Högt belägen 50-tals villa i centrala Bengtsfors!

Utgångspris 595 000 kr · Hagegatan 4, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Högt belägen med sjöutsikt och närhet till centrala Bengtsfors ligger denna tilltalande villa som präglas av 50-talets funktionalism och klassiska interiör. Villan erbjuder 110 kvadratmeter fördelat på 1,5 plan inkluderat generösa förvaringsutrymme, luftigt sällskapsrum med öppen spis, rymligt kök, två wc samt två sovrum. Vid sydöstra gaveln återfinns en härlig balkong omringad av järnräcken där vackra Lelång skymtas i nordost.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Härlig sjöutsikt över Lelång
  • Gångavstånd till Bengtsfors centrum
  • Lättskött, gemytlig trädgård
  • Balkong i sydost med härlig förmiddagssol

Planlösning

Hall – Välkommen in genom en gemytlig entré som präglas av vackra, orörda detaljer från 1950-talet såsom en entrédörr med slipad glaspartier, antik hatthylla och pampig fiskbensparkett. Väggarna är kläda i ljusmålade vävtapeter och taket är vitmålat. Vid entrén finns badrum, trappa till övre plan samt ingång till vardagsrum och kök.

 

Badrum – 1950-talet speglas även i badrummet där ett retro klinkergolv möter väggar kaklade i en uppiggande turkoskulör med svarta kakelplattor bakom duschkabinen. Såväl taket som väggarnas övre del är målade i högblank vitt. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och duschkabin.

 

Kök – Ljust kök där den uppiggande morgonsolen strålar in genom fönster i öster och där härlig utsikt finns utöver Bengtsfors samt sjön Lelång. Här finns mycket inredning i form av vita köksskåp, skafferi och städskåp. Köksutrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Golvet präglas av en linoleummatta i rutig 50-tals mönster, väggarna är klädda i vitmålade vävtapeter samt kakel ovanpå diskbänken och taket är vitmålat.

 

Vardagsrum – Denna traditionella salong är stilrent inrett med en välbevarad fiskbensparkett, vitmålade vävtapeter och vitmålat tak. Fönster i så väl öster som i söder släpper in mycket ljus vilket ger rummet en härlig rymd. Vidare är utrymmet smickrad av en svartmålad öppen spis (ej godkänd) som är en spännande kontrast mot de vita väggarna och bidrar till rummets elegant karaktär.

 

Rum – Rum i villans sydvästra hörn där pardörrar i glas öppnar upp mot uteplats i söder. Ett genomgående fiskbensparkettgolv sammanbinder rummet med vardagsrummet bredvid och dess vitmålade vävtapeter och tak ger en luftig atmosfär.

 

ÖVRE PLAN

Uppför en gedigen trätrappa ligger en mindre korridor med anslutning till alla rum på övre plan. Korridoren är inred med plastmatta, vitmålade väggar och träpanel i tak. Utrymmet upplysas av ett fönster ovanför trappan och det vackra järnräcket är ett härligt minne från 1950-talet.

 

Sovrum– Rymligt sovrum med utgång till härlig balkong i sydöst med sjöutsikt samt stor klädkammare/vindsgarderob. Rummet är inrett med plastmatta på golvet, tapetserade väggar samt vitmålat tak.

 

WC – Praktiskt WC utrustad med toalettstol och handfat med praktiska bänkar vid sidan av.  På golvet ligger ett klassiskt, svartvitt, schackmönstrade klinkergolv, väggarna är vitmålade och ovanför handfatet sitter en sektion med turkost kakel.

 

Klädkammare/rum– Förvaringsutrymme med målat betonggolv, tapeter på väggarna samt vita skivor i tak. Här återfinns vindsluckan till vinden som är försedd med golv och plats till förvaring.

 

Sovrum– Direkt till höger om hallen vid nordvästra gaveln återfinns ett stort sovrum med härligt ljusinsläpp från fönster nordväst Rummet är inrett med gröna tapeter på väggarna, ljusbeige heltäckningsmatta samt vitmålat tak.

 

Källare

Svale/korridor – Nedanför källartrappan ligger detta utrymme i anslutning till tvättstugan, garaget, pannrummet samt matkällare. Utrymmet har golv, väggar och tak av betong.

 

Tvättstuga – Tvättstugan är inredd med betong golv, målade väggar av betong och träpanel i tak. Rummet är utrustat med tvättho. Tvättmaskinen är ur funktion.

 

Pannrum – I pannrummet finns en kombipanna (el/olja) från årtal 1973 med tillhörande oljetank samt nyare varmvatten beredare. En äldre luft-vatten värmepump står kvar i utrymmet men är ur funktion. Äldre solfångare finns på taket.

 

Garage – Garage med plats till en bil finns i källarplan. Garaget har golv, väggar och tak av betong.

Renoveringar

Tak – Takunderlaget på söder sidan utbyte 2008.

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul på grund av generationsskifte.

Energideklaration– Fastigheten har använts mindre än 4 månader under det senaste året och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Pantbrev- Det finns 4 skriftliga pantbrev på totalt 44.700 kr. Pantbreven finns och överlämnas till köparen på tillträdesdagen.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
369000 kr
Tomt
129000 kr
Totalt
498000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
44700 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong
Fasad
Tegel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna (olja/el)

Kostnaden för renhålning avser årsavgiften. 72 kr per tömning tillkommer. Kostnaden för samfällighet avser sjövatten.

Värme
2352 kr/månad
El
517 kr/månad
Vatten/Avlopp
454 kr/månad
Samfällighet
17 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
316 kr/månad
Total driftskostnad
3734 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Hagegatan 4, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.