Hemtrevlig enplansvilla med sjöutsikt och naturskönt läge!

Utgångspris 450 000 kr · Övre Terrassgatan 31, Billingsfors
Visningar
  • Onsdag 23 maj 16:30 - 17:15
    Anmäl dig gärna till visning!
Boka här

Nu finns tillfälle att förvärva denna välvårdade enplansvilla på solig hörntomt, där vackra detaljer från villans ursprungstid har bevarats och omhändertagits väl. Bostaden erbjuder rymliga sällskapsytor och goda förvaringsmöjligheter, vidare består planlösningen av kök, vardagsrum med angränsande matsal, badrum/WC på båda plan samt två sovrum. Källarplan ger stora ytor för garageentusiasten eller hobbyfixaren att vistas i. Trädgården innehåller flera frukträkt, blomor och buskar samt erbjuder ett avskilt läge med utsikt över intilliggande grönområde där natursköna promenader kan genomföras. Välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Lättskött fjärrvärme
  • Hörntomt med stor solig trädgård
  • Välvårdad interiör med bevarade detaljer
  • Högt belägen med sjöutsikt

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en rymlig hall i vinkel med medaljongtapeter i behaglig färgsättning som för minnena tillbaka till 70-talet. Första blickfång nås av en dekorativ dörr som bär mönstrade glaspartier och leder dagsljuset vidare från det ljusa vardagsrummet.  I hallen återfinns en stor klädkammare där alla jackor och skor har god plats samt en platsbyggd städskrubb i anslutning. Vidare är rummet inrett med plastmatta med klinkerkaraktär och vitmålat tak.

Kök – Via hallen nås ett rymligt och ljust kök med plats för umgänge. På väggarna återfinns vita tapeter med klassiskt mönster, vitt kakel bakom diskbänken, vita skivor i tak samt praktisk plastmatta på golvet. Köksinredningen består av vit stomme och köksluckor i målat trä med stilrena beslag i tidstypisk anda. Rummet erhåller flertalet dekorativa detaljer och fantastisk förvaring i såväl skåp som lådor. Vitvaror består av kyl/frys (Elektro Helios), spis (Elektro Helios) och fläkt (Franke).

Vardagsrum – Här återfinns ett smakfullt vardagsrum i fint skick med många välbevarade detaljer. Rummet är inrett med ett klassiskt parkettgolv, vackra tapeter i en tilltalande nyans samt stora nyare fönster som bjuder på ett härligt ljusinsläpp! Genom den nyare balkongdörren nås en rymlig altan i västerläge som bjuder på avkopplande eftermiddag- och kvällssol med utsikt över angränsande grönområde. Vid altandörren hittas en praktisk markis med samma färgsättning som återfinns på husets exteriör. Mitt i hjärtat av vardagsrummet finns en vacker öppen spis placerad, denna har ej använts på länge och är därmed inte godkänd för eldning i nuläget.

Matsal – I direkt anslutning till vardagsrummet har ett tidigare sovrum öppnats upp och ger numera plats till matsalsgrupp. Här kan sällskapet med fördel samlas för inspirerande måltider och skapa härliga nya minnen. Rummet är inrett med heltäckningsmatta i gråbeige nyans, romantiska tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

Badrum – Välkommen in i ett rymligt och praktiskt badrum, med ett häftigt klinkergolv i sobra blåa toner som utstrålar äkta hantverk. På väggarna sitter en kombination av kakel i matchande blå och vit kulör samt vitmålad vävtapet. Rummet inhyser badkar (ny blandare installerad april 2018), toalett och handfat samt ett fönster som sprider skönt dagsljus till badrummet.

Sovrum – I bostadens nordvästra del ligger första sovrummet placerat. Detta sovrum är rymligt och ger plats åt både dubbelsäng och ytterligare möblemang. I rummet återfinns två platsbyggda garderober målade i en ljusgrå nyans som erbjuder utmärkt förvaring. Rummet är inrett med plastmatta i parkettimitation, tapeter i en svag gul nyans och vita skivor i tak.

Sovrum – Andra sovrummet återfinns i bostadens nordöstra del. Detta rum är inrett med småmönstrade tapeter, en grå plastmatta samt vita skivor i tak. Sovrummet erbjuder två platsbyggda garderober och har plats för enkelsäng och eventuellt ytterligare möblemang och genom fönstret kan en vacker sjöutsikt beskådas och avnjutas.

 

Källarplan

Hall – Vidare ner på källarplan välkomnar en stor och väl omhändertagen hall bestående av målade betongväggar, golv och tak. Under trappan återfinns ett förvaringsutrymme.

Garage –  Via både källaren och bostadens framsida nås ett stort garage med plats för både bil, gräsklippare och verktyg. Utrymmet öppnas upp ytterligare med hjälp av fönster på både vägg och dörr som tillför dagsljus och rymd. Rummet består av målade betongväggar golv och tak.

Matkällare/förråd – Vägg i vägg med garaget återfinns en mindre matkällare som även kan nyttjas som förråd.

WC – Centralt placerat på källarplan återfinns en mindre WC med toalett och handfat. Rummet är inrett med mönstrad klinkers på golvet, målade betongväggar och betongtak. Bakom handfatet återfinns kakel i blå och vit kombination.

Hobbyrum – Välkommen in i ett kreativt hobbyrum! Rummet är inrett med en inspirerande färgkombination på väggarna i härlig retroanda och inhyser en stor arbetsbänk där många projekt kan ta form. Vidare återfinns även bra förvaringsmöjligheter i de platsbyggda skåpen.

Fd. Pannrum – I källarens södra ände återfinns det gamla pannrummet. Den gamla pannan är numera bortforslad och huset uppvärms idag med hjälp av fjärrvärme (ny fjärrvärmeanläggning installerad april 2018).

Tvättstuga – En rymlig tvättstuga med både dusch- och tvättmöjlighet (ny duschblandare installerad april 2018.) Rummet är inrett med betonggolv, målade betongväggar och vitmålat betongtak. I rummet återfinns tvättmaskin (Cylinda), fristående tvättho och duschutrymme.

Förråd/Torkrum – Genom tvättstugan nås ett torkrum där tvätten kan få sin egen avskilda plats. Här ges god plats till såväl torkning som strykning. Rummet är inrett med målade betonggolv, tak och väggar samt inhyser ett mindre fönster som tillför dagsljus till utrymmet.

 

Vind

Vid entrén nås vindstrappan som leder upp till vinden där utrymme finns med möjlighet till förvaring. 

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul på grund av generationsskifte.

Servitut

Avtalsservitut väg, Last
15-IM6-67/1536 – 1, 1967-06-14

Avtalsservitut villa mm, Last
15-IM6-50/485 – 1, 1950-04-26

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
E
Prestandavärde
125
Utförd
2018-04-06
Taxeringsvärde
Byggnad
246000 kr
Tomt
96000 kr
Totalt
342000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
58700 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Fasad
Tegel
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis (måste kontrolleras av sotare)
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 76 kr per tömning tillkommer.

Värme
1698 kr/månad
El
464 kr/månad
Vatten/Avlopp
470 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
297 kr/månad
Total driftskostnad
3011 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Övre Terrassgatan 31, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.