Hemtrevlig villa i centrala Bäckefors!

Utgångspris 750 000 kr · Otto Edqvists väg 1, Bäckefors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Charmig 1,5 plansvilla på stor och hemtrevlig tomt om 1880 kvadratmeter belägen enbart ett stenkast från Bäckefors centrum med gångavstånd till dess centrala bekvämligheter. Villan innehar en trivsam planlösning med en boarea på 150 kvadratmeter vilket disponeras på stora sällskapsytor på entréplan, tre möjliga sovrum på övre plan och WC/badrum på båda våningsplan. Under kyliga dagar kan en sprakande brasa låta värma i såväl den öppna spisen med kassett och den vackra kakelugnen på entréplan vilka båda är godkända för eldning. Matbutiken hittas med ett gångavstånd på under 200 meter och ca 100 meter bort hittas Bäckeparken Aktivitetspark. Fastigheten är besiktigad och försäkrad för dolda fel. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • 3-glasfönster
  • Gångavstånd till centrum
  • Två kakelugnar och öppen spis med kassett
  • Fristående dubbelgarage

Planlösning

Entréplan

Groventré – Via groventrén belägen på bostadens sydöstra sida beträds en mindre hall med gott om utrymme till förvaring av ytterkläderna. Genom det vackra blyinfattade fönstret sprids behagligt dagsljus till utrymmet och med enkla steg beträds den intilliggande tvättstugan. Rummet är inrett med praktisk plastmatta på golv, vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak samt inhyser en garderob och utrymme för hatthylla och skoställ.

Tvättstuga – Vidare från groventrén nås bostadens tvättstuga vilket är inredd med plastmatta, gula tapeter och vita skivor i tak. Tvättstugan är försedd med tvättmaskin från Miele, tvättho, elektrisk handdukstork och två garderober. I övrigt erbjuds även ett äldre torkskåp som inte nyttjats på många år.

Kök – Tvättstugan leder därefter vidare in mot sällskapsytorna och första stoppet blir det luftiga köket. Här erbjuds behagligt ljusinsläpp från flera väderstreck genom intilliggande rum, plats för matgruppen, skafferi och utrymme för att baka 11-kaffets paj med äpplen plockade i trädgården. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, vita tapeter, vita skivor i tak samt vitt kvadratiskt kakel bakom arbetsytorna. Köket är försett med kyl/sval samt frys från Cylinda, spis från Electro Helios (ca 2010) och spisfläkt.

Rum – Innanför köket ligger ett större rum vilket idag nyttjas som kontor men som även kan inredas som sovrum om behov finns. Utrymmet får ljusinsläpp från två väderstreck och upplevs väldigt ljust och trivsamt, i övrigt är rummet inrett med ljust laminatgolv, beigea tapeter och vita skivor i tak.

Rum – Med vidare steg beträds ytterligare ett större rum vilket även inhyser finingången belägen på bostadens nordvästra sida. Utrymmet nyttjas idag som tv-rum och är inrett med ljust laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt inhyser trappan till övre plan. I rummet kan en trivsam brasa tändas i den öppna spisen med kassett vilket värmer skönt under kyliga dagar och skapar stor hemtrevnad och lugn stämning.

WC – I anslutning till finingången hittas en större WC vilket inhyser toalettstol och handfat. Rummet är inrett med mörkblå plastmatta, vita tapeter med blått blommönster och vitmålat tak.

Vardagsrum – Beläget innanför köket och med ingång via helglasad dörr från tv-rummet hittas det rymliga vardagsrummet. Här erbjuds gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel och övrigt fristående möblemang. Rummet är inrett med klassiskt parkettgolv, beigea tapeter och vita skivor i tak samt inhyser en otroligt vacker kakelugn med dekorativa detaljer som blir ett fantastiskt smycke till rummet även när den inte bjuder på värmande brasor.

 

Övre plan

Rum – Vidare upp på övre plan beträds två rum i fil som med fördel kan nyttjas som förslagsvis sällskapsrum. Det första rummet är inrett med plastmatta på golv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt inhyser en garderob. Från rummet beträds en rymlig balkong där den avkopplande kvällssolen kan avnjutas och grannskapet beskådas från högt läge.

