Kvadratsmart villa med lantlig utsikt på lugna Ringvägen!

Utgångspris 475 000 kr · Ringvägen 27, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

En lagom stor villa i uppiggande solgul nyans välkomnar på lugna och familjevänliga Ringvägen i Billingsfors. Här erbjuds närhet till såväl natur som bad och centrala bekvämligheter med matbutik och restauranger inom gångavstånd. Från villans balkong i öst kan långtgående utsikt skönjas över intilliggande åkermark och en glimt av Laxsjön avspeglas i horisonten. Fastigheten är belägen på en hörntomt om 722 kvadratmeter och uppförd under 1975. Planlösningen disponeras på totalt 176 kvadratmeter och erbjuder bland annat två sovrum, uppfräschat kök 2017, rymliga sociala ytor och inrett källarplan med välskött garage. Varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Ljusa och fräscha ytskikt
  • Lugn hörntomt med vidsträckt utsikt
  • Närhet till centrala bekvämligheter
  • Inkopplad fiber

Planlösning

 

Entréplan

Hall – Via en mindre veranda belägen vid bostadens norra del välkomnar en rymlig hall med ljus interiör och luftig planlösning. Hallen innehar en naturlig plats för hatthylla och skoställ och med hjälp av det stora fönstret erbjuds här en ljus och inbjudande hall. Utrymmet är inrett med medaljongmönstrad plastmatta i bruna nyanser, nymålade väggar i en stilren beige ton och vita skivor i tak. I rummet återfinns en luft-luftvärmepump från Panasonic (2007) som nyligen servats.

Kök – På höger hand från hallen nås det ljusa och trevliga köket uppfräschat under 2017. Här hittas samma plastmatta som återfinns i hallen, vilket även bekläder golvet i intilliggande matsal och därmed bringar en sammanhållning mellan rummen. I övrigt är köket inrett med vita väggar, vit köksinredning och vita skivor i tak och är försett med kylskåp, frysskåp, spis (Husqvarna) och diskmaskin (Husqvarna). I köket föll valet på en arbetsbänk i ljust trä vilket knyter ihop kontrasterna mellan det mörka golvet och de i övrigt ljusa materialvalen. Bakom arbetsbänken hittas högblanka väggplattor i kakelstil som förenklar städning och bringar en modern och stilren känsla till rummet.

Matsal – Vidare nås en rymlig matsal placerad med en central belägenhet i bostaden. Rummet är inrett med tidigare nämnd plastmatta, ljusa tapeter med matchande träpanel samt vita skivor i tak och får ett behagligt ljusinsläpp från fönster i väst.

Sovrum – Beläget i bostadens sydvästra hörn hittas ett rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med stilrent laminatgolv, beigea tapeter samt vita skivor i tak och sprider ett lugnt intryck att vakna upp till på morgonkvisten. I rummet återfinns tre garderober och plats för ytterligare förvaringsmöbel om så önskas.

Vardagsrum – Här öppnar ett mycket rymligt vardagsrum upp där familj och vänner kas samlas framför en film eller över en avslappnad kopp kaffe. Vardagsrummet innehar ett nytt laminatgolv i ljus nyans där även golvspånet bytts ut under, målade vävtapeter i en behagligt grön nyans som samspelar med den blomstrande fondväggen samt vitmålat tak. Utanför de stora fönsterpartierna hittas en större balkong som ackompanjeras av vacker sjöutsikt över Laxsjöns öppna vatten och vidare erbjuds gott om plats för större soffgrupp.

Sovrum – Vidare tillbaka genom hallen nås bostadens andra sovrum. Ett lagom stor rum med plats för enkelsäng och skrivbord. Rummet är inrett med träliknande plastmatta, gråbeigea tapeter och vita skivor i tak. Rummet inhyser en platsbyggd garderob för goda förvaringsmöjligheter och långtgående utsikt över intilliggande åkermark i öst.

Badrum – Större badrum med inredning från det glada 70-talet. Rummet inhyser toalettstol, bidé (fungerar men frånrinningsröret har fel lutning och duschmunstycket till bidén är trasig), vägghängt handfat och ett badkar där avkopplande egentid kan unnas. Vidare till materialval återfinns mönstrade våtrumstapeter i en nougatbrun nyans som kombineras med grön våtrumsmatta på golv och vitmålat tak.

 

Källarplan

Gillestuga – Vidare ner för trappan beträds en inredd gillestuga berikad med en härlig Jötul-kamin som erbjuder stämningsfulla brasor. Rummet är inrett med plastmatta, kulörta tapeter och vita skivor i tak och erbjuder gott om plats för umgänge.

Garage – Beläget på källarplanets östra sida återfinns ett garage med plats för en bil. Utrymmet är inrett med betonggolv, målade väggar och tak. I direkt anslutning till garaget hittas ett förrådsutrymme som med fördel kan nyttjas som hobbyrum där den platsbyggda arbetsbänken kan hjälpa till med det kreativa skapandet.

Förråd – Vidare tillbaka genom gillestugan nås ett rymligt förråd för diverse ting. Utrymmet är inrett med betong på golv, putsade väggar och masonittak.

Tvättstuga – Välkommen in i en mycket rymlig tvättstuga med gott om plats för sortering, tvättning och upphängning. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, hallonröda väggar och vita skivor i tak. I övrigt är rummet utrustat med äldre tvättmaskin och ett fungerande torkskåp.

WC – Beläget via tvättstugan hittas källarplanets WC. Rummet är inrett med mönstrad våtrumstapet och våtrumsmatta samt vita skivor i tak. Rummet inhyser toalett, handfat (enbart kallvatten), varmvattenberedare (1975) samt en dusch som är kopplat till sjövatten vilket enbart genererar kallvatten.

Övriga byggnader

Förråd – Beläget på fastighetens norra del hittas ett förråd med goda förvaringsmöjligheter.

Växthus – Ett mindre växthus där de gröna fingrarna kan få löpa fritt. Här kan härliga ingredienser till middagen och efterrätten närproduceras!

Renoveringar

Vid säljarnas förvärv av fastigheten fick de information om att följande renoveringar hade utförts av tidigare ägare:

2000 – Taket byttes i början på 2000-talet.

2007 – Ny panel på södervägg inklusive målning.

 

Nuvarande ägare har genomfört följande renoveringar sedan sitt förvärv 2017:

Nya element har installerats i hall, kök, matsal och vardagsrum. Fiber har dragits och kopplats in till fastigheten. Luft-luftvärmepumpen har servats. Inre ytskikt har delvis uppfräschats med golv, målning och tapetsering, köket har även fräschats upp med bänkskiva, ny diskho, väggplattor, samt nyinstallerad diskmaskin och varmluftsugn. Ny huv på skorsten (2017) samt nytt avlopp till handfat och ny duschslang i badrum uppe.

Övriga uppslysningar

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul enligt säljarnas önskemål då fastigheten även förvärvades med friskrivningsklausul och fullständig kännedom om renoveringar utförda innan 2017 ej finns.

Fiber – Fiber finns draget och inkopplat till fastigheten.

Sjövatten – Sjövatten finns.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
81
Utförd
2017-04-04
Taxeringsvärde
Byggnad
346000 kr
Tomt
55000 kr
Totalt
401000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
335000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el och luft-luft värmepump

Uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållningsavgiften avser årskostnaden. 76 kr per tömning tillkommer. Samfällighetskostnaden avser sjövatten.

El
2000 kr/månad
Vatten/Avlopp
458 kr/månad
Sotning
35 kr/månad
Samfällighet
21 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
333 kr/månad
Total driftskostnad
2930 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Ringvägen 27, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.