump

Kostnaden för renhållning avser årskostnaden. 72 kr per tömning tillkommer. I kostnaden för värme ingår 3,5 m3 ved à pris 400 kr/m3.

Värme
117 kr/månad
El
1925 kr/månad
Vatten/Avlopp
62 kr/månad
Sotning
82 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
344 kr/månad
Total driftskostnad
2607 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Asslebyn Ekebo, Ed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.