Hemtrevlig villa med vidsträckt sjöutsikt!

Utgångspris 495 000 kr · Övre Terrassgatan 18, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med ljuvlig belägenhet på lugna Övre Terrassgatan hittas denna gemytliga villa med vidsträckt sjöutsikt över Laxsjöns glittrande vatten. Här erbjuds ett hemtrevligt boende för den mindre familjen med två ljusa sovrum, rymligt vardagsrum med inglasat uterum, hemtrevligt kök och vidsträckt matsal med balkong. Till fastigheten erbjuds ett lika stort källarplan om 84 kvadratmeter som disponeras på bland annat tvättstuga, förråd och hobbyrum, i anslutning till fastigheten återfinns även ett vidbyggt garage med plats till en bil. Villan uppvärms med lättskött och bekymmersfri fjärrvärme och ligger belägen på en lagom stor tomt om 1040 kvadratmeter som besmyckas av vackra rosbuskar. I Billingsfors centrum hittas matvarubutik samt restauranger och inom gångavstånd från huset nås lugna skogsområden att promenera i. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Bekväm uppvärmning med fjärrvärme
  • Ljuvlig sjöutsikt över Laxsjön
  • Inglasat uterum och balkong
  • Garage med plats till en bil
  • Lugnt område nära naturstråk

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in! Innanför ytterdörren beträds entréhallen som erbjuder utrymme för avhängning av kläder och skor på vänster hand. Hallen öppnar därefter upp i ett större utrymme som leder vidare till entréplanets övriga rum. Hallen är inredd med praktisk plastmatta på golv, gröna tapeter och vitmålat tak.

Badrum – På vänster hand i hallen hittas bostadens badrum, ett luftigt utrymme med behagligt ljusinsläpp från fönster i väst. Rummet är inrett med rosa våtrumsmatta som kombineras med vita våtrumstapeter beklädda med matchande rosa blommor och vitmålat tak, övriga detaljer i utrymmet som lister och element är även dessa målade i harmoniserande rosa ton. I övrigt är badrummet försett med toalettstol, handfat och dusch.

Hall – Vidare till den tidigare nämnda inre hallen, utrymmet är inrett med plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak. Hallen leder vidare till entréplanets övriga rum och inhyser luckan till vinden vilket erbjuder plats till förvaring.

Vardagsrum – I byggnadens södra del beträds det omfångsrika vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för flera möblemang och med central belägenhet i rummet uppdagas en njutbar kamin. Kaminen är inte besiktigad på senare år vilket behöver göras innan den tas i bruk. Rummet är inrett med plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak. Vardagsrummet upplevs som mycket ljust och trevligt med ljusinsläpp från tre väderstreck och utanför fönstret i öst uppdagas en stillsam sjöutsikt över vackra Laxsjön.

Inglasat uterum – Vidare från vardagsrummet beträds den inglasade altanen med rofylld sjöutsikt som besmyckar rummet samt vidare utgång till trädgården i väst. Här kan sommaren förlängas med enkelhet under vår och höst! Utrymmet är inrett med klassiskt laminatgolv och ljusgrå träpanel på väggar.

Kök – I anslutning till vardagsrummet hittas det omfångsrika köket. Här finns gott om plats för hemmakocken att baka bullar och göra långkok. Det ljusa och fridfulla köket är inrett med ljus plastmatta, vit köksstomme med dekorativt ljusblå luckor, ljusa tapeter och vitmålat tak. Köket är utrustat med mindre diskmaskin (50cm), äldre spis från Electrolux (70cm), fläkt och kombinerad kyl/frys från Electrolux. Det vidsträckta rummet öppnar upp till intilliggande vardagsrum samt en stor passage till matsal i öst.

Matsal – Med få steg beträds den rymliga matsalen vilket tillbyggdes bostaden 1992. Genom det extra breda 3-glasfönstret bjuds Laxsjön in i rummet och likt en tavla besmyckar väggen. Här finns gott om plats för det stora sällskapet av familj och vänner att avnjuta en härlig måltid tillsammans. Från matsalen beträds en mindre balkong där morgonkaffet kan avnjutas i morgonsolen. Rummet är inredd med ljus plastmatta på golv, ljusa tapeter med diskret mönster och vita huntonitskivor i tak. 

Sovrum – Vidare mot bostadens norra del hittas två ljusa sovrum. På höger hand nås det största vilket erbjuder gott om plats för dubbelsängen och fristående förvaringsmöblemang som komplement till de två platsbyggda garderoberna. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, vita tapeter och vitmålat tak samt är försett med 3-glasfönster som bjuder på rofylld sjöutsikt att starta dagen med.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme hittas det mindre sovrummet, här erbjuds gott om plats för enkelsängen och övrigt möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är ljust och trevligt inrett med ljus plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak samt inhyser gott om förvaringsutrymme i tre platsbyggda garderober.

 

Källarplan

Hall – Vidare från entréhallen hittas trappan som leder vidare ner till källarplan. Där möter en fräsch hall inredd med betong på golv, väggar och tak som leder vidare till övriga utrymmen och inhyser en praktisk matkällare under trappan.

Tvättstuga – En ljus och fräsch tvättstuga med betonggolv, målade betongväggar och tak. Den uppiggande gula färgen hjälper till att göra den annars lite trista tvättningen lite roligare! Utrymmet är vidsträckt och erbjuder gott om plats till sortering, vikning och upphängning av tvätt. Tvättstugan är utrustad med badkar och äldre tvättmaskin från Electro Helios.

Hobbyrum – Vidare från tvättstugan nås hobbyrummet. Här erbjuds ett större utrymme inrett med målad betong på golv, väggar och tak som även leder vidare ut till trädgården i norr. Här erbjuds gott om plats för den händiges maskiner och verktyg.

Pannrum – Ett pannrum inrett med betong på golv, väggar och tak samt den gamla pannan som numera är bortkopplad då fastigheten uppvärms med lättskött fjärrvärme.

Förråd – Ett större förrådsutrymme inrett med betong på golv, väggar och tak. I rummet hittas en frysbox som tros fungera men funktionen är osäker, vidare hittas 4 garderober för goda förvaringsmöjligheter.

Övriga byggnader

Garage – Vidbyggt på byggnadens norra sida hittas ett garage med plats till en bil. Garage är utrustat med plåttak och försett med el.

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul då full kännedom om fastigheten ej erhålles.

VA ledningar Övre Terrassgatan – Bengtsfors kommun har skickat ut information om att Övre Terrassgatan kommer att grävas upp och VA ledningar ska bytas i gatan. Serviceledningar till privata fastigheter längst gatan kan komma att bytas ut på fastighetsägarnas bekostnad. För mer information v.g. kontakta Bengtsfors kommun.

Renoveringar – Under 90-talet renoverades badrummet och 1992 byggdes matsalen ut. I övrigt har även garaget byggts till.

Servitut

Avtalsservitut ledning mm, Last
15-IM6-45/91 – 1, 1945-02-07

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
129
Utförd
2019-08-16
Taxeringsvärde
Byggnad
227000 kr
Tomt
60000 kr
Totalt
287000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
1
Totalt pantvärde
356000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Lertegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Kassett i öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2153 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
1394 kr/månad
El
540 kr/månad
Vatten/Avlopp
498 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
253 kr/månad
Total driftskostnad
2772 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Övre Terrassgatan 18, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.