Hemtrevlig villa med bergvärme i centrala Bengtsfors!

Utgångspris 750 000 kr · Franserudsvägen 29, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med central belägenhet endast ett stenkast från alla Bengtsfors centrala bekvämligheter hittas denna hemtrevliga villa uppförd 1924 med stor karaktär och många bevarade detaljer från nybyggnadsåret. Fastigheten uppvärms med bergvärme och har en boarea om 129 kvadratmeter som bland annat disponeras på tre sovrum, badrum/wc på båda våningsplan samt rymliga sällskapsutrymmen. Till byggnaden hör en större förrådsbyggnad med garage samt goda förvaringsutrymmen på källarplan. Fastigheten ligger belägen i ett familjevänligt område med gångavstånd till såväl förskola som grundskola och gymnasium, när kylskåpet behöver fyllas på hittas matbutikerna inom ett gångavstånd på ca 300 meter. Inom ett lika stort avstånd hittas även lugna naturstråk, idrottsanläggning och sjön Bengtsbrohöljen. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

 • Bergvärme från Thermia Diplomat
 • Central belägenhet nära skolor och butiker
 • Tre större sovrum och rymliga sociala utrymmen
 • Fristående garage- och förrådsbyggnad
 • Bevarade detaljer från nybyggnadsåret

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i denna luftiga hall med gott om plats till förvaring av ytterkläder och skor i bland annat två garderober. Rummet är inrett med praktisk plastmatta som kombineras med ljusa tapeter och trätak samt berikas av härlig karaktär från de vackra spegeldörrarna som leder vidare till övriga utrymmen i på entréplan.  

WC – På höger hand i hallen hittas den lagom stora WC:n med behagligt ljusinsläpp från fönster i väst. Rummet är inrett med våtrumsmatta på golv, mönstrade tapeter med ljus botten och trätak. Vidare är utrymmet försett med handfat och ny toalettstol.

Kök – Med ytterligare några steg in i bostaden beträds det omfångsrika och trivsamma köket med stor hemtrevnad. Utrymmet renoverades 1975 men de gamla spegeldörrarna sätter fortfarande härlig 20-tals prägel till rummet. Köksinredningen har en vit stomme med fasade träluckor, kaklade väggar bakom arbetsbänkarna och goda förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och lådor. Rummet är i övrigt inrett med praktisk plastmatta, ljusa tapeter och trätak samt erbjuder plats till den större matgruppen. I rummets västra hörn återfinns ett härligt skafferi och vidare är köket utrustat med diskmaskin från Siemens, kylskåp och frysskåp från Cylinda, spis från Elektro Helios och köksfläkt.

Groventré – Med belägenhet bakom köket hittas en mindre hall med utgång på bostadens södra sida. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, vita vävtapeter och trätak samt leder vidare till förrådsutrymme och tvättstuga.

Förråd – Ett mindre förrådsutrymme beläget i byggnadens östra sida i direkt anslutning till groventrén.

Tvättstuga – I den bortre delen av hallen beträds tvättstugan, utrymmet är ljust och trivsamt med gott om ljusinsläpp från fönster i öst med utsikt över trädgårdens baksida. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, beigea tapeter och trätak. Till tvättstugan finns ett praktiskt tvättnedkast från övre plan, tvättho, tvättmaskin från Husqvarna och torkskåp från Electrolux (1975).

Vardagsrum – Tillbaka genom köket nås det omfångsrika vardagsrummet med vidare entré även från hallen. I detta vidsträckta rum finns utrymme för flera möblemang så som större soffgrupp och matsalsmöbel. Här sprids ljuvligt dagsljusinsläpp från tre väderstreck och vidare återfinns även trappan som leder vidare upp till övre plan. Rummet är inrett med ljus heltäckningsmatta som skönt omfamnar fötterna, ljusa tapeter och trätak.

 

Övre plan

Hall – Vidare från vardagsrummet nås trappan som leder vidare upp till det övre våningsplanet. Där beträds en större hall inredd med skön heltäckningsmatta i beige nyans, senapsgula vävtapeter och trätak. Från hallen kan balkongen i norr beträdas samt en mindre kallvind med goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum – Beläget i byggnadens södra del beträds ett omfångsrikt, ljust och luftigt sovrum. Här erbjuds god möblerbarhet och härlig karaktär från snedtak och bevarade spegeldörrar. Genom större fönster i både söder och väst sprids härligt dagsljus till utrymmet och skapar en fridfull miljö för nedvarvning och återhämtning. Rummet är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt inhyser ingång till klädkammare.

Sovrum – Beläget vid bostadens västra sida hittas det andra sovrummet. Utrymmet är inrett med vackert trägolv, beigea tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet inhyser ingång till kallvind och tre platsbyggda garderober samt bjuds på gott om ljusinsläpp från större fönster i väst.

Sovrum – Ett lagom stort sovrum för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som exempelvis skrivbord. Rummet är klassiskt inrett med vackert trägolv, ljusa tapeter med diskret mönster och vita skivor i tak. Utrymmet har en stillsam utsikt över trädgården på byggnadens baksida genom större fönster målat i mörkblå nyans.

Badrum – Ett större badrum beläget i bostadens östra del. Utrymmet är inrett med mörkblå våtrumsmatta, orangea våtrumstapeter och trätak, rummet får behagligt dagsljusinsläpp från stort insynsskyddat fönster i öst. Badrummet är försett med badkar, dusch, handfat och bidé samt en ny toalettstol.

 

Källarplan

Förråd – Vidare ner på källarplan hittas ett större förrådsutrymme inrett med betong på golv, väggar och tak.

Pannrum – Ytterligare några steg in hittas pannrummet vilket är inrett likt tidigare nämnt utrymme med betong på golv, väggar och tak. Pannrummet inhyser bergvärmepump från Thermia Diplomat (2006/2007) samt den gamla vedpannan, säljarna vet ej om den fortfarande är inkopplad.

Förråd – Ytterligare ett förvaringsutrymme vilket även detta är inrett med betong på golv, väggar och tak.

Matkällare – På källarplan hittas även en praktisk matkällare.

Övriga byggnader

Garage/Förråd – Fristående vid tomtens sydöstra hörn hittas en större förrådsbyggnad med garage. Byggnaden är uppförd på plintar med träpanel och plåttak. Garagedelen är inredd med betonggolv och är försedd med el samt inhyser plats för en bil, arbetsbänk och trädgårdstillbehör. Byggnaden inhyser även vedbod med trappa upp till vindsvåning samt en förrådsdel.

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul p.g.a. generationsskifte då fullständig kännedom om fastigheten ej erhålles.

Brunn – På fastigheten finns en gammal brunn, vattenmängd är okänd då den ej nyttjas längre.

Energideklaration –  Bostadshuset ar inte varit bebott under 2018-2019 och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
334000 kr
Tomt
124000 kr
Totalt
458000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
85000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas (energiglas)
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3435 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Uppvärmningskostnader är från år 2017 då fastigheten användes som permanentbostad.

El
1204 kr/månad
Vatten/Avlopp
535 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
322 kr/månad
Total driftskostnad
2148 kr/månad

Planlösning

Dokument

  Adress

  Franserudsvägen 29, Bengtsfors

  Ansvarig mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  0531-120 65
  076-349 25 28

  Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

  Intresseanmälan

  Förnamn

  Efternamn

  E-postadress

  Telefonnummer

  Meddelande

  Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

  Meddelandet skickades.