Helrenoverad sekelskiftesvilla med centralt läge i Billingsfors!

Utgångspris 675 000 kr · Baståsvägen 1, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Intagande tvåplansvilla från början av 1900 talet med gedigen stomme av timmer och genomgående tidstypisk interiör med vitmålade spegeldörrar, dekorativa kakelugnar, tilltagen takhöjd och härliga umgängesytor. Villan består av 165 välplanerade kvadratmeter fördelade på 6 rum och kök. Villan har totalrenoverats sedan 1993 i smakfull stil med bland annat ljusa och trivsamma sällskapsytor, lantligt kök, ombyggd planlösning samt nya ytskikt. Villan är centralt belägen med bekvämt gångavstånd till butiker, restauranger, barnomsorg, idrottsanläggning och busshållplatser. Den behändiga trädgården är delvis insynsskyddad av grönska och inramas av ett nybyggt vitmålat staket.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder

  • Gedigen tvåplansvilla från tidigt 1900-tal
  • Välbevarad interiör med karaktäristiska detaljer
  • Löpande renoveringar sedan 1993
  • Gångavstånd till centrala bekvämligheter

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré/Hall– Ljus tilltalande entré i väst där en rustik iögonfallande trappa återfinns direkt till vänster och skapar ett exklusivt första intryck. Interiören är ljus och tilltalande med ljusa tapeter på väggarna, vita skivor i tak och på golvet ligger vacker parkett. Entrén förenas med en stilfull och enhetlig hall som erbjuder plats för avhängning och förvaring av ytterkläder. Till höger om hallen ligger ett stort vardagsrum, till vänster ligger tvättstugan och rakt fram återfinns ingången till köket.  Strax innan tvättstugan finns även ett förrådsutrymme placerat under trappan till extra förvaring. Inredningen består av exklusiv parkett, tapetserade väggar samt vita skivor i tak. Över ytterdörren återfinns en ny luft-luftvärmepump från Mitsubishi (2018). 

Vardagsrum– Det härliga vardagsrummet erbjuder en luftig och avkopplande atmosfär med dess ljusa interiör och eleganta inredningsdetaljer i form av dekorativa lister, breda dörrposter och vitmålade spegeldörrar. Rummets karaktär utgörs dock av den vackra kakelugnen som stoltserar med dess välbevarade finish och som har potential att skapa en gemytlig stämning om åtgärder vidtas och den tas i bruk. Golvet bekläds av ett intagande parkettgolv, väggarna med diskret mönstrade tapeter samt vita skivor i tak.

Matsal– Vardagsrummet leder vidare till en trivsam matsal som även ansluter till det lantliga köket. Med en generös takhöjd och ljus interiör ger detta utrymme ett inbjudande intryck och kan nyttjas som en förlängning av vardagsrummet likväl som till köket. Rummet är inrett med parkettgolv, ljusa tapetserade väggar samt vita skivor i tak.

Kök– Ljust rymligt kvalitetskök från Marbodal där praktiska och estetiska detaljer harmoniserar till en komplett helhetslösning. Här varvas generösa arbetsytor, omfattande förvaringsmöjligheter med profilerade köksluckor och dekorativa fläktkåpor med en romantisk accent.  Köket är utrustat med diskmaskin, spis (2019), fläkt, kylskåp, frysskåp samt en gjutjärnskamin som inte varit i bruk på två år (ej godkänd). Golvet är beklätt med beständig parkett, väggarna är tapetserade och i taket sitter vita skivor.

Bad– I fil med köket återfinns ett badrum vilken även nås från en separat groventré som är placerad vid östra fasaden. Badrummet är inrett med våtrumsbeklädda golv och väggar där ett prydligt kakelparti ovanför handfatet utmärker sig från den ljusgrå interiören. I ena hörnet av badrummet återfinns en duschkabin och vidare är rummet utrustat med toalettstol (ny december -19), handfat samt badrumsskåp. 

Tvättstuga– Vid norra gaveln återfinns en tvättstuga som är inredd med våtrumstapeter och våtrumsmatta i ljusblå nyans. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin samt torktumlare. Här återfinns även ett elskåp med automatsäkringar samt jordfelsbrytare.

