Idealiskt läge vid sjön!

Utgångspris 750 000 kr · Varvsvägen 11, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Endast ett stenkast från nedre höljens strandlinje och med hänförande över det spegelblanka vattnet återfinns denna charmanta villa belägen i en ostörd och idyllisk omgivning. Villan karaktäriseras av 50-talets dess tidstypiska attribut som präglas av mustiga varma kulörer och funktionalitet. Den praktiska putsade fasaden målades 2007 och vidare har villan försetts med nytt plåttak 2010 samt ny dränering kring hela huset 2012. Med dess sagolika vy och grönskande omgivning innehar denna villa troligtvis ett utav Billingsfors vackraste lägen. Välkommen till denna idylliska 50-tals villa med hänförande sjöutsikt.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Vidsträckt utsikt över sjön
  • Idylliskt läge vid vattnet
  • Ny dränering ca 2013
  • Nytt plåttak (ca 7 år)

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall– Välkommen in genom en enklare hall som slussar vidare till rummen på entréplan. Hallen är målad i ljusa toner inklusive ett gråmålat trägolv, ljusmålade tapeter och vitmålat tak. Till höger om entrén finns ett praktiskt utrymme avsett till ytterkläder och direkt till vänster ligger trappan till övre plan.

Badrum– Badrummet är inrett med tapeter i retro-mönster samt en vägg målad i samma ljusgråa nyans som golvet medan taket är målat i vitt. Utrymmet är utrustat med toalettstol, badkar och handfat.

Kök– Praktiskt kök med mycket ljusinsläpp genom fönster i nord och öster. Kökets ursprungliga inredning finns kvar i form av beständiga, blåmålade skåp från 1950-talet som avger en snygg kontrast mot de vitmålade väggarna medan kakel i en ljusare nyans glänser bakom diskbänken. Vidare är köket utrustat med spis, fläkt, kyl/frysskåp och godkänd vedspis. På golvet finns plastmatta och taket är vitmålat.

Rum– Rummet ligger i vilans sydöstra hörn med vidsträckt utsikt över sjön Nedre höljen. En stor öppning sammankopplar detta rum med rummet bredvid vilket även skapar en härlig rymd. Här finns ett trägolv som fortsätter in till nästa rum, tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

Rum– Rum i villans sydvästra hörn, inrett i samma stil som rummet intill inklusive, trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak.

 

ÖVRE PLAN

Uppför trappan finns en korridor som leder till ett mindre, möblerbart utrymme innanför balkongen i öster med vidsträckt utsikt över sjön, belägen bara 20 meter bort från huset.

Rum– Rum med fönster i söder. Inredning består av plastmatta på golvet, ljusgröna tapeter och vitmålat tak. Längst väggen finns en lång garderob under snedtak.

Rum– Rum med fönster i nord. Rummet är inrett med trägolv, ljusa tapeter och vitmålat tak. En garderob finns i rummet.

 

KÄLLARE

Hall– Nedanför trappan ligger detta stora utrymme med gott om plats till förvaring. Källarutrymme har nyligen förhöjts med nygjutna golv (6 cm) och hela utrymmet är ommålat därefter. I direkt anslutning till hallen ligger en utgång där trädgårdsredskap kan förvaras med fördel.

Pannrum– Rummet är byggt av betong i golv, väggar och tak och är målat i samma färger som övriga källarutrymmen. Här finns en kombipanna (ved/el) från 1987. Oljetanken är frånkopplad med rengjord och godkänd. Det vattenburna värmesystemet är tömt inför vinter då huset används som sommarhus av nuvarandeägare. Systemet användas senast sommar 2017. Vidare finns en separat varmvattenberedare på 50 liter.

Bastu– Fungerande bastu i källarplan.

Tvättstuga- Stor, ommålad tvättstuga med golv, väggar och tak av betong. Tvättmaskin av märke Siemens finns.

Verkstad- Stort utrymme målad i samma stil som övriga källarutrymmen med golv, väggar och tak av betong.

Matkällare

Övriga byggnader

Fristående vedbod.

Renoveringar

ca. 2005- Nygjutit golv och putsade/målade väggar i tvättstugan.

ca. 2007- Målad fasad.

ca. 2010– Nytt plåttak.

ca. 2011– Nygjutit golv och putsade/målade väggar i hela källaren (ej tvättstugan.)

ca. 2013– Omdränerat runt huset inklusive nya dräneringsrör, makadam och platonmatta.

Övriga upplysningar

Energideklaration– Fastigheten används mindre än 25% av året och är därmed undantagit från lagen om Energideklarationer.

Pantbrev– De skriftliga pantbreven på totalt 28.000 kr är bortkomna. Ansökan om dödning skickades till Lantmäteriet 2017-09-19. Ärendet om dödning kungörs för att fastställa om pantbrev och inteckningar kan dödas. Förfarandet tar 6 månader. Den nya ägaren till fastigheten fullföljer ärendet genom att söka nya pantbrev.

Radonmätning– Radonmätning finns från 1990 med årsmedelvärdet för radondotterhalten= 70 Bq/m3. Fullständigt protokoll finns hos mäklare.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
161000 kr
Tomt
146000 kr
Totalt
307000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
28000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Lättbetong/blåbetong
Bjälklag
Betong/trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp (godkänt DMK)
Uppvärmning
Kombinationspanna årtal 1987 ved/el

Kostnaden för renhållning avser årskostnaden, 72 kr per tömning tillkommer. Fastigheten använts som fritidshus av nuvarande ägaren.

El
400 kr/månad
Vatten/Avlopp
139 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Total driftskostnad
858 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Varvsvägen 11, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.