Rum – Vidare in mot intilliggande rum hittas den del som leder vidare till övre våningsplanets övriga utrymmen. Rummet är inrett med plastmatta på golv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder gott om förvaring i tre garderober. Rummet stoltserar med en vacker kakelugn vilket måste besiktigas innan den tas i bruk men fram till dess bjuder på fantastisk karaktär och skönhet. Bakom halvväggen gömmer sig idag ett utrymme som nyttjas som sovrum.

Hall – En hall vilket leder vidare till badrum och två sovrum. Korridoren är inredd med mörkgrå plastmatta, vita tapeter och vitmålat tak samt inhyser en garderob och vindslucka.

Sovrum – Innanför tidigare nämnd hall hittas det övre våningsplanets första sovrum. Utrymmet erbjuder plats för dubbelsängen och är i övrigt inrett med plastmatta, röda tapeter och vita skivor i tak. Längst ena väggen löper en praktisk garderobsvägg med goda förvaringsmöjligheter.

Badrum – Vidare hittas det övre våningsplanets badrum. Utrymmet är stort och luftigt med gott om plats för morgonbestyren. Här hittas toalettstol, bidé, handfat och duschhörna, badrummet är inrett med blå våtrumsmatta, vita våtrumstapeter och vita skivor i tak samt är försett med frånluftsläkt och elektrisk handdukstork.

Sovrum – Sist ut på övre plan hittas ytterligare ett rymligt sovrum. Här erbjuds gott om plats för dubbelsäng eller enkelsäng med önskvärt kompletterande möblemang. Rummet är ljust och trivsamt inrett med ljus plastmatta, ljusblommiga tapeter och vita skivor i tak samt försett med tre garderober för goda förvaringsmöjligheter.

 

Källarplan

Förråd – På källarplan hittas ett förråd vilket inhyser 160L varmvattenberedare från Nibe samt pump till den grävda brunnen som nyttjas till trädgårdsbevattning.

Matkällare – Utrymmet inhyser frysbox vilket kvarlämnas vid försäljning. Matkällaren är utrustad med PAX-fläkt för extra ventilation. Vattenmätaren till det kommunala vattnet är nyligen utbytt. 

Övriga byggnader

Dubbelgarage – Beläget vid fastighetens södra hörn hittas ett fristående dubbelgarage med utrymme för två bilar och i bakre delen av garaget hittas verkstad/förråd. Byggnaden är uppförd på betongplatta med trästomme och betongtegeltak, el finns inkopplat och vindsutrymme till förvaring finns att tillgå. Byggnaden iordningställdes på 1980-talet inkl. brädfodring och isolering, tak fanns sedan tidigare.

Övriga upplysningar

Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Renoveringar – Ca 1984/1985 fick fastigheten nytt tak, fasaden brädfodrades och tilläggsisolerades och dubbelgaraget färdigställdes. I övrigt har fönstren har succesivt bytts ut till 3-glasfönster aluminium (senaste bytet 2011), ett gammalt blyinfattat fönster finns bevarat vid groventrén. Badrum på övre plan renoverades i början av 2000-talet och flera golv har bytts ut till laminatgolv.

Trädgårdsbevattning – Fastigheten är utrustad med en grävd brunn med pump på källarplan, utmärkt att nyttja till trädgårdsbevattning.

Eldstäder – Sotarprotokoll saknas men enligt kontakt med Sotar’n På Dal 2020-09-17 ska kakelugn på entréplan och öppen spis med kassett vara godkända för eldning. Brandskyddskontroll utfördes 2014-09-12, kakelugnen sotades 2017-04-07 och öppna spisen med kassett sotades 2019-05-09. Kakelugn på övre plan måste besiktigas innan den tas i bruk.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
163
Utförd
2020-09-24
Taxeringsvärde
Byggnad
320000 kr
Tomt
81000 kr
Totalt
401000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
489000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/krypgrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med kassett, kakelugn
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3008 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
2274 kr/månad
Vatten/Avlopp
572 kr/månad
Sotning
37 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
490 kr/månad
Total driftskostnad
3463 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Otto Edqvists väg 1, Bäckefors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.