Helrenoverat, amerikanskt inspirerad villa med lantlig charm!

Utgångspris 995 000 kr · Solsjöbodane Sulemon 4, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Mycket unik och vacker villa belägen i den Dalsländska skogen utanför Bengtsfors, byggd år 1870 av svenska återvändare med inspiration från en specifik villa i USA. Huset har undergått flera omsorgsfulla renoveringar genom tiden och har under 2016 fått helt nytt entréplan inklusive ny, smakfull inredning i matsal och vardagsrum, nytt kök och nybyggd altan i söder med sol hela dagen. I huset finns tre stycken godkända eldstäder varav en vacker gjutjärnskamin, en ny monterad kamin och en gammal bakugn i Dalsländsk stil. Fiber är framdragen och kan kopplas in under 2017. Fastigheten är idealiskt belägen på landsbygden med vackra vyer över åkermark och ligger bara 300 meter från bad i Svärdlång samt ca 1 km från Solsjön.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Unik, helrenoverad villa
  • Godkänt avlopp och borrad brunn
  • Flera uteplatser med sol hela dagen
  • Enskilt läge med gångavstånd till bad

Planlösning

ENTRÉ PLAN

Entré/vindfång- Välkommen in via en liten hall som slussar vidare till matsalen.  Hallen är inredd med plastmatta på golvet, ljusa tapeter och vitmålat tak. Ytterdörren byts 2016.

Matsal- Härlig sal med charmigt burspråk och mycket ljusinsläpp genom fönster i söder och i väster. Rummet smakfullt renoverades under 2016 i moderna, neutrala toner inklusive nytt laminatgolv, nya väggpaneler i ljusgrå och vitmålad träpanel i tak. Vidare finns flera vackra detaljer i rummet såsom en norsk gjutjärnskamin (godkänd) framför ett kaklat väggparti och ett synligt timmerväggparti som hedrar husets ursprung finns bevarad. Rummet har renoverats grundligt med nytt bjälklag med golvisolering samt tilläggsisolerade väggar (inifrån,) ny elledningar inklusive uttag och nytt fundament till murstocken.

Kök- Helrenoverat kök med inredning och maskiner från 2015-2016. Här kombineras en traditionell, putsad bakugn (godkänd) i Dalsländskt stil med en modern och behaglig köksinredning i ljusgrå, inklusive diskmaskin, kyl/frys, spis, fläkt och mikrovågsugn (ingår.)  Vidare är utrymmet inrett med nytt laminatgolv, nya vitmålade paneler på väggarna samt nya vitmålade paneler i tak med infällda spotlights. Köket har renoverats mycket grundligt med nytt bjälklag inklusive golvisolering och tilläggsisolerade väggar (inifrån.)

Groventré/tvättstuga- Tillbyggt entré nyrenoverat av tidigare ägare 2009 med stilrena svart/vitt klinkers på golvet, tapeter på väggarna i lugnande ljusblå och taket är klätt i träpanel målad i vitlasyr. Helkaklat tvätthörn finns i en del av rummet med tvättmaskin (2016), hydroforpump (2016) och varmvattenberedare. Under 2016 har automatsäkringar installerats till luft-luft värmepumpen och ny ytterdörr har monterats i utrymmet.

Badrum- Helkaklat badrum nyrenoverat 2009 av tidigare ägare i samma stil som groventrén med svart/vitt klinkergolv och klassiskt vitt kakel på väggarna. I rummet finns toalett, dusch och handfat. Taket är klätt i träpanel.

Vardagsrum- Mysigt vardagsrum helrenoverat under 2016 med nytt laminatgolv, vita paneler på väggarna samt iögonfallande fondvägg och vitmålade paneler i tak. I mitten på rummet finns en nyinstallerad kamin (godkänd) ljuvligt placerat framför ett kaklat väggparti i samma stil som i matsalen. Vidare finns en luft-luft värmepump (installerad 2013 av tidigare ägare) som sprider en behaglig värme. Även vardagsrummet har renoverats grundligt inklusive nytt bjälklag och golvisolering samt isolerade väggar (inifrån.)

 

ÖVRE PLAN

Allrum- Luftigt rum, renoverat av tidigare ägare, som är öppet upp till nock med synliga timmerbalkar. Rummet är inrett med laminatgolv, tapeter på väggarna och träpanel i tak.

Sovrum- Mycket stort sängkammare som är öppet upp till nock och där det finns två ingångar avdelad med en vitmålade murstock. Material finns till att bygga upp en lättvägg för att dela rummet i två och kan följa fastigheten om önskas. Rummet ligger vid husets västergavel med egen balkong där kvällenssolen kan avnjutas. Inredningen består av laminatgolv, tapeter på väggarna och träpaneler i tak.

Renoveringar

2016- Byggd altan i söder, altan i nord, målning av fasad (bostadshus och garage), ommurad grund/sockel i öster (under vardagsrummet), nytt bjälklag och isolering av golv och väggar i matsal, vardagsrum och kök, nya ytterdörrar, flera nya elledningar och automatsäkringar, ny tvättmaskin, ny vattenpump, ny inredning i entréplan (golv, vägg- och takbeklädnad), nytt kök inklusive köksinredning och vitvaror.Fasaden på bostadshuset målades 2 gånger och fasaden på garaget målades 3 gånger.

Renoveringar enligt uppgifter av tidigare ägare

2009- Nytt avlopp (Infiltration med sandbädd, godkänt) och tillbyggt badrum/groventré.

2008- Nytt takbeklädnad (plåt), nydragna elledningar och jordfelsbrytare.

2005- Nya 2-glas fönster (isolerglas), nytt takunderlag, tilläggs isolering (10cm ull) och ny fasadpanel, ny pipa i skrotsten med 4 rör.

Övriga byggnader

Garage- Garage (nybyggt av tidigare ägare) med förråd/hobbyverkstad på isolerad betongplatta. Övre våningen består av ett stort rum med spånskivor på golvet och mycket möjligheter.

Litet förråd med utedass

Altan- Gedigen altan vid huvudentrén i söder med sol hela dagen, byggd år 2016.

Altan- Mindre altan vid groventrén i nord med vedbod, byggd år 2016.

Övriga upplysningar

Fiberkanaler är framdragna till huset och enligt Laxarby fiberförening kommer fiber att kunna installeras under 2017 mot en kostnad på ca 20.000 kr. Erbjudandet gäller under sommaren 2017 och kan bli dyrare om installationen görs vid ett senare tillfälle.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Bengtsfors SOLSJÖBODANE GA:1
fnr_140847117

Gemensamhetsanläggning Bengtsfors LUND GA:1
fnr_140769596

Servitut

Officialservitut väg i samfälld vägmark, Förmån
1560-165 – 3

Officialservitut vattentäkt, Förmån
1560-165 – 1

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
364000 kr
Tomt
141000 kr
Totalt
505000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
775000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
2 kaminer och bakugn
Fönster
2-glas (isolerglas)
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Trekammarbrunn med infiltration.
Uppvärmning
Direktverkande el, luft-luft värmepump

Renhållningsavgiften avser årsavgift för fritidshus. 69 kr per tömning tillkommer. Samfällighetsavgiften avser årliga kostnader för den samfällda vägen. Huset används som fritidshus.

El
583 kr/månad
Sotning
83 kr/månad
Samfällighet
33 kr/månad
Renhållning
38 kr/månad
Försäkring
425 kr/månad
Total driftskostnad
1162 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Solsjöbodane Sulemon 4, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.