 

ÖVRE PLAN

Den rustika trappan från entrén leder upp till en välkomnande hall/korridor som sammanbinder övre planets samtliga rum. Längst med korridorens vänstra sida nås ett sovrum samt en wc och till höger återfinns tre sovrum som ligger i fil med varandra. I hallen återfinns även en lucka till vinden som är försedd med stege. Hallen är inredd med parkettgolv, ljusa tapeter på väggarna samt vita skivor i tak.

Barnkammare– Första dörren längsmed korridorens högra sida leder in till en barnkammare med trivsamt snedtak, tilltalande parkettgolv och tapetserade väggar samt vita skivor i tak.  

Sovrum– I fil med barnkammaren återfinns ett tilltaget sovrum med flertalet fristående garderober samt en iögonfallande kakelugn som lyfter rummets karaktär. Inredningen består av vackert parkettgolv, tapetserade väggar samt vita skivor i tak. 

Gästrum– Vägg i vägg med sovrummet ligger ett inrett utrymme med snedtak som likväl kan nyttjas som gästrum som till förvaring. Golvet är beklätt med parkett, väggarna är tapetserade i ljusa nyanser och i taket sitter vita skivor.

Sov– Första dörren till vänster i korridoren leder in till ytterligare ett rymligt sovrum som är försett med en stor klädkammare samt en garderob. Rummet är inrett med parkettgolv, tapetserade väggar samt vita skivor i tak.

Bad- Längst in i korridoren återfinns ett tilltaget badrum försett med en gedigen kommod från Marbodal med dubbelhandfat samt stora spegelpartier med belysning ovan. Vidare är badrummet utrustat med toalettstol samt en väggmonterad duschslang. Inredningen består av ljusa våtrumstapeter på väggarna, matchande våtrumsmatta på golvet samt vita skivor i tak.

 

KÄLLARPLAN

Källaren nås via en ingång vid norra gaveln och leder in till ett pannrum med väggar av betongsten, betonggolv samt trätak. Här återfinns en ny varmvattenberedare från 2017 samt en centraldammsugare från Volta som ej är inkopplad.

Övriga byggnader

Uthus– Praktiskt förvaringsutrymme med träfasad och tak av tegelpannor. Optimalt till förvaring av trädgårdsredskap.

Renoveringar

Fastigheten har ägs inom samma familj sedan 1993 och har undergått en totalrenoveraring inom perioden 1993-2000 inklusive följande:

Flytt av kök och tvättstuga

Ombyggnad av utrymme under lutande tak

Nya elledningar, automatsäkring och jordfelsbrytare

Nya vatten/avlopp (drog V/A till övre plan)

Byte av fönster

Tilläggsisolering samt ny brädfodring

Nytt kök

Nytt badrum på övre plan

Renoverat badrum på nedre plan

Ytskikt i samtliga rum (golv och tapeter)

Installation av oljefyllda element i alla rum (tog bort det vattenburna systemet)

Renoveringar utförda 2017-2019:

Diverse interiöra förbättringar

Målning av fasad

Nybyggnad av staket

Ny varmvattenberedare

Ny diskmaskin

Ny spis

Ny luft-luftvärmepump

 

Övriga upplysningar

Eldstäder– Eldstäderna i huset är inte godkända. Enligt besiktningsprotokoll utfört av Sotarn på Dal 2017-09-18 finns flera brister: ”Anslutning av braskaminen mot rökkanalen är bristfällig. Topplocket på kaminen skall lossas så kaminen går att sota. Takstolar som ligger för nära rökkanalen i vindsutrymmen skall växlas ut till ett avstånd av ca 10 cm. Rökkanalen är ej läckagemätt vid besöket.”

Boarea/Biarea– Enligt säljarens uppgifter kan även biytan nyttjas som boyta på grund av ombyggnation. 

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Fakta

Status
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
292000 kr
Tomt
67000 kr
Totalt
359000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
400000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Timmer
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
2 kakelugnar, en kamin (Ej godkända, inte brukats på 2 år)
Fönster
3-glas samt 2 st mindre 2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el

Renhållningskostanden avser årsavgiften för året runt boende. 72 kr per tömning tillkommer. Fastigheten har använts som fritidshus

El
500 kr/månad
Vatten/Avlopp
382 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
255 kr/månad
Total driftskostnad
1214 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Baståsvägen 1, